Türkiye dev organizasyona resmen aday!

Türkiye, 2026 Kış Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları’na ev sahipliği yapmak için Erzurum ile Diyalog Sürecine resmi başvurusunu gerçekleştirdi.

Türkiye dev organizasyona resmen aday!
Türkiye dev organizasyona resmen aday!
GİRİŞ 04.04.2018 09:38 GÜNCELLEME 04.04.2018 09:40

Türkiye, 2026 Kış Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları’na ev sahipliği yapmak için Erzurum ile Diyalog Sürecine resmi başvurusunu gerçekleştirdi. Erzurum, 2026 Olimpiyat Oyunları adaylığında Graz (Avusturya), Calgary (Kanada), Sapporo (Japonya), Sion (İsviçre), Stockholm (İsveç) ve Cortina/Milano/Torino (İtalya) kentleri ile yarışacak.
 
Diyalog Sürecinde, aday kentler ve Milli Olimpiyat Komiteleri, 2026 Kış Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları’nı düzenlemenin getireceği avantajlar ve yükümlülükleri IOC ile değerlendirme şansı bulacak. Resmi teklifin yapılmasının gerekmediği ve bir garanti talep edilmeyen bu süreçte, IOC teknik uzman ve ekiplerini ilgili kentlere göndererek hazırlık ve değerlendirme süreçlerini yerinde inceleyecek ve bir teknik rapor hazırlayacak. Bu rapor kapsamında Diyalog Sürecini başarıyla tamamladığı yönünde onay verilen kentler resmi adaylık başvurusu yapmaya hak kazanacak.