Konyaspor yönetimi istifa etti

Süper Lig'in ilk 8 haftasında 8 maçta 10 puan toplayarak iyi bir başlangıç yapmasına rağmen iç huzuru yakalamayan Konyaspor'da sular bir türlü durulmuyor. Konya'da Özberk'in görevine son verilmesinden sonra ikinci

Konyaspor yönetimi istifa etti
Konyaspor yönetimi istifa etti
GİRİŞ 05.10.2004 13:05 GÜNCELLEME 05.10.2004 13:05

Sakıp Özberk'in görevine son verilmesinin ardından Asbaşkan Cumhur Ünüvar ve Yönetim Kurulu Üyesi Nusret Argun'un istifasının ardından, son olarak da mali kriz patlak verince Başkan Yardımcısı Faruk Turhan ve Asbaşkan Halit Büyükbayraktar da görevlerinden ayrıldıklarını açıkladı.



Süper Lig'e Sakıp Özberk yönetiminde 6 haftada 7 puan toplayarak ligin orta sıralarına oturan Yeşil-beyazlı kulüpte şok üstüne şok yaşanıyor. Sakıp Özberk'in görevine son verilmesine tepki gösteren ve görevlerinden istifa eden Asbaşkan Cumhur Ünüvar ve Yönetim Kurulu Üyesi Nusret Argun'un ardından maddi kriz nedeni ile Konyaspor Kulübü ikinci başkanı Faruk Turhan ve Halit Büyükbayraktar da istifa etti. Kulubün ikinci başkanı olan Faruk Turhan'ın görevinden istifa etmesi, camiayı adeta şoka soktu. Faruk Turhan'ın istifa etmesi kararını almasında ise, her yönetim kurulu toplantısında sürekli para meselelerinin konuşulması ve yetkililerin kulube sahip çıkmaması etkili olduğu öğrenildi.



İkinci Başkan Faruk Turhan'ın iki ay kadar önce Büyükşehir Belediyesi ile maddi konularda fjkir alışverişinde bulunduğu ancak görüşmelerden herhangi bir sonuç çıkmadığı öğrenildi. Ancak Faruk Turhan'ın Gençlerbirliği maçı sonrasında tekrar Büyükşehir Belediyesi ile bir daha görüştüğü ancak bu görüşmeden de sonuç alamadığı için görevinden istifa ettiğini açıkladı.



Takıma sahip çıkılmadığından yakınan Turhan, Büyükşehir Belediyesi ile yaptığı son görüşmeden de sonuç alamadığını dile getirerek, Konyaspor'un önünü açmak için görevinden ayrıldığını söyledi.



Turhan ayrıca Konyaspor Yönetim Kurulu Toplantılarında sürekli maddi konuları konuştuklarını ifade ederek, ' Biz her yönetim kurulu toplansında para konularını konuşuyoruz. Konyaspor bu gidişle büyük bir maddi krize girebilir. Ben iki ay önce Büyükşehir Belediyesini aradım. Ancak bir sonuç alamadım. Gençlerbirliği maçından sonra Kulübün durumunu bildiğimiz için Büyükşehir Belediyesini tekrar aradım. Yine bir sonuç çıkmadı. Demekki Konyaspor'a sahip çıkılmak istenmiyor. Ben de Kulübün önünü açmak için görevimden ayrılıyorum' diye konuştu.



Konyaspor Asbaşkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi Halit Bayraktar ise Konya'da katıldığı yerel bir televizyon kanalında İkinci Başkan Faruk Turhan'ın istifa ettiğini program spikerinden öğrenince ilk önce şok oldu. Daha sonra eğer Faruk Turhan'ın istifa ettiyse kendisinin de görevinden ayrıldığını canlı yayında açıklayarak, 'Eğer Faruk Abi istifa ettiyse biz burda ne yapalım. Faruk Bey'e ve görüşlerine değer veriyoruz. Onun arkasındayım ve ben de istifa ediyorum. Benim gibi diğer yöneticilerin de istifa edeceğini düşünüyorum' dedi.