Ziraat Türkiye Kupası finali ne zaman nerede hangi kanalda? İşte ZTK final maçı tarihi!

Beşiktaş ve Antalyaspor Ziraat Türkiye Kupası final maçında karşı karşıya gelecek. İki takım arasında oynanacak bu önemli müsabakanın tarihi bir çok futbol sever tarafından araştırılıyor. Türkiye Futbol Federasyonu'nun yaptığı açıklamayla bu konu netlik kazandı. Peki ama Ziraat Türkiye Kupası finali ne zaman nerede hangi kanalda? İşte ZTK final maçı tarihi!

Ziraat Türkiye Kupası finali ne zaman nerede hangi kanalda? İşte ZTK final maçı tarihi!
Ziraat Türkiye Kupası finali ne zaman nerede hangi kanalda? İşte ZTK final maçı tarihi!
GİRİŞ 16.04.2021 17:30 GÜNCELLEME 16.04.2021 17:30

Türkiye'nin en büyük kupa organizasyonlarından biri olan Ziraat Türkiye Kupası finali bu sene Beşiktaş ve Antalyaspor arasında oynanacak. Kupa'da son maça kalana kadar bir çok zorlu müsabaka oynayan her iki takımda final maçında kozlarını paylaşacak. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından final mücadelesinin tarihi futbol severler ile paylaşıldı. Önümüzdeki ayda oynanacak olan Ziraat Türkiye Kupası finali ne zaman nerede hangi kanalda? Merak eden taraftarlar için işte ZTK final maçı tarihi...

Ziraat Türkiye Kupası Finali Ne Zaman Nerede Hangi Kanalda?

Merakla beklenen Ziraat Türkiye Kupasının tarihi açıklandı. Türkiye Futbol Federasyonu(TFF)'ndan yapılan açıklamada, Ziraat Türkiye Kupası finalinin 18 Mayıs Salı günü İzmir’de Göztepe Gürsel Aksel Stadyumu’nda oynanmasını kararlaştırdı. Fraport-TAV Antalyaspor ile Beşiktaş arasında oynanacak final müsabakasının başlama saati ise 20.45 olarak belirlendi. Ayrıca maçın A Spor yada ATV ekranlarından yayınlanması bekleniyor.

Beşiktaş'ın Ziraat Türkiye Kupası Final Yolculuğu

Beşiktaş Ziraat Türkiye Kupası yolculuğuna 5. turdan başlamıştı. Bu turda Tarsus İdman Yurduyla karşı karşıya gelen Siyah Beyazlılar rakibini 3-0'lık skorla mağlup etmişti. Son 16 turunda Çaykur Rizespor ile eşleşen Kara Kartal bu turu ise 1-0'lık galibiyetle atlamıştı. Çeyrek final karşılaşmasında İttifak Holding Konyaspor ile karşı karşıya gelen Beşiktaş, normal süresi ve uzatma dakikaları 1-1'lik skorla tamamlanan maçta penaltılarda 3-2 kazanarak turu geçmişti. En son yarı final müsabakasında Başakşehirle karşılaşan Siyah Beyazlılar, normal süresi berabere bitan karşılaşmanın uzatma dakikalarında rakibini 3-2'lik skorla eleyip adını finale yazdırmıştı. 

Antalyaspor'un Ziraat Türkiye Kupası Final Macerası

Ziraat Türkiye Kupası Macerasına 4. turdan başlayan Antalyaspor bu turda Pendikspor'u mağlup ederek tur atlayan taraf olmuştu. 5. turda Boluspor'la karşılaşan Kırmızı Beyazlılar rakibini 1-0'lık skorla geçmişti. Son 16 turunda Bursaspor'la mücadele eden Akdeniz Ekibi 3-0'lık skorla galip gelerek bir üst tura atlamıştı. Çeyrek final mücadelesinde Sivasspor'la karşı karşıya gelen Antalya bu kez rakibini 1-0'lık skorla mağlup ederek yarı finale çıkmaya hak kazanmıştı. Son olarak yarı final maçında Antalya derbisinde Alanyaspor'u 2-0'lık skorla mağlup eden Antalyaspor adını finale yazdıran taraf olmuştu.