'Barça'ya azami zulüm!' 4-3'lük maç sonrası UEFA'yı göreve davet ettiler

Şampiyonlar Ligi'nde Barcelona, yarı finalde Inter'e 4-3 yenilerek turnuvaya veda etti. Karşılaşma sonrası Katalan ekibinde maçın hakemi Simon Marciniak'a tepkiler yükseldi.

GİRİŞ 07.05.2025 10:14 GÜNCELLEME 07.05.2025 11:21
Bu Habere 50 Yorum Yapılmış

UEFA Şampiyonlar Ligi yarı finalinde 3-3'ün rövanşında İspanya temsilcisi Barcelona'yı ağırlayan İtalyan devi Inter, normal süresi 3-3 tamamlanan mücadelede rakibini uzatma devreleri sonunda 4-3 yenerek adını finale yazdırdı. 

Giuseppe Meazza Stadı'nda oynanan maçtan milli yıldız Hakan Çalhanoğlu da bir gol attı. Karşılaşmanın ardından Katalan takımında hakem Szymon Marciniak'a tepki vardı.

"UEFA KONUYU SORUŞTURMALI"

Barcelona'nın yıldız orta sahası Pedri, karşılaşma sonrasında verdiği röportajda Marciniak'ın maç içindeki kararlarını eleştirerek "Bu hakemin başına ilk kez gelmiyor. UEFA konuyu soruşturmalı." ifadelerini kullandı.

Barcelona'nın savunma oyuncusu Eric Garcia da Polonyalı hakemin performansına değinirken, "Hepimiz buraya en son geldiğimizde bu hakemle neler yaşandığını biliyoruz. Ama yaptığımız her şeyden gurur duymalıyız." diye konuştu.

Inter ile 2022 yılında oynadıkları maça da gönderme yapan Garcia "Bu stadyumda neyin yanlış olduğunu bilmiyorum ama oraya gittiğim üç seferde de istediğimiz gibi gitmedi. A nedeni, B nedeni veya dış etkenler yüzünden." dedi.



"MARCİNİAK BARCELONA'NIN HAYALİNE SON VERDİ"

Futbolcuların ardından İspanyol basınında da Polonyalı hakeme tepkiler arttı.

Sport gazetesi, hakem Marciniak'ın kararlarını eleştirdi ve haberinde "Marciniak, kahraman Barcelona'nın hayaline son veriyor" başlığıyla birlikte "Polonyalı hakemin berbat performansı ve destansı Inter, Flick'in takımını finalden mahrum bıraktı." yorumunda bulundu.

Marca gazetesi ise maç haberini "Barça'ya azami zulüm" başlığıyla verirken Inter'in İsviçreli kalecisi Yann Sommer'in de başarılı performansına ışık tuttu.

Marca, karşılaşma için "Sommer'in üç inanılmaz kurtarışı Şampiyonlar Ligi tarihinde yerini aldı. Lamine Yamal'ın iki pozisyonunda ve Eric Garcia'nın golünü engellemek için verdiği tepki, Inter'e Monaco'ya bilet kazandırdı. Barça için kara bir gece. Ballon d'Or ödülünün olası bir kazananı olmadan geçen bir yılda, açık ara kazanan, bir usta. Bir kaleci sonunda ödüllendirilecek mi?" ifadelerini kullandı.

Osman Kocaer Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 50
  • Doğan Öksüz 4 saat önce Şikayet Et
    Dakika 88 de 3-2 öndeydiniz ve sadece bir kaç dakika vardı finale. Gol yediniz ve uzatma da elendiniz. Ayrıca İnter kendi sahanızda da size 3 gol attı. Kaybetme psikolojisi herhalde hakemi suçlamak
    Cevapla
  • misafir 5 saat önce Şikayet Et
    İnter maçı milimlik farkla kazandı. Kazandığı penaltıyı önce bileğe sonra topa olmasından dolayı var dan gelmesi. Barça da da Yamal'ın milimetrelik farkla ceza sahası dışında düşürülmesiyle bu sefer var dan penaltı değil cevabının gelmesi belirleyiciydi. Barça daha baskılı oynadı biraz şanssızdı. İnter zaman zaman iyi oynadı ama kaleci skoru belirleyici performans gösterdi.
    Cevapla
  • misafir 6 saat önce Şikayet Et
    hakem güzel maç yönetti barcalılar neden mızıkçılık yapıyor boş kaleye golleri atamayan kendileri
    Cevapla
  • Şakir 8 saat önce Şikayet Et
    Maçta hakemlik bir şey yoktu.. Gayet iyi bir yönetim gösterdi
    Cevapla
  • El hadji Diouf 9 saat önce Şikayet Et
    Barça ağlamanın bi faydası yok. Maç ortadaydı hakemin de kötü bi yönetimi olmadi. Kazanınca biz iyigizt, kaybedince hakem kötü. Yok öyle bi dünya. 2 maçta toplam 7 gol yemişsin. Kendi evindeki maçta kim kötüydü? İnter çatır çatır oynadı birazda şansı yaver gitti
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle