Rıdvan Dilmen: Ülke olarak bir bahanemiz kalmadı

Olimpiyatlar konusunda Türkiye’nin herhangi bir altyapı sorunu olmadığını söyleyen Futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, “Olimpiyatlarda uluslararası anlamda yeterli başarıyı elde edemedik. Tesisleşmemiz büyüdü, bahanemiz kalmadı” dedi.

Rıdvan Dilmen: Ülke olarak bir bahanemiz kalmadı
Rıdvan Dilmen: Ülke olarak bir bahanemiz kalmadı
GİRİŞ 02.10.2020 14:13 GÜNCELLEME 02.10.2020 17:18
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Eski Fenerbahçeli oyuncu ve futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, Bahçeşehir Üniversitesi tarafından düzenlenen ‘Spor Aracılığıyla Çeşitlilik ve Kapsayıcılık’ isimli zoom toplantısına katıldı. Online toplantıya Dilmen’in yanı sıra, Birleşmiş Milletler Eğitim ve Araştırma Enstitüsü Sosyal Gelişim Programı Direktörü Mr. Alex Mejia, İspanyol Olimpiyat Komitesi Pazarlama ve Sürdürülebilirlik Direktörü Mr. Manuel Parga, Uluslararası Spor Güvenliği Merkezi İcra Kurulu Başkanı Mr. Massimiliano Montanari, Bahçeşehir Koleji ve Uğur Okulları İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Yücel, BAU Global Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Köse ve Türkiye Tenis Federasyonu Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Gülberk Gültekin Salman katıldı. Sporda dünya barışının önemine vurgu yapıldığı programda, Rıdvan Dilmen, Türkiye’nin spora bakış açısını değerlendirerek önemli açıklamalarda bulundu.

Rıdvan Dilmen: “Ülke olarak herhangi bir bahanemiz kalmadı”

Dünyada özellikle son 18 yıldır olağanüstü tesisleşme olduğunun altını çizen Dilmen, “Tabii ki biz uluslararası anlamda, Cumhuriyet dönemine geçtikten sonra hali hazırda aslında yeterli bir başarıyı elde edemedik. Ben futbolculuk yıllarımda hep özenirdim. Almanya’ya, Fransa’ya İspanya’ya gittiğimde vs. Şimdi baktığımızda Türkiye’de hemen hemen bütün yerlerde, sportif anlamda olağanüstü tesisleşme oldu. Özellikle statlarımız, salonlarımız, yüzme havuzlarımız gibi. Yani bizim ülke olarak bahanemiz kalmadı. Karşılığını alamamamıza rağmen devletimiz, sportif anlamda büyük yatırımlar yaptı. Burada bizim gençlerimize en önemlisi de eğitmenlerimize büyük görev düşüyor. Bahçeşehir Üniversitesi’nin bu misyonu, çok önemli bir misyondur. Umarım 2021’de düzenlenecek Avrupa Futbol Şampiyonası iyi bir sınav olur. 2022 FIFA Dünya Kupası da iyi bir sınav olur. Spor barışın öncüsü olmalı. En önemli konunun eğitim olduğunu düşünüyorum. Öte yandan, din konusu da çok önemli. Hepimizin dini kutsaldır, saygı duymalıyız. Statlarımızda mescit, kilise ve sinagoglarımız var. Hiçbir dini ayırt etmeden barış içerisinde yaşamamız lazım” şeklinde konuştu.

“Spor, barış içindir”

Uluslararası anlamda sporda birçok ırkçılığın olduğunu ifade eden Rıdvan Dilmen, şunları söyledi; “Türkiye’de gurur duyabileceğimiz en önemli konulardan bir tanesi, ırkçılığın olmamasıdır. Bazı toplumlarda bu var, inşallah onlarda bunu yener. Türkiye’de sportif anlamda hiçbir ırkçılık olayıyla biz karşılaşmadık. Belki küçük örnekler olabilir. İki kez Yunanistan’a karşı oynama fırsatı buldum 2 maçta da formalarımızı değiştirdik. Euroleague’te de Efes, Fenerbahçe, Olympiakos, Panathinaikos gibi takımlar maçlar yapacaklar. Spor, barış içindir. Ben cezadan yana bir insan değilim. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün sporcu sözü ‘Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim’ bu kültürde büyümeye çalışıyoruz.”

“Spor, birlikte yaşama kültürünü, farklılıklara saygı duymayı bizlere en çok öğreten alanlardan biri”

Toplantının konuşmacılarından biri de, Bahçeşehir Koleji & Uğur Okulları İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Yücel’di. Yücel, sporda çeşitliliğin olduğunu, ama bu çeşitliliğe ilginin olmadığını söyledi. Yücel, “Birçok spor dalı var. Ancak bazen sanki futboldan başka hiçbir şey yokmuş gibi bakılıyor. Burada da özellikle ne olursa, kadın ve engelli sporculara oluyor. Sponsor bulmakta zorlanıyorlar. Medyada yer bulamıyorlar. Maçlarına çok az seyirci gidip, slogan atıp, destek oluyor... Sanmıyorum ki bu sadece ülkemizde böyle olsun. Dünyanın pek çok yerinde durum maalesef böyle...” dedi.

Geçtiğimiz dönem Beşiktaş'ta Asbaşkanlık görevi yürüten ve Bahçeşehir Koleji Basketbol Takımı’nın da kurucusu olarak spor dünyasında yöneticilik yapan Hüseyin Yücel, “Örneğin, iki ülke, birbirine ambargolar koyuyor, çatıştılar, çatışacaklar deniliyor. Ama bir gün bir bakıyorsunuz, aynı iki ülkenin milli takımları çıkmış sahada maç yapıyor. İşte bu, sporun öğretici, iyileştirici, birleştirici yanı. Spor, tıpkı sanat gibi, birlikte yaşama kültürünü, farklılıklara saygı duymayı bizlere en çok öğreten alanlardan biri” diyerek de sporun, öğretici ve birleştirici gücüne de dikkat çekti.

 

 

YORUMLAR 19
  • AHMET 3 yıl önce Şikayet Et
    İyi de bu müstesna tesislerin kullanım izni ile ilgili kokuşmuş zihniyetin de ortadan kaldırılması gerekiyor. Yoksa bu kadar tatırım heba olup gidecek..
    Cevapla
  • oflu 3 yıl önce Şikayet Et
    bi şeytanlık yapaa spor kardeşlikmiş hertürlü hile hurda sizde
    Cevapla
  • Ahmettt bjk 3 yıl önce Şikayet Et
    İstediğiniz kadar tesis yapın öğretmensiz olmuyor. Teknik direktörlerin öğretmen gibi sporcu yetiştirmesi gerek hazır yabancılar alarak olmaz bu iş
    Cevapla
  • Arkadaş 3 yıl önce Şikayet Et
    bu adamı ikide bir karşımıza getirmeyin Türk futbolu bu ve bunun gibilerin yüzünden ileri gitmiyor işine geldiği gibi yorum yapan şeytan
    Cevapla
  • mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    yıllardır bilinen bir gerçek.biz futbolu uzun vadeli güzel oyunlarla ileriye dönük, değilde nasıl başa geçip, kulüplerin iliğini sömürürüz.felsefesiyle hareket ettigimiz müddetçe,bi de işin içine iddaa ve bahis oyunları olduğu müddetçe kimse başarı beklemesin.ii oynayan oyuncuları zaten oynatmiyorlar.hic bi zamanda oynatilmiyacaklar.83 milyon nüfuslu bir ülkeden futbolcu cikarilamiyor.garip hem de çok garip
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle