Roman Neustadter Kimdir? | Fenerbahçe Transfer Haberleri

Fenerbahçe transfer çalışmalarında Roman Neustadter ‘e yöneldi. Roman Neustadter kimdir? Boyu, yaşı ve kariyeri haberimizde…

Roman Neustadter Kimdir? | Fenerbahçe Transfer Haberleri
Roman Neustadter Kimdir? | Fenerbahçe Transfer Haberleri
GİRİŞ 23.06.2016 21:25 GÜNCELLEME 23.06.2016 21:29

Paris Saint Germain ile sözleşmesi biten Hollandalı sağ bek Van der Wiel’den sonra Fenerbahçe yönetimi, bugün de bir stoperi İstanbul’a getiriyor. Adı G.Saray ’la da geçen Schalke ile sözleşmesi sona eren Roman Neustadter için nabız yokluyor. Bugün saatlerinde futbolcunun Fenerbahçe ile görüşmek için İstanbul 'a geleceği kaydedildi.Slovak Milli Takımı ile Euro 2016’da boy gösteren Skrtel için Liverpool ’un 6 milyon Euro gibi bir bonservis ücreti istediği öğrenilirken, şu anda boşta olan Rus Neustadter ’in transferinin gerçekleşme olasılığı daha yüksek görünüyor. Rusya Milli Takımı ’nın Fransa ’ya veda etmesi sonrasında yıldız futbolcu transferine son noktayı koymak için yöneticilerle bir araya gelmesi bekleniyor. Peki, Roman Neustadter kimdir? 

1988 Rusya doğumlu futbolcu 28 yaşında ve 1.90 boyunda. Stoper pozisyonunda oynayan Roman Neustadter aktif olarak sağ ayağını kullanıyor. Futbol hayatına Almanya ‘da başlayan Roman Neustadter kariyeri boyunca Almanya kulüplerinin formasını giymiştir.

2003 yılında Mainz ‘in alt yapısında futbola başlayan isim sırasıyla Mainz takıının U17 U19 Mainz B takımının forasını giydikten sonra 2008 yılında Mainz ‘in A takımına yükseldi. 2008 yılında ise yine Almanya ‘nın Bor. M'gladbach takımına transfer oldu.

Burada geçirdiği 3 sezonun ardından Schalke 04 takımına imza attı. 4 sezondur burada top koşturan futbolcu Schalke 04 ile 2015-2016 sezonunda Almanya Ligi ve Avrupa Liginde topla 37 maça çıktı ve bu maçlarda 1 asist ile takımına katkı sağladı.

Rusya Milli Futbol Takımı forması da giyen futbolcu EURO 2016 ‘ya kadar 3 kez milli formayı sırtına geçirmişti. EURO 2016 ‘da da Rusya Takımı ile görev aldı fakat Rusya turnuvaya grup aşamasında veda etti.

Schalke ile yollarını ayırdığını açıklayan ve bonservisi elinde olan Rusya Milli Takımı'nın stoperi Roman Neustadter'in Fenerbahçe için İstanbul'a geleceği belirtildi.

Rusya Milli Takımı'nın Euro2016'ya veda etmesi sonrasında menajeri ile İstanbul'a gelmesi beklenen Neustadter'in son ayrıntıları konuşup, Weil gibi şehri gezmesi ve ev bakması bekleniyor.

Bu arada Fenerbahçe Yönetimi'nin; Aatıf, Van der Wiel ve Neustadter'in transferlerini bir süre sonra topluca açıklamayı planladığı öğrenildi.