Galatasaray şikayet etmişti! UEFA olay hakemle ilgili kararını verdi

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde Bayern Münih ile oynanan maçın hakemi Antonio Nobre'yi UEFA'ya şikayet etmişti. UEFA, Portekizli hakemle ilgili kararını verdi.

GİRİŞ 20.11.2023 10:50 GÜNCELLEME 20.11.2023 11:45
Bu Habere 88 Yorum Yapılmış

Bayern Münih'in Almanya'da Galatasaray'ı 2-1 yendiği maçın hakemi olan ve özellikle ikinci yarıda verdiği kararlarla saç baş yolduran Antonio Nobre, sarı-kırmızılı kulüp tarafından 5 sayfalık özel mektupla UEFA Disiplin Kurulu'na şikayet edildi.

Almanya'daki maçın 80. dakikasında Harry Kane topu ağlara gönderirken, yardımcı hakem Pedro Martins ofsayt bayrağını kaldırdı.

Bu sırada VAR sistemi bozuldu ve saha kenarındaki monitörde pozisyon izlenemedi. Orta hakem Antonio Nobre, ekranda çizgi çekilemediği için protokol gereği yan hakemin kararına uymak durumundaydı. Ancak VAR odasındaki (VAR) Tiago Martins ve (AVAR) Juan Martinez ile iki kez konuşarak golü verdi.



Galatasaray şikayet etti

Sabah'ın haberine göre; yaşananları araştıran ve VAR protokolünün çiğnendiğini ortaya çıkaran Galatasaraylı yetkililer, hukuki yollardan hakkını aramaya başladı. Portekizli orta hakem Antonio Nobre, UEFA Disiplin Kurulu'na 5 sayfalık hazırlanan özel dosyayla şikayet edildi.



Şampiyonlar Ligi'nde maç yönetemeyecek

Kariyerindeki ilk Şampiyonlar Ligi maçında sonuca etki eden Nobre, bir daha bu seviyede düdük çalamayacak.

Osman Kocaer Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da spor editörü olarak çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 88
  • Ercan 5 ay önce Şikayet Et
    Maçın tekrarlanması lazım ve dürüst prefesyonel bir hakem yönetsin
    Cevapla
  • Fuat 5 ay önce Şikayet Et
    Ben 35 yįldır almanyada yaşıyorum bayernin bir tane macina rastlamadım bir kez olsun aleyhine düdük calınan. Bundesligada bile hakemler bayernin hişımından korkarlar.uefa da ise hakem tayinleri almanlar tarafindan yapilir yillardir .yani almanlar ilk önce hakemi satın alır. Yenilirlerse rakip hakemi de yenmiştir.var sisteminin o anda bozulması na zerre kadar inanmlyorum.kitabina uydurmu
    Cevapla
  • Etme bulma dünyası 5 ay önce Şikayet Et
    Neyi neden ve niçin eleştiriyorsunuz anlamıyorum çünkü aynı şeyleri Türk hakemlerde süper ligde size aynı şekilde yardım ediyorlar. Turkiyede neden aynı eleştiriyi yapmıyorsunuz
    Cevapla
  • cik cik kovar 5 ay önce Şikayet Et
    sen fenerle karıştırdır heralde. Hakeme rağmen kazanamadığınız o kadar maç var ki ama insanda utanma olacak
    Cevapla
  • TC VATAN 5 ay önce Şikayet Et
    Burda sizi bizi yok Türkiye var sen bunu söylerken ülkeni kötülemişsin Galatasarayı değil
    Cevapla
  • Salih 5 ay önce Şikayet Et
    Şimdi asıl soru turkiyedeki futbolmu yoksa hakemmi yoksa sampiyonlar ligimi hani biz uefa kupasini aldik biride çıksın sanpiyonlar liginin kupasini alsin isterim ki turkiyeden olsun neden bizim bir puamimizi yiyen hakeme degilde gs ceza kesiyorsun kardes yiksa sen fb misin
    Cevapla
  • Yolcu... 5 ay önce Şikayet Et
    Mademki hata var maç tekrarlansın
    Cevapla
  • Vatandaş 5 ay önce Şikayet Et
    Avrupa bize maçı verdirmez iki dúdúk tamam Fetõcü Hakan zamanı geçti
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle