Hamza Hamzaoğlu'na ağır eleştiri

Galatasaray'ın Arena'da İspanyol ekibi Atletico Madrid'e mağlup olduğu karşılaşmanın ardından Güntekin Onay da görüşlerini dile getirdi.

Hamza Hamzaoğlu'na ağır eleştiri
Hamza Hamzaoğlu'na ağır eleştiri
GİRİŞ 16.09.2015 11:53 GÜNCELLEME 16.09.2015 11:53

Güntekin Onay, sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu'nu tercihlerinden dolayı eleştirdi. İşte Onay'ın o sözleri...

İşte o sözler;

Galatasaray, Devler Ligi’ndeki ilk sınavına daha önce hiç denemediği, yaşamadığı bir formasyonla çıktı. İlk kez birlikte oynayan bir savunma 4’lüsü ve önlerinde yine ilk kez oynayan bir 3’lü. Hamza Hoca, Hakan’ı savunmanın önüne koyup merkezi defansif olarak güçlendirmek istemiş. Ancak son derece kompakt oynayan, alanı daraltan ve organize bir şekilde baskı yapan Atletico karşısında yarı sahasından nasıl çıkacağını hesaba katmamış. Nitekim G.Saray ilk 35-40 dakika rakip yarı sahaya gitmekte büyük zorluk yaşadı. 

Sneijder'in sol önde başlaması da hem defansif zaafiyetler yarattı hem de Hollandalı’nın hücumda topla buluşamayıp sahada kaybolduğunu gözledik. Atletico 2-0’ı bulduktan sonra tempoyu düşürdü ve G.Saray rakibin izin verdiği oranda oynamaya başladı. 2. yarıda kaybedecek bir şey yok duygusuyla daha fazla önde oynayan daha agresif ve hareketli bir G.Saray izledik. Bu kadar iyi savunma yapan bir takıma karşı fırsatlar da geldi. Ama kabul etmeli ki maç ilk 25 dakikada kopmuştu.

Maceraya gerek yok

Şampiyonlar Ligi farklı bir seviye. Türkiye Ligi’nin çok üstünde bir kalite var. Bu seviyede farklı maceralar aramak yanlış. Stoper başlayan oyuncuyu sağ beke; orta saha başlayan oyuncuyu maçın devamında stopere koymak, sürekli pozisyonları değiştirmek çok geçer akçe değil. Gruptaki dengeleri göz önünde bulundurursak dün alınacak bir beraberlik bile aslında hiç de kötü değildi. 

Tek kazanç Denayer!

Atletico, grubun en güçlü takımı. Liderlik için de favori. Artık hedef Astana’dan 6, Benfica’dan en az 4 puan olmalı. G.Saray için dün tek sevindirici olan şey yeni transfer Denayer’in performansıydı. Çok genç olmasına rağmen bu formayı kaldırabileceğini gösterdi. Hamzaoğlu, Devler Ligi seviyesinde daha gerçekçi tercihler yapmalı ve daha önce denemediği arayışları bu seviyede kullanmamalı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL