EURO 2016 Günün Sonuçları | 17.06.2016

Euro 2016 ‘da turnuvanın 8. Günü de oynanan 3 karşılaşma ile geride kaldı. İtalya İsveç, Hırvatistan Çek Cumhuriyeti, İspanya Türkiye, Gecenin sonuçları, maçların golleri ve puan durumu haberimizde…

EURO 2016 Günün Sonuçları | 17.06.2016
EURO 2016 Günün Sonuçları | 17.06.2016
GİRİŞ 18.06.2016 12:01 GÜNCELLEME 18.06.2016 12:10

EURO 2016 ‘da 8. gün geride kalırken A Milli Futbol Takımımız maalesef istediğimiz sonucu alamadı ve İspanya ‘ya mağlup oldu. Maça Arda Turan ve tribünler arasında yaşanan gerilim damga vurdu. İstediğimiz oyunu sahaya yansıtamadığımız mücadelede sahadan farklı şekilde mağlup ayrıldık.

İSPANYA 3 –  TÜRKİYE 0

Gecenin son karşılaşmasında A Milli Futbol Takımımız İspanya ile karşı karşıya geldi. İstediğimiz oyunu sahaya yansıtamazken grupta henüz puanla tanışamadık.

34. Dakikada sol kanattan atağı sürükleyen Jordi Alba pasını Nolito Agudo 'ya aktardı. Nolito Agudo 'nun kavisli ortasında ceza sahası içinde bomboş pozisyonda kafa vuran Alvaro Morata topu filelerimize gönderdi.

37. dakikada ceza sahamıza atılan topta Mehmet Topal topu uzaklaştıramadı ve Nolito Agudo kaleciyle karşı karşıya kaldığı anda yerden düzgün bir vuruşla topu kalecinin sağından filelerle buluşturdu.

48. dakika ise Andres Iniesta 'nın savunma arkasına attığı topa hareketlenen Jordi Alba kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda pasını Alvaro Morata 'ya verdi ve Alvaro Morata topu ağlarla buluşturdu.

Bu skor ile İspanya puanını 6 'ya yükselti ve gruptan çıkmayı garantiledi. A Milli Futbol Takımımız ise grupta henüz puan alamadı. 

İTALYA 1 – İSVEÇ 0

Avrupa Futbol Şampiyonası E Grubu 2. hafta karşılaşmasında İtalya ile İsveç karşı karşıya geldi. Takımların pozisyon bulmak zorlandığı karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 sona erdi.

Maçın başladığı gibi 0-0 sona ereceğinin düşünüldüğü dakikalarda sahneye İtalya adına Eder çıktı. 88. dakikada İsveç ağlarını havalandıran oyuncu, İtalya 'nın 3 puanı almasını sağladı. Böylece İtalya 2 maç sonunda 6 puana ulaşırken, İsveç 2 maçta sadece 1 puan toplayabildi. 

HIRVATİSTAN 2 – ÇEK CUMHURİYETİ 2

EURO 2016 D Grubu 'ndaki rakiplerimiz Çek Cumhuriyeti ile Hırvatistan, Saint Etienne kentindeki Geoffroy Guichard Stadı 'nda karşı karşıya geldi. 37. Dakikada Badelj, orta sahadan kaptığı topu Ivan Perisic'le buluşturdu. Bu oyuncu ceza sahasına girer girmez çaprazdan sert vurdu. Kaleci Petr Cech 'i çaresiz bırakan top ağlarla buluştu ve Hırvatistan 1-0 öne geçti. Hırvatistan, ikinci yarıda da üstün oyununu sürdürürken, 59'da 2. golü buldu. Marcelo Brozovic 'in sağdan ceza sahasına gönderdiği Ivan Rakitic, bir anda ceza sahası içinde kaleci Petr Cech 'le karşı karşıya kaldı. Şık bir aşırtma vuruşla topu tecrübeli kalecinin üzerinden ağlara gönderdi ve Hırvatistan 'ı 2-0 öne geçirdi.

76. dakikada sağ kanatta topla buluşan Tomas Rosicky, sağ ayağının dışıyla ortasını penaltı noktasına doğru gönderdi. O noktada topa çok iyi yükselen Milan Skoda kafa vuruşunu yaptı ve farkı 1'e indirdi: 2-1. Zorlu mücadelede son sözü söyleyen Çek Cumhuriyeti oldu. 90+3 'te Vida, ceza sahası içinde topa elle müdahale edince penaltıya sebebiyet verdi. Topun başına geçen Bursasporlu Tomas Necid hata yapmadı ve skoru 2-2'ye getirdi. 

Hırvatistan puanını 4 'e yükseltirken Çek Cumhuriyeti ilk puanını aldı.