Kurtdere Yağlı Güreşleri

Edirne Belediyesi pehlivanı Atakan Makas, Kurtdere Yağlı Güreşleri'nde güreştiği deste küçük boyda rakiplerini yenerek birinci oldu.

Kurtdere Yağlı Güreşleri
Kurtdere Yağlı Güreşleri
GİRİŞ 18.08.2015 16:53 GÜNCELLEME 18.08.2015 16:53

Başarılı güreşçiyi makamında kabul eden Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Atakan Makas'ı tebrik etti.

Yağlı güreşlerin dünyadaki merkezinin Edirne olduğunu ifade eden Gürkan, “Kırkpınar Yağlı Güreşleri, yağlı güreşin olimpiyatı.  Kırkpınar’da şampiyon olan, hangi kategoride olursa olsun, bir anlamda o kişiyi olimpiyat şampiyonu sayabiliriz. Bu yıl Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali’nin 654'üncüsünü düzenledik. Çok da başarılı bir organizasyon oldu. Bu yıl Kırkpınar’a katılan pehlivan sayısında bütün zamanların rekorunu kırdık. 1924 pehlivan katıldı. 653'üncü Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali’nde bu sayı 1725’ti bu sayı. Bu yıl 1924 pehlivanla geçen yıl kırdığımız rekoru ekarte ettik. 2016 yılında da Kırkpınar’a katılan pehlivan sayısının 2 bine ulaşacağına inanıyorum” dedi.

Yağlı güreşlerde dereceye girmek için belli bir alt yapının olması gerektiğine değinen Gürkan, şunları kaydetti:

“Yağlı güreşlerinin yapıldığı bir şehir, Türkiye’deki bütün yağlı güreş pehlivanlarının toplandığı bir şehrin dereceye girememesi bizi gerçekten üzüyordu. Ama yağlı güreş öyle bir şey ki. Birden başpehlivan olamıyorsunuz. Bunun bir zamanı var. Bunun bir alt yapısının olması gerekiyor. Keşke bu alt yapıya geçtiğimiz yıllarda önem verilseydi. Biz Edirne Belediyesi olarak, bu alt yapıya önem veriyoruz. Geleceğin başpehlivanlarını yetiştirmeye çalışıyoruz. Bu yıl Kırkpınar’da Ufuk Yanık, deste orta boyda başpehlivan oldu. O da geleceğin, gelecek vaat eden pehlivanlardan biri. Atakan Makas 15 yaşında, gencecik bir evladımız. Atakan’ı küçüklüğünden beri biliyorum. İlk Lalapaşa Güreşleri’nde karşılaşmıştık. Yine kendi yaşının üstündeki bir boyda birinci olmuştu.

Atakan’da üst üste iki derece yaparak çok önemli bir başarı eldi etti. Tabi bunların en önemlisi de Türk mili takımına girmiş olması. Yakında Sırbistan’a gidecek. Ülkemiz adına yarışacak. Hem Edirne’ye hem Türkiye’ye temsil edecek. Güreş Milli Takımı’nda bir Edirneli'nin olması bizim için ayrı bir gurur kaynağı. Ben Atakan’ın orada da başarılı olacağını düşünüyorum. İnşallah hem Ufuk Yanık’ı hem de Atakan Makas’ı Kırkpınar Yağlı Güreşleri başpehlivanı olarak altın kemeri boynuna takıyor oluruz. Pehlivanlarımızın dün de yanındaydık bugünde yanında olmaya devam edeceğiz."

Güreş Milli Takımı'na seçilen Makas da hedefinin daha yüksek başarılar olduğunu ifade etti.

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL