Hugo Rodallega Kimdir? | Galatasaray Transfer Haberleri

Galatasaray Akhisar Belediyespor’dan Hugo Rodallega’ya teklif götürdüğü konuşuluyor. Hugo Rodallega kimdir? İşte kariyeri…

Hugo Rodallega Kimdir? | Galatasaray Transfer Haberleri
Hugo Rodallega Kimdir? | Galatasaray Transfer Haberleri
GİRİŞ 23.06.2016 16:59 GÜNCELLEME 23.06.2016 17:20
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Spor Toto Süper Lig’de kötü bir sezonu geride bırakan Galatasaray, gelecek sezon için takviyeler yapmaya başladı. Bursaspor’dan milli stoper Serdar Aziz ile 4 yıllık sözleşme imzalayan sarı-kırmızılılar, Akhisar Belediyespor ile gelecek yıl sözleşmesi bitecek olan Hugo Rodallega’yı da kadrosuna katmak üzere olduğu konuşuluyor. 30 yaşındaki Kolombiyalı forvet için Manisa temsilcisine 1.7 milyon Euro bonservis ücreti ödeyecek olan Galatasaray, golcü isme de 2+1 yıllık anlaşma ve Rodallega, yılda 1.8 milyon Euro önerildi.

Peki, Hugo Rodallega kimdir? İşte detaylar…

1985 Kolombiya doğumlu Hugo Rodallega forvet olarak görev almaktadır. 1.80 boyundaki oyuncu aktif olarak sağ ayağını kullanıyor.

Futbola doğduğu ülkede CBJ Cali takımında 2004 yılında başlayan oyuncu ardından Kolombiya ekiplerinden Deportes Quindío ve Deportivo Cali ‘de forma giydi. Ardından 2006 yılında Meksika takımlarından Monterrey, Atlas, Necaxa gibi kulüplerde oynadı.

2009 yılında ise 4.8 milyon EURO bonservis bedeli ile Wigan Athletic ‘ transfer oldu. 2012 yılında ise sözleşmesi biten oyuncu yine İngiltere kulüplerinden Fulham ‘a imza attı. Fulham'a transfer olmadan önce Arsenal, Everton gibi takımlarla anıldı. 

Kolombiya formasını 43 kez giydi ve sekiz gol attı. Ayrıca milli formayla ile 2007 Copa America ve 2011 Copa America turnuvalarında da mücadele etti. Aynı zamanda Kolombiya U-20 formasıyla, 2005 yılında FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası elemelerinde dokuz maçta 11 gol atarak Güney Amerika rekorunu kırdı.

Kolombiya 'lı forvet, 2015 – 2016 Sezonunda Akhisar Belediyespor 'a transfer olmuştu. 2015-2016 sezonunda Akhisar ile topla 37 maça çıkan oyuncu bu maçlarda 21 gol ve 1 asist performansı ile takımına katkı sağladı.

Geçtiğimiz sezon Akhisar'da müthiş bir sezon geçiren ve futbolseverleri kendisine hayran bırakan Rodallega 'nın 1.7 milyon euroluk serbest kalma maddesi bulunuyor. 

Sarı Kırmızılılar, bu ücreti Türkiye Futbol Federasyonu'na yatırdığı anda Rodallega 'nın yüm haklarının yeni sahibi olmaya hazırlanıyor. Akhisar Belediyespor ’un kulüp başkanı Hüseyin Eryüksel ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada golcü oyuncuları Hugo Rodallega ’yı satma gibi bir düşüncelerinin olmadığını bildirdi. Fakat Serbest kalma maddesi olan Hugo Roddalega konusunda şu anki durumda Galatasaray'ın Akhisar Belediyespor 'la görüşme yapması gibi bir zorunluluk bulunmuyor ancak başkan Eryüksel'in yaptığı açıklama ise Sözleşmede başka bir madde mi var sorusuna sebep oluyor.

 

YORUMLAR 4
  • emre 7 yıl önce Şikayet Et
    ne Yedeği yaa. Bu adam ilk onbirde banko oynar. Arkasında Sneijder, sağda Sinan solda Yasin, göbek Selçuk ve Rodriguez
    Cevapla
  • gardenaga 7 yıl önce Şikayet Et
    iyi transfer yaptilar uygun gs ye .orta saha lazim
    Cevapla
  • ozgur 7 yıl önce Şikayet Et
    yok la teknik direktor
    Cevapla
  • hkn 7 yıl önce Şikayet Et
    bir takıma yedekte lazım. güzel transfer.
    Cevapla