TÜGVA turnuvasının kazananları kupalarını aldı

Gençlerin spora olan ilgisini artırmak amacıyla düzenlenen TÜGVA Gençlig Futbol Turnuvası’nda dereceye giren takımlar, kupalarına kavuştu.

TÜGVA turnuvasının kazananları kupalarını aldı
TÜGVA turnuvasının kazananları kupalarını aldı
GİRİŞ 18.05.2016 22:13 GÜNCELLEME 18.05.2016 22:13

Startı 21 Mart’ta verilen ve 9 farklı spor tersisinde gerçekleştirilen turnuvada İstanbul’un Avrupa yakasından 32, Anadolu yakasından 32 okul olmak üzere 39 ilçeden 64 takım toplam ve 1.000 sporcu ile birincilik için mücadele etti. Kupa için düzenlenen lige, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından İstanbul genelinde gerçekleştirilen yarışma sonucu ilçe birincileri ve ikincileri olarak seçilen isimler de dahil edilerek genişletildi.

63 karşılaşma oynandı

Takımların karşı karşıya geldiği 63 müsabaka sonunda dereceye giren takımlar için kupa ve madalya töreni düzenlendi. Törende protokol konuşmalarının ardından turnuvayı birinci sırada tamamlayan Kartal H. İsmail Gündoğdu Ç.P.A.L., ikinci Avcılar Mehmet Baydar Anadolu Lisesi ve üçüncü Sultangazi Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencilerine kupa ve madalyaları takdim edildi.  Başarılı sporculara ayrıca bisiklet ve spor malzemeleri gibi hediyeler de verildi. Törende, gençlerin zararlı alışkanlıklardan uzak tutulması, spor gibi aktivitelere yönlendirilerek zamanlarını değerli geçirmeleri gerekliliği vurgulandı. Lige katılan genç sporcular da, müsabakalar süresince edindikleri tecrübe ve attıkları arkadaşlık temelleri dolayısıyla TÜGVA yöneticilerine memnuniyetlerini belirterek kardeşlik mesajı verdi.

Katılım yüksek oldu

TÜGVA Genel Merkez Binası’ndaki törene TÜGVA Mütevelli Heyeti Üyesi Salih Eğridere ve Genel Başkan Yardımcısı Kemal Bilal Aydın ile vakıf üyesi gençler, İBB Gençlik ve Spor Müdür Yardımcısı Seyda Dursun, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, turnuvaya katılan okulların öğretmenleri ve öğrenciler katıldı.