Milli takımın rakibi belli gibi! İşte olasılıklar

EuroBasket 2015'te gruptan çıkmayı hemen hemen garantileyen 12 Dev Adam, %50 ihtimalle turnuvanın ev sahibi Fransa ile eşleşecek.

Milli takımın rakibi belli gibi! İşte olasılıklar
Milli takımın rakibi belli gibi! İşte olasılıklar
GİRİŞ 10.09.2015 09:34 GÜNCELLEME 10.09.2015 11:37
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

EuroBasket 2015'in grup bölümünde son maçına çıkacak olan A Milli Basketbol Takımımız, İzlanda karşısında galibiyet alırsa diğer sonuçlara bakmaksızın gruptan çıkacak.

Rio Olimpiyatları'na katılmak isteyen ve bunun için ilk 7'ye girmeyi hedefleyen 12 Dev Adam, bunun için son 16 turunda ev sahibi Fransa ile eşleşerek şansını düşürmek istemiyor. Türkiye'nin bulunduğu B grubunun çaprazında yer alan Fransa, grubunu lider olarak bitirmesi bekleniyor. A Grubu'nun 2 ila 4'üncü sıralarında ise İsrail, Polonya ve Finlandiya'nın yer alacağı tahmin ediliyor.

Grubumuzda kalan maçlar

Türkiye - İzlanda
İtalya - Sırbistan
Almanya - İspanya

12 Dev Adam'ın İzlanda galibiyetini alması durumunda oluşacak 4 sonuçtan 2'si, Millilerimiz'i Fransa ile eşleştiriyor.

Olasılıklar şu şekilde:

1. Sırbistan ve İspanya kazanırsa...

Liderliği almak için İtalya'yı yenmek zorunda olan Sırbistan ve turnuvaya devam etmek için kazanmak zorunda olan İspanya kazanırsa, 12 Dev Adam 4. sırada yer alacak.

2. İtalya ve İspanya kazanırsa...

Bu durumda 12 Dev Adam yine 4. olacak. Grupta liderliği İtalya, 2'inciliği Sırbistan ve 3'üncülüğü ise İspanya alacak.

3. Sırbistan ve Almanya kazanırsa...

Ev sahiplerinden biri olduğu turnuvada hayatta kalmak için mutlaka kazanması gereken Almanya, galibiyetiyle adeta 12 Dev Adam'ı Fransa ile eşleşmekten kurtaracak. Millilerimiz için en iyi seçenekler de bu sonuçlar ışığında ortaya çıkacak. Millerimiz bu durumda grubunu 2. sırada bitirecek.

4. İtalya ve Almanya kazanırsa...

İtalyanlar'ın Sırbistan'ı yenmesi durumunda liderlik İtalyanlar'ın olacak, Sırplar ise 2'inci sıraya düşecek. Millerimiz 3. sırayı alacak. 4. sıra ise Almanlar'a gidecek. İspanya ise Almanya'nın kazandığı tüm durumlarda EuroBasket 15'e veda edecek.

YORUMLAR 2
  • can 8 yıl önce Şikayet Et
    Turnuvanın ev sahibi Fransa mı? Almanya mı?
    Cevapla
  • tahir 8 yıl önce Şikayet Et
    ukraynadaki savaş sebebiyle turnuvada gruplar 4 ayrı ülkede yapılıyor.fransa-almanya-letonya-hırvatistan da yapılıyor.türkiye ilk turu almanyada geçirecek ikinci turu fransada geçirecek.şu an yüksek ihtimal fransa ile eşleceğimiz için fransa kendi evinde bizimle onayacak..
    Cevapla