Bisiklet Turu'nu kazanan isim belli oldu!

51. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu sonrasında konuşan Erdoğan "Bisiklet sporunu okullara yaymamız lazım" dedi.

GİRİŞ 03.05.2015 13:10 GÜNCELLEME 03.05.2015 16:25
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

51. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nu (TUR 2015) Lampre-Merida'nın Hırvat sporcusu Kristijan Durasek kazandı.

Alanya'da 26 Nisan'da başlayan TUR 2015'in 8. ve son etabı İstanbul'da düzenlendi. Yarışın finişini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da izledi.

Genellikle düz parkurdan oluşan 124 kilometrelik İstanbul-İstanbul etabında, Caja Rural-Seguros RGA takımının İspanyol bisikletçisi Luis Mas Bonet, 2 saat 45 dakika 3 saniyelik derecesiyle Mark Cavendish'in önünde birinciliğe ulaştı.

Turun en prestijli etabında Etixx-Quick Step'ten Büyük Britanyalı Cavendish ikinci, Caja Rural-Seguros RGA takımının bir diğer sporcusu Carlos Barbero Cuesta ise üçüncü oldu.

ERDOĞAN: BU SPORU OKULLARA YAYMALIYIZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan şampiyona madalyasını taktıktan sonra şöyle konuştu:

Erdoğan, ödül töreninde yaptığı konuşmada; Üsküdar'daki tanıtımda açıkladığı gibi müsabakalarla Türkiye'ye bisikleti ve bisiklet sporunu sevdirmenin en önemli hedef olacağına işaret ederek, "Bunun adımlarını atacağız dedik. Bu bakımdan ülkemizde çeşitli kurumlarımızı da adım atmaya ve bu alanda yatırım yapmaya bu vesileyle davet ediyorum. Bu konuyla ilgili olarak tabii okullarımız çok büyük önem ifade ediyor ve bunu ilkokullardan itibaren, küçümsemeyelim, orta, lise, üniversite şeklinde geliştirmemiz gerekiyor. İnanıyorum ki Gençlik ve Spor Bakanlığımız, hele hele şu anda bisiklet üretimini yapan firmalarımız bu konuda her türlü teşvikin içerisine girecekler. Bana da bunu bizzat kendileri söylediler. Bundan dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Bunu başaracağımıza inanıyorum" diye konuştu.

Tüm başarılı sporcuları kutlayan Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanlığı'na, Türkiye Bisiklet Federasyonu'na, emniyet teşkilatına da teşekkür etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, organizasyonda emeği geçenleri kutlayarak, "Önümüzdeki yıl yapılacak 52. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'na şimdiden sizleri davet ediyorum. Hayırlı olsun diyorum" dedi.

YORUMLAR 10
  • muhsin 9 yıl önce Şikayet Et
    Tablet ve akıllı tahtadaki -FATİH PROJESİ- büyük başarıdan sonra bu uygulamanın gelmesi sevindirici(!)
    Cevapla
  • muhammed 9 yıl önce Şikayet Et
    Harun Bey e5 te mi bisiklet sürelim. Her şeye muhalefetsiniz. Umarım belediyelerimiz bisiklet yollarını arttırır.
    Cevapla
  • anti satan 9 yıl önce Şikayet Et
    okullarda bir bu eksikti netekim tamam :)
    Cevapla
  • iirandan mi geldin 9 yıl önce Şikayet Et
    Bostancisan basla pendige kadar bisiklet yolu. Dunyadan haber yok
    Cevapla
  • xvz 9 yıl önce Şikayet Et
    sağolasın ya her bisiklet kullanmak istediğimizde bostancıya gelir pendiğe kadar süreriz bisikletleri. Hollandalıların hayatına işlemiş bisiklet. başbakanları bile ofisine bisikletleri ile gidiyor. spor değil hayat tarzları olmuş.
    Cevapla
  • xvz 9 yıl önce Şikayet Et
    Sayın cumhurbaşkanı, Nerede bisiklet yolları? Herkes bisiklet kullanmayı biliyor zaten. Ancak bisiklet kullanacak yol yok. Belediyeler en küçük alanı rant yeri olarak kullanmaktan bu gibi projeleri bir tarafa atıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle