Formula 1'de şampiyon Max Verstappen!

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda Red Bull Racing'in Hollandalı pilotu Max Verstappen sezonu şampiyon tamamladı.

Formula 1'de şampiyon Max Verstappen!
Formula 1'de şampiyon Max Verstappen!
GİRİŞ 12.12.2021 18:12 GÜNCELLEME 12.12.2021 18:12
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Formula 1'de şampiyonluk yarışı nefes kesti. Abu Dhabi Grand Prix'ine 2. sırada başlayan Hamilton ilk turda Verstappen'i geçti. Yarışın son turunda Hamilton'ı geride bırakan Verstappen yarışı lider tamamladı ve ilk şampiyonluğunu elde etti.

LİDERLİĞİ HAMILTON ALDI

Yarışın başlangıcında Hamilton liderliği ele geçirdi. Daha sonrasında Max Verstappen geç frenle Lewis Hamilton'un önüne geçti. Ancak Hamilton pist dışından önde kaldı.

PEREZ HAMILTON'A ZAMAN KAYBETTİRDİ

Yapılan pitlerin ardından Lewis Hamilton, Max Verstappen'in 6 saniye önünde piste döndü. Yarışın geçici liderliği Sergio Perez'de. Perez Hamilton ile inanılmaz bir mücadeleye girişti. Hamilton Meksikalı pilotu geçmesine rağmen oldukça zaman kaybetti.

HAMILTON PİTE GİRMEDİ

Max Verstappen sanal güvenlik aracının girmesiyle pit stop yaptı. Mercedes takımı pite girmemeyi tercih etti. Hamilton: "Beni pistte bırakmanız risk değil miydi?" dedi.

SON 5 TUR KALA KAZA OLDU, GÜVENLİK ARACI GİRDİ

Latifi bariyerlerde ve güvenlik aracı çıktı. Abu Dabi'de son 5 tura girilirken güvenlik aracı piste girdi. Max Verstappen pite girdi ve yumuşak lastiği taktı.

İNCELEME YAPILMADI

Verstappen ile Hamilton temas etti ve Hamilton pist dışına taştı. FIA, incelemesinde Verstappen'in Hamilton'ı pistin dışına doğru ittiği için ekstra incelemeye ihtiyaç duyulmadığına karar verdi.

Son turda Max Verstappen, Lewis Hamilton'u geçerek liderliğe yükseldi. Nefes kesen mücadelede kazanan Max Verstappen ilk şampiyonluğuna ulaştı.

Grid dizilimi şu şekildeydi:

1-Verstappen 

2-Hamilton 

3-Norris

4-Perez

5-Sainz

6-Bottas

7-Leclerc

8-Tsunoda

9-Ocon

10-Ricciardio

11-Alonso

12-Gasly

13-Stroll

14-Giovinazzi

15-Vettel

16-Latifi

17-Russel

18-Raikkonen

19-Schumacher

YORUMLAR 22
  • arzıncan 2 yıl önce Şikayet Et
    şaibe var
    Cevapla
  • Cingibi 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu işde önce araba sonra strateji sonra plotaj ve honda redbul pit duvarı ve max bunu hak etti eskiden yakıt miktarı bile yarışı etkilerdi merso ferrari ve bmw nin olduğu yıllardaki gibi geçti son birkaç yarış
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Fia ne şiş yansın ne kebap dedi Redbul neden perez i yarıştan çekti ? ve sonrasında tur yiyen araçların güvenlik aracını geçişine izin verdi Perezin yarıştan çekilmesiyle markalarda mercedes şampiyon oldu tur yiyenlerin geçişine izin verilmesiyle pilotlarda verstappen olay bu kadar basit
    Cevapla
  • Keloğlan 2 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun Max Verstappen’a bileğinin gücüyle kazandı. Mercedes yine geçen haftada olduğu gibi yine mızmızlandı amma bu sefer yutturamadı.
    Cevapla
  • yorumsuz 2 yıl önce Şikayet Et
    Sezonun tamamını izledim max kesinlikle hak etti
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle