Erdoğan: Bu yaklaşım asla affedilemez!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, PSG - Başakşehir maçındaki Rumen hakemin Webo'ya karşı ırkçı tutumuyla ilgili konuştu.

Erdoğan: Bu yaklaşım asla affedilemez!
Erdoğan: Bu yaklaşım asla affedilemez!
GİRİŞ 09.12.2020 13:34 GÜNCELLEME 09.12.2020 13:46
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan ziyareti öncesi basın toplantısında konuştu ve dün gece Paris'te oynanan ve bugüne ertelenen Paris Saint Germain - Medipol Başakşehir maçında hakemin ırkçı söylemiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şu şekilde;

"Fransa'nın son dönemlerdeki ırkçı söylemlerinin yeni bir ifadesidir. Bu yaklaşım asla affedilemez. Nitekim ben de dün akşam Twitter hesabımdan açıklamalar yaptım. Gerek parti sözcümüz, gerek Cumhurbaşkanlığı Sözcümüz hepimiz açıklamalarımızı yaptık. Kararlılıkla bunu devam ettireceğiz. Başakşehir sahadan çekilerek kararlı bir duruş sergiledi. Rumen hakemi sahadan almalarına rağmen, bize bu yeterli değil dediler. 4 hakemin değişmesi ve maçın ertelenmesi ile ikna oldular. Demba ba çok kararlı durdu. Fransa ırkçı söylem ve yaklaşımların yoğunlaştığı bir yer haline geldi. Temenni ederiz ki, bu akşamki maç suhulet ile biter, yola aynı şekilde devam ederiz."

 

 

YORUMLAR 1
  • Levrok 3 yıl önce Şikayet Et
    ne acayip bir dünyada yasiyoruz. Romanca dilinde Negro Siyahi anlamina geliyor. Nigga demiyor Negro diyor adam. Biz Siyahi dersek sorun yok adam kendi dilinde siyahi derse Bütün Dünya adami linc ediyor. Aynen hassasiyet Türklere karsi gösteriliyormu ? Sifir nokta sifir. Bende bu ayrimciliga karsiyim iste.
    Cevapla