Emre Mor KİMDİR? Hayatı ve Biyografisi

Borussia Dortmund'a transfer olması ile son günlerde adından sıkça söz ettiren Emre Mor kimdir? Aslen nerelidir?

Emre Mor KİMDİR? Hayatı ve Biyografisi
Emre Mor KİMDİR? Hayatı ve Biyografisi
GİRİŞ 08.06.2016 15:51 GÜNCELLEME 08.06.2016 16:33
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Türk Milli Takımı'nda top koşturan, son günlerde yıldızı giderek parlayan başarılı genç futbolcu Emre Mor, 24 Temmuz 1997 tarihinde Danimarka'da dünyaya geldi.

Türk baba ve Makedonyalı bir anneden dünyaya gelen Mor, baba tarafından aslen Uşak İli Sivaslı İlçesi Tatar Kasabasındandır.

Danimarka'da yetişmiş olan yıldız futbolcu, Bundesliga ekiplerinden Borussia Dortmund'a transferi ile gündeme bomba gibi düştü.

Hayatı

FC Nordsjælland U19 takımı forması giymeye devam eden genç yıldız, tüm dünya devlerinin dikkatlerini üzerine çekmeyi başardı.

Sürati, çok rahat adam eksiltmesi ve şutları ile başarısını kanıtlayan yıldız futbolcu, 2016 yılında Milli Takım tercihini Türkiye’den yana kullanmıştır.

Babası Ersoy Mor Danimarka’da sigortasız araç kullandığı ve kazaya sebebiyet verdiği gerekçesi ile 4 ay hapis cezasına çarptırılmıştır.

Emre Mor’un Türkiye Milli Takımı’nı tercih etmesi için Fatih Terim sık sık Emre Mor’un babası ile görüşmüş ve babasının hapishane’de ıslak imzası alarak Emre Mor'u milli takıma kazandırmıştır.

Mor, 17 Mayıs 2016 yılında annesi ve menajeri ile birlikte Kopenhag Türk Büyükelçiliğine giderek Türk Vatandaşı olduğunu ispat eden nüfus cüzdanını almıştır.

2013 yılında antrenmanda ayağı kırılan Emre Mor bir daha futbol oynayamayacağı endişesi ile kendisine daha iyi bakmış ve uzun bir süre ayağında 2 kiloluk ağırlıklarla dolaşarak kendisini güçlendirmiştir.

Antrenmana otobüsle gelip gidiyor!

Halen Danimarka’da oynadığı takımının antrenmanlarına otobüs ile gidip gelmekte ve büyük özveri ile kendisini geliştirmektedir.

Borussia Dortmund'a transfer oldu!

Emre Mor, 7 Haziran 2016 tarihinde 16 milyon euro bonservis bedeliyle Borussia Dortmund kulübüne transfer oldu.

Milli Takım Kariyeri

Türk Milli Takım'ını tercih eden Emre, Karadağ maçında ilk kez sahaya çıktı. Milli forma ile toplamda 22 maça çıkıp 3 de gol atmayı başardı.

YORUMLAR 2
  • hayat 6 yıl önce Şikayet Et
    Emre mora bayılıyorum bu yaşındaki yetenek inanılmaz.
    Cevapla
  • sueda 7 yıl önce Şikayet Et
    emre mor a bayılıyorum gerçekten geleceğin türk yıldızı olduğu bir gerçek buyaşta bu yetenek gerçekten inanılmaz .
    Cevapla