Altaylı: Robben'i değil Mourinho'yu getirsinler!

Usta gazeteci Fatih Altaylı, Habertürk Gazetesi'ndeki köşe yazısında Fenerbahçe'deki son gelişmeleri değerlendirdi.

Altaylı: Robben'i değil Mourinho'yu getirsinler!
Altaylı: Robben'i değil Mourinho'yu getirsinler!
GİRİŞ 23.09.2015 16:26 GÜNCELLEME 23.09.2015 16:26
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira'nın kariyer olarak sarı-lacivertli takımda görev yapabilecek yeterliliğe sahip olduğunu vurgulayan Altaylı, buna rağmen başkan Aziz Yıldırım'ın daha büyük teknik direktörler ile çalışması gerektiğini ifade etti.

- F.Bahçe, Bursa önünde galip geldi ama Van Persie ile Pereira tartışmasına ‘merhaba’ dedi. Sizin yorumunuz nedir?

F.Bahçe kötü oynamaya devam ediyor. Sezon başında sizler F.Bahçe’yi yere göğe koyamazken, ben takımın iyi oynamadığını söylüyordum. O günden bu güne bir gelişme yok. Takım daha iyiye gideceğine daha kötüye gidiyor. Pereira ile ilgili eleştirilerime F.Bahçe taraftarı çok kızdı ama belli ki yönetim benimle aynı fikirdeydi ve Pereira’nın kılık kıyafeti bile değişti. Çok yıldızlı takımlarda beklenen tartışmalar bunlar. Van Persie kariyerine güvenerek ‘ben oynarım’ diyor. Hoca ise hazır olmadığını düşünüyor. Bence Van Persie oynar ama oynatmadı diye de hocanın tepesine çıkılmaz. Çıkarsa yarın Nani, öbür gün bir başkası aynı şeyi kendisinde hak görür. Benzer durum G.Saray’da var. Podolski kötü ama oynatılıyor. Oynatsan dert, oynatmasan dert. Şimdi G.Saray için bir şans doğdu. Burak sakat. Podolski, Burak’ın pozisyonunda oynar. Bence daha iyi olur.

- Pereira sizce F.Bahçe için yeterli mi?

F.Bahçe’ye Avrupa şampiyonu olmuş (Luis Aragones) teknik direktör geldi, yeterli mi yetersiz mi diye tartışıldı ve sonunda yollandı. Böyle bir kadro kurup bir de başarısız olursan normal olarak tartışılırsın. Kariyer olarak bakarsan bence yeterli. Sonuçlara bakarsan yetersiz. F.Bahçe şimdi bir reklam yapmış, “Yandex’e gir Robben gelsin” diye. Bence şöyle yapmaları daha iyi olurdu; “Yandex’e gir Mourinho gelsin”. Bana göre F.Bahçe böyle kadrolar kurabiliyorsa, öyle teknik direktörler de getirmeli, ki geçmişte yapardı böyle şeyleri... Mesela niye Ancelotti falan gibi isimleri düşünmez F.Bahçe. Yıldızlarla oynuyorsan, yıldızların da saygı duyacağı bir teknik direktör getirmen lazım.

FUTBOLCULAR PEREIRA’YI ASLANIN AĞZINA ATIYOR

- 3-1’lik Molde yenilgisi F.Bahçe için biraz ağır oldu. Sizce neden bu mağlubiyet geldi?


Geçen hafta Bloomberg HT’de yaptığım spor programında F.Bahçe’nin Molde’yi yenmesinin zor olduğunu söyledim Fatih Kuşçu’ya. ‘Kasımpaşa karşısında zorlanan F.Bahçe, Kuzey’in fizik gücü yüksek ve disiplinli futbolu karşısında daha çok zorlanır’ demiştim. Doğrusunu isterseniz ben beraberlik bekliyordum. 3-1’lik yenilgi biraz ağır oldu. Tüm bunlar hocayı bitiriyor. Hoca tartışılır hale gelince futbolcular da rahatlıyor. ‘Fatura bize değil hocaya çıkıyor’ diye umursamaz hale geliyorlar. Oysa F.Bahçe, Molde karşısına hocasız çıksa kazanması lazım. Mahalle arasında takım kurulsa ve bu kadar farklı güçte iki takım ortaya çıksa sonuçtan kimsenin şüphesi olur mu? Futbolcular Pereira’yı aslanın ağzına atıyor bence.

YORUMLAR 3
  • vatandaş 8 yıl önce Şikayet Et
    Hayır haberin büyük kısmında teknik direktörü kotuluyor adam en sonda çıkmışbaslında futbolcularda hatalı diyor. Futbolcular hocanın kotulendiğini duyunca mutlu oluyorlar diyor. E kardeşim kötüleyen zaten sen ve senin gibi futbol cellatları. Ya nasıl insan bunlar ya.
    Cevapla
  • a kurt 8 yıl önce Şikayet Et
    bunlar birkaç tane varlar feneri övüyorlarsa kork yeriyorlarsa korkma durmakyok yoladevam aziz paşam sagolsun
    Cevapla
  • fenerlibiri 8 yıl önce Şikayet Et
    sen FB yi bırak GS yi yorumla kendi takımınlan ilgilen altaylı FB yi yorumlamak sanamı düştü
    Cevapla