Bruno Pinheiro kimdir? "Beşiktaş'a geliyor" denilen Portekizli hocadan flaş açıklama!

Bruno Pinheiro kimdir? Bir süredir Beşiktaş'la anılan ve Beşiktaş A.Ş. Genel Müdürü Ceyhun Kazancı'nın İstanbul'a geleceğini duyurduğu Portekizli antrenör, herkesin "bitti" dediği anda takımda kalma kararı aldı. Estoril'le başarılı bir grafik çizen Pinheiro, "Konu kapandı" sözleriyle yetindi. İşte, uzunca bir süre Beşiktaş'la anılan Bruno Pinheiro'nun kariyeri ve istatistikleri...

Bruno Pinheiro kimdir? "Beşiktaş'a geliyor" denilen Portekizli hocadan flaş açıklama!
Bruno Pinheiro kimdir? "Beşiktaş'a geliyor" denilen Portekizli hocadan flaş açıklama!
GİRİŞ 18.12.2021 09:39 GÜNCELLEME 18.12.2021 09:39
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Bruno Pinheiro kimdir? Beşiktaş'ta "çifte şampiyon" Sergen Yalçın'ın ani istifasından sonra yeni teknik direktör arayışları sürüyor. Kulüp yöneticileri, bu boşluğu doldurabilmek için haftalardır yoğun efor sarf ederken, takımı da bir süredir Önder Karaveli idare ediyordu. Fenerbahçe maçına Karaveli'nin çıkacağı netleşirken yönetim de bu koltuk için Bruno Pinheiro'nun adını zikrediyordu. Hatta, Genel Müdür Ceyhun Kazancı da Portekizli hocanın kısa bir süre içinde İstanbul'a geleceğini açıklamıştı. Ancak, Bruno Pinheiro; bir gün önce bu iddiaları taban tabana yalanlayacak bir demeç verdi.

Beşiktaş'ın yeni hocasını duyurdular! İstanbul'a davet edildiBeşiktaş'ın yeni hocasını duyurdular! İstanbul'a davet edildi

Bruno Pinheiro kimdir?

Bruno Pinheiro, 30 Ekim 1976’da Portekiz’de dünyaya gelmiştir. 45 yaşındadır. Antrenörlük kariyerine ülkesinin takımlarından Benfica’da başlamış, bu ekibin genç takımını idare etmiştir. Sonraki süreçte, Portekiz’in farklı ekiplerinde deneyim yaşayıp; Belçika ve Katar’da teknik direktörlük görevini sürdürmüştür. 1 Temmuz 2020’de o dönem Portekiz’in 2. Ligi’nde yer alan Estoril’in başına geçen çalıştırıcı, önce takımı bir üst lige taşımış; daha sonra Portekiz 1. Ligi’nde takımını 5. sıraya yükseltmiştir. 1.5 yıllık süre içerisinde Estoril’in başında 60 maça çıkan Pinheiro, kısa sürede diğer takımların radarına girdi. Ancak, Beşiktaş; 45 yaşındaki antrenörle anlaşmaya vardı.

Bruno Pinheiro’nun çalıştırdığı takımlar

Antrenörlük mesleğine 2006 yılında Benfica’da başlayan Bruno Pinheiro, 15 yıldır farklı ekiplerin bünyesinde yer almayı başardı. İşte, 2006 yılından günümüze dek Pinheiro’nun çalıştırdığı takımların tam listesi:

  • Benfica Altyapısı (Teknik direktör): 2006

  • Belenenses (Teknik direktör): 2007

  • Belenenses U-15 (Teknik direktör): 2008

  • Mafra (Teknik direktör yardımcısı): 2009

  • Belenenses U-17 (Teknik direktör): 2009-11

  • Belenenses U-19 (Teknik direktör): 2012

  • Electrico (Teknik direktör): 2014

  • ASPIRE Academy (Personel): 2015

  • Katar U-19 (Teknik direktör): 2017

  • Katar U-20 (Teknik direktör): 2018

  • Eupen (Teknik direktör): 2019

  • Estoril (Teknik direktör): 2020-Devam ediyor

Bruno Pinheiro’nun Estoril istatistikleri

Bruno Pinheiro, Estoril başında çıktığı 60 maçtan 1.97 maç başı puan ortalamasını yakalayarak eşine az rastlanır bir istatistiğe imza attı. Takımı, Portekiz 2. Ligi’nden alan genç çalıştırıcı, önce 1. Lig’e yükseltti; daha sonra da takımı ilk 5’e çıkarttı. Porto, Sporting Lizbon, Benfica ve Braga’nın ardından Portekiz’de 5. Sırada yer alan Estoril, 14. haftayı 24 puanla kapattı.

Bruno Pinheiro için flaş sözler! 'Portekiz'in en iyisi'Bruno Pinheiro için flaş sözler! "Portekiz'in en iyisi"

Beşiktaş'tan "Anlaştık" açıklaması...

Beşiktaş Futbol A.Ş. Genel Müdürü Ceyhun Kazancı, gün içerisinde Hürriyet'e yaptığı bir açıklamada: "Şu anda Portekiz'in en başarılı teknik adamı, Estoril'in başında bulunan Bruno Pinheiro ve ekibi ile anlaştık. Tüm ekonomik ve teknik bilgileri rapor halinde yönetime sundum. Kararı Başkanımız Ahmet Nur Çebi verecek" ifadelerini kullandı. 

Bruno Pinheiro'dan maç çıkışı Beşiktaş cevabı!

Evinde Famalicao ile 2-2 berabere kalan Estoril'de gözler takımdan ayrılacağı konuşulan Bruno Pinheiro'ya çevrildi. Portekiz Süper Ligi'nin küme adaylarından Famalicao ile berabere kalınmasından ötürü tatsız olan Pinheiro, Beşiktaş iddialarını net bir şekilde reddetti. İddialar hakkında daha fazla konuşmak istemediğini belirten genç antrenör, takımıyla yola devam edeceğini vurguladı.

YORUMLAR 2
  • Taci 2 yıl önce Şikayet Et
    Bizim dudullu sporun teknik traktörünün kariyeride iyidir bide ona baksanız. Ne kariyer var adamda be
    Cevapla
  • Bjk 2 yıl önce Şikayet Et
    Önder hocanın başarısı aynı, ben olsam Önder hocayla devam ederim
    Cevapla