Necla Kıragası: Türk kadını olarak çok gurur duyuyorum

A Milli Kadın Futbol Takımı Teknik Direktörü Necla Güngör Kıragası, "89 senedir Türkiye'de kadın haklarının devam etmesi, bütün ülkelere örnek olmasından dolayı da bir Türk kadını olarak çok gurur duyuyorum." dedi.

Necla Kıragası: Türk kadını olarak çok gurur duyuyorum
Necla Kıragası: Türk kadını olarak çok gurur duyuyorum
GİRİŞ 05.12.2023 21:46 GÜNCELLEME 05.12.2023 21:46
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

A Milli Kadın Futbol Takımı, UEFA Kadınlar Uluslar C Ligi 2. Grup'taki 6. ve son maçında Mersin'de konuk ettiği Gürcistan'ı, Gülbin Hız ve Ece Türkoğlu'nun golleriyle 2-0 mağlup etti. Bu sonuçla milliler, grupta 6'da 6 yaparak, B Ligi'ne yükseldi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan A Milli Takım Teknik Direktörü Necla Güngör Kıragası 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü'nü kutlayarak, "89 senedir Türkiye'de kadın haklarının devam etmesi, bütün ülkelere örnek olmasından dolayı da bir Türk kadını olarak çok gurur duyuyorum. İnşallah biz kadınların sesi yapılmış olan her işte daha fazla çıkar, daha fazla imkan bulurlar ve fırsat eşitliği adına çok güzel günler görürüz. Bugün bu kadar anlamlı bir günde oyuncularımla birlikte B Ligine çıkmanın gururunu ve onurunu yaşıyoruz. İlk baştan beri diyoruz. 6'da 6 yapacağız, hiç gol yemeyeceğiz ve namağlup bitireceğiz. Bunları başarmış olmak, hedefe varmış olmak son derece önemliydi. Bugün konfor alanından çıkan bu görmüş olduğunuz koca yürekli kızlar, kendilerini ispat ettikleri sahada aslında ülkeleri için ne kadar önemli, ne kadar kıymetli işlere imza atabileceklerini gösterdiler. O yüzden son derece gururluyum. Çok kolay şeyler değil. Kadın futbolunun tarihi bu kızlarla beraber yazılıyor" şeklinde konuştu.

Ece Türkoğlu: "Mutluluğumuzu kelimelere dökemiyoruz"

Milli oyuncu Ece Türkoğlu ise aldıkları sonuçtan dolayı çok mutlu olduklarını belirterek, "6'da 6 yaparak C Ligini bitirip, B Ligine çıkma imkanı bulduk. Böyle bir grubun içinde, böyle bir atmosferde böyle güzel bir maç oynadığımız için kendi takımım adına herkese teşekkür ediyorum. Biz gerçekten mutluluğumuzu kelimelere dökemiyoruz. Çok güzel şeyler başardığımızı düşünüyorum. Çok güzel bir aile olduk. Bunların karşılığını da yavaş yavaş alıyoruz. 6'da 6, gol yemeden B Liginde de bu hedeflerimize devam edeceğimizi düşünüyorum" dedi.

SeyfullahKAYGUSUZ Haber7.com - Editör
Haber 7 - SeyfullahKAYGUSUZ

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Spor Editörü' olarak devam etmektedir. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir.
YORUMLAR 14
  • İBRAHİM NAMALIR 4 ay önce Şikayet Et
    Kadın hakları diye bir kavram yanlış. İnsan hakları diye bir kavramda yanlış. Kul olmak her şey için yeter. Canlı olmak için her şey yeter. Allah tüm canlıları rızkı ile yaratır. öyle ise biz rızkı bir hak değil olması gereken zorunluluk olarak görmeliyiz. Her canlının ihtiyacına hakkına riayet etmeliyiz. Gasp eden olamayız.
    Cevapla
  • DADAŞLAR ERZURUM 4 ay önce Şikayet Et
    DADAŞ senin gibilere işte böyle cevap verirler helal olsun TÜRK Kadını gururdur mehrametir yaşa var ol maçlarınızı keyfle izledim hepinizde ALLAH razı olsun
    Cevapla
  • Ağrılı Yusuf 4 ay önce Şikayet Et
    Ağlanacak haline gurur duyuyorsun. Kadınlarımızı işte böyle mahvettiler
    Cevapla
  • Nebi 4 ay önce Şikayet Et
    Allah bu memleketi senin gibilerden korusun. Senin gibilere kalsa bu ülke Afganistan, Pakistan'dan beter olur.
    Cevapla
  • Hakan 4 ay önce Şikayet Et
    Aferin kız.
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Nerede Fatihleri doğuran analar???
    Cevapla
  • Zeki Amatersten 4 ay önce Şikayet Et
    Fatih'in annesi kimmiş. Araştır bakalım.
    Cevapla
  • Kenan çelik 4 ay önce Şikayet Et
    Helal ketabın tam derin yerinden konuştun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle