Emre Mor Euro 2016 ve transferi hakkında konuştu

18 yaşında Almanya 'nın Borussia Dortmund takımına 16 milyon Euro karşılığında transfer olan Emre Mor, transferi ve 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası hakkında ilk kez konuştu.

Emre Mor Euro 2016 ve transferi hakkında konuştu
Emre Mor Euro 2016 ve transferi hakkında konuştu
GİRİŞ 10.06.2016 08:42 GÜNCELLEME 23.06.2016 12:49

16 milyon Euro bonservis bedeli ile Hollanda ‘nın Nordsjaelland takımından Alanya ‘nın Borussia Dortmund takıma transfer olan ve 5 yıllık mukabele imzalayan genç oyuncu transfer süreci ile ilgili konuştu. Alman temsilcisine evet demesinde en önemli faktörün ne olduğu sorusunu genç oyuncu ‘ Kendim için en doğru olanı yaptım ‘ şeklinde cevaplandırdı.

Dortmund takımının dünyanın en üst düzey takımlarından biri olduğunu belirten isim ‘ Onlara hayır diyebilecek bir isim yok. Dortmund ’un çok büyük bir kulüp olduğunu ve hemen hemen her maçı kazanmak istediğinin farkındayım. Benim de Dortmund ’a ‘evet’ dememin pek çok sebebi var.’ şeklinde konuştu. İmza sonrasında yeniden milli takıma katılan genç oyuncu kendisine yapılan karşılamadan ve gelen tebriklerden de oldukça memnun olduğunu dile getirdi.

Transfer süreci hakkında Emre Mor ‘un menajeri Mustafa Özcan ‘da yaptığı açıklamalarda ‘ Emre, Messi ve Ronaldo ’yla kıyaslanamaz, maça çıkmadan 1 saat önce Messi ’nin videolarını izliyordu, Ronaldo’yu da takip ediyordu. Ancak benim için Emre Mor, Emre Mor’dur kendine ait bir stili vardır” şeklinde konuştu.’ Emre or hakkında övgü dolu sözlerle konuşan Mustafa Özcan ‘ın da transferde büyük bir payı mevcut.

Alamaya ‘dan tekrar milli takı kampına katılmak üzere Fransa ‘ya dönen genç oyuncuyu takımda ki bütün abileri alkışlarla karşıladı. Oldukça heyecanlı görünen oyuncu Fatih Terim ‘in ve Cenk Tosun ‘un yakın ilgisi ile oldukça utlu oldu. Ayrıca yapılan idmanda sergilediği istekli ve hırslı tavırları herkes tarafından beğenildi.

Son olarak Emre Mor ‘un Dortmund ‘a transferinin ardından ilginç bir detay ortaya çıktı. Alman ekibi Borussia Dortmund 'a 5 yıllık sözleşme imzalayan A Milli Futbol takımının yeni yıldızı Emre Mor 'un geçen yıl, Fatih Terim 'in teknik ekibinde yer alan Adnan Örnek tarafından Bursaspor 'a önerildiği, ancak yönetimin bu transferi gerçekleştirmediği ortaya çıktı.

 

Makedonya asıllı Danimarkalı anne ile Uşak ili Sivaslı İlçesi Tatar kasabasından bir babanın çocuğu olan Emre vatandaşlık için 1 Eylül 2015'te Danimarka'yı seçti. Emre'nin artık Türkiye forması için önünde iki engel vardı. Ama Fatih Terim'in pes etmeye niyeti yoktu.

BABA MOR'A SÜREKLİ ZİYARET

Birincisi; Emre Mor'un ikna sürecinde yeniden Türk vatandaşlığına geçebilmesi için babası Ersoy Mor'un onayı, desteği ve ıslak imzası gerekiyordu. İkinci sorun ise; anne ve baba ayrılmıştı ve baba Mor, Danimarka'da hapishanedeydi… Uşaklı baba, Fatih Terim'in bizzat devreye girmesi üzerine Danimarka Futbol Federasyonu'nun da istediği birçok kulübün transfer etmek için peşinde koştuğu oğlunun Türk vatandaşı olmasını ve Türk Milli Takımı'nı seçmesini destekledi. Emre de kararını vermiş ve ay-yıldızlı formayı giymek istediğini belirtmişti. Türk vatandaşlığına geçebilmesi için baba Mor'un ıslak imzası hapiste alındı.

EMRE MOR'UN 17 MAYIS'TA NÜFUS KAĞIDI ÇIKTI

Terim'in çok istediği ve gizli yürütülen çalışmalar sonunda Emre, 17 Mayıs 2016'da annesi ve menajeri Mustafa Özkan'la birlikte Kopenhag'daki Türk Büyükelçiliği'ne gelerek Türk vatandaşı olduğunu kanıtlayan nüfus cüzdanını Konsolos Mustafa Güneş'in elinden aldı. Tüm bu süreçte Terim, Emre'yi 18 Mart 2016'da Türkiye U21 takımının Slovakya ile oynadığı maçın kadrosuna aldı.