Montella'dan liderlik değerlendirmesi! "Bu bayrak için yapacağım"

A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella, Galler'le 1-1 berabere kaldıkları maçın ardından grup liderliğini yorumladı. Montella, "Bu bayrak için elimden geleni yapacağım" diye konuştu.

Montella'dan liderlik değerlendirmesi!  "Bu bayrak için yapacağım"
Montella'dan liderlik değerlendirmesi! "Bu bayrak için yapacağım"
GİRİŞ 22.11.2023 01:49 GÜNCELLEME 22.11.2023 01:51
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

A Milli Takım, EURO 2024 Elemeleri D Grubu sekizinci ve son maçında deplasmanda Galler ile karşı karşıya geldi. 

Mücadele 1-1 berabere sonuçlandı. Maçta goller; 7. dakikada Neco Williams ve 70. dakikada Yusuf Yazıcı'dan geldi. 

Bu sonuçla birlikte daha önce EURO 2024'e katılmayı garantileyen Milli Takım, grubu 17 puanla lider bitirdi.

"Gurur meselesi bu"

A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella maçın ardından değerlendirmelerde bulundu.

"Çok zorlu bir karşılaşma geçirdik. İlk başta onların fiziksel gücünü çok daha fazla hissettik. Galler de kendi evinde her zaman iyi oynadığını tekrardan gösterdi. Kesinlikle ilk yarıda daha fazlasını yapabilirdik. İkinci yarıda mental olarak karşılık vermeye başladık. Memnunum. Özellikle çalışanlarımız, bize destek veren herkes için çok mutluyum. Lider olarak bitirdik grubu. Beni ilk çağırdıkları andan itibaren çok gururlandım. Bu bayrak için elimden geleni yapacağım. Bu ülke için ne gerekiyorsa yapacağım, gurur meselesi bu. Üçüncü torbadaki takımlarda zorlu ekipler. Kim çıkarsa çıksın zevkle takip edeceğiz. Bu akşam yaptığımız gibi her seferinde ülkemizin ruhuyla sahada olacağız."

"Hakemin büyük hatalar yaptığını düşünmüyorum"

Basın toplantısında açıklamalarına devam eden İtalyan çalıştırıcı, "Ben hiçbir zaman hakemlerle ilgili yorum yapmam. Dışarıdan yargılamak daha kolay oluyor. Sadece bazı pozisyonlarda farklı bakış açısıyla pozisyonları yorumladığını söyleyebiliriz. Dediğim gibi dışarıda yargılamak çok kolay. O yüzden hakemlerle alakalı konuşmaya gerek yok. Genel olarak baktığınızda da hakemin büyük hatalar yaptığını düşünmüyorum" ifadelerini kullandı.

"İkinci yarıdaki reaksiyon çok önemliydi"

Karşılaşmada 1-0 geriye düştükten sonra oyun ve skor olarak toparlanmanın önemine vurgu yapan tecrübeli çalıştırıcı, "Zorlu bir maç olacağını biliyorduk ama daha fazlasını yapabilirdik ilk yarıda. En önemlisi Milli Takım'a geldiğimden beri gördüğüm en güzel şeylerden birisi gösterdiğimiz reaksiyon. Sürekli bu tarz reaksiyonları verebilen bir gruba sahip olduğumuz için çok mutluyum. İkinci yarıdaki reaksiyon çok önemliydi. Lider bitirdiğimiz için çok mutluyuz." şeklinde konuştu.

"Kurayı bekleyeceğiz"

Euro 2024 gruplarında İtalya ile eşleşme ihtimali hakkında sorulan soruya Montella,  "Duygusal anlamda bir şey hissetmiyorum. Çünkü şu an için herhangi bir şey yok. Kurayı bekleyeceğiz. Böyle bir şey olursa, sonrasında fazlasıyla cevap verebilirim." dedi.

Vincenzo Montella, Türk kalecilere güvendiğini dile getirdi. 

"Altay Bayındır çok genç bir kaleci. Almanya maçında ne kadar iyi bir kaleci olduğunu bir kez daha gösterdi. Manchester United'a döndüğünde eminim oynayabilecek. Genç olmasına rağmen deneyimi var. Orada da deneyim kazanınca, umarım devamlı oynama fırsatı bulur. Sonrasında ne kadar önemli bir kaleci olduğunu gösterecektir."

Osman Kocaer Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da spor editörü olarak çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 32
  • Konyalı 5 ay önce Şikayet Et
    Montella sen gerçekten süper bir antrenörsün çakma imparator senin eline su bile dökemez bir FENERBAHÇELİ olarak seni fb nin başında görmek isterim
    Cevapla
  • Kirṣehirli 5 ay önce Şikayet Et
    Altayla sanete güven olmaz ugura hiç güvenolmaz hocam
    Cevapla
  • ??? 5 ay önce Şikayet Et
    Dun aksamki macta adamlar resmen bizi ezdi gecti bu oyunla devam edersek sifir puan sifir gol ile rezil olur geliriz....
    Cevapla
  • Tekin 5 ay önce Şikayet Et
    Artık montella ya yok boey i seçermisin vatandaşlık alsa vs gibi saçma soruları bırakın, neymiş caneri vb de seçmeli diyen futbol ulemaları var amaçları şenol u yediler caner taylan ı seç dediler seçti oynattı takım fransayı yendi vs gitti şampiyonaya ilk 11 de taylanı caneri oynadı birkaç isim daha vardı hem takımı yaktılar şenolu yaktılar şimdi de montella ya sardılar ama boş.
    Cevapla
  • Ali veli 5 ay önce Şikayet Et
    Bu adam ülke içinde ki hainlere ,vatan millet bayrak dersi veriyor söylem ve eylemleri ile ayrıca milliyetçilik den bir olmakdan bahsediyor, bravo montella.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle