Montella, 72 yıl sonra gelen galibiyetin şifresini açıkladı

Türkiye A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, Almanya'da 72 yıldır kazanamadıklarını dolayısıyla bu galibiyetin kendileri için büyük anlam taşıdığını ifade etti.

GİRİŞ 19.11.2023 02:39 GÜNCELLEME 19.11.2023 10:44
Bu Habere 69 Yorum Yapılmış

A Milli Futbol Takımı'mız hazırlık maçında Almanya'yı deplasmanda 3-2 mağlup etti. Karşılaşma sonrası millilerin teknik direktörü Vincenzo Montella önemli açıklamalarda bulundu.

Galibiyetten dolayı çok mutlu olduğunu dile getiren Montella "Almanya'da 72 yıldır kazanamıyorduk. 18 yıldır da yenemiyorduk Almanya'yı. Kazandığımız için gerçekten gururluyum. İnanılmaz güzel bir sonuç aldık. İnsanlarımız için de çok mutluyum. Kendi evimizde gibi oynattılar bizi." dedi. 

Galler maçına odaklandıklarını vurgulayan Montella, Almanya'da takımı yalnız bırakmayan Türk taraftarlara da teşekkür etti. 

"Kafamız bir sonraki maçta olacak"

"Bizim kafamız bir sonraki maçta olacak. Gruptan birinci olarak çıkmak istiyoruz. Bunun için hemen çalışmalara başlayacağız. Ama dediğim gibi, taraftarımıza verdikleri destek için de teşekkür ediyorum"

"Asla pes etmeyen bir ruh..."

Berlin'de elde ettikleri zaferde oyuncularının sahada milliyetçilik ruhu ile hareket etmelerinin önemine dikkat çeken başarılı teknik adam,  "Bütün detaylara baktığınızda, futbolcuların ruhlarına dokunmak en önemlisi. Bizim futbolcuların ruhu da, Türk milletinin ruhuna sahipler. Bu sadece milli takımla alakalı değil, yüzyıllardan beri önde gelen bir ruhtur bu. Biz bunu sahada gösteriyoruz. Çok çalışıyoruz ve hem de kendileri çok iyi uyguluyorlar. Kendi milliyetçilik duygularını yansıtan bir durumumuz var. Mesela ilk yarıda çok erken bir gol yedik. Ama hiçbir zaman, asla pes etmeyen bir ruh var ya, ondan bahsediyorum. Bizim çocukların hepsinde bu var. Onların sayesinde bu sonuçları alabiliyoruz." değerlendirmesini yaptı.

"Her zor anda biz ordayız"

 Teknik ve taktik anlamında, her şeyi bilen ve görebilen oyunculara sahip olduklarının altını çizen İtalyan çalıştırıcı, "Asıl fark yaratan takım ruhu ve o milliyetçilik ruhu. Bizim çocuklar, sahada kötü giden anlarda bile ruhlarıyla sahada kendilerini ön plana çıkarabiliyorlar. Çok büyük bir detay bu. Bu milliyetçilik duygularıyla hareket eden futbolcularımla gurur duyuyorum. Çünkü çok önemli bir detay bu. Bizim futbolcularımızla gerçekten gurur duyuyorum o ruhu sahaya yansıtabildikleri için. Bu çok önemli bir detay. Her zor anda bile biz oradayız. Çok fazla hata yapabiliyoruz ama hala gelişime çok açık bir gruba sahibiz. Futbol ne kadar 3 sonuçlu olsa da, o takım ruhunu sahada yansıtan futbolcularımla gerçekten gurur duyuyorum" dedi.

Vincenzo Montella, ile karşılaşmaya dair görüşlerini şu ifadeler ile noktaladı:

"Hiçbir zaman pes etmeyeceğimizi bugün de vurguladık. Oyuncularımız 1-0 geriye düşmememize rağmen maçı bırakmadılar ve galibiyeti istediler ve Almanya'yı yendik. Almanya, bir sonraki Avrupa Şampiyonası'nda öne çıkan takımlardan biri olacaktır. Biz onları yendik ve çok mutluyuz."

Osman Kocaer Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da spor editörü olarak çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 69
  • Mahmud 5 ay önce Şikayet Et
    Bu yorum, sanki , paketlenmis onune serilmis... kagittan okuyorgibi geldi.yazar da hamit altintop.
    Cevapla
  • Veli bey 5 ay önce Şikayet Et
    Montella,Türk milletinin milliyetçilik ile neler yapabileceğini nasıl bir olacağını biliyor bunun önemi anlatmış, bravo montella helal olsun Milli takım.
    Cevapla
  • Fethi 5 ay önce Şikayet Et
    Bu ülkenin gençlerine örnek olmalı. Vatansever olmadan maneviyat da olamaz. Vatansız olan kişiye cuma bile farz olmaz pısırık bir seyyaha döner.
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    çok doğru
    Cevapla
  • plevne 5 ay önce Şikayet Et
    Chpliler düşman olur dikkat et.Vatansevgisi, milliyetçilik falan nefret eder chpliler
    Cevapla
  • İii 5 ay önce Şikayet Et
    Ama onlar üstünü örtüyor..
    Cevapla
  • Ali Erdoğan 5 ay önce Şikayet Et
    CHP nin 6 okundan. birisi milliyetçilik
    Cevapla
  • Polatgil 5 ay önce Şikayet Et
    Saçmalama .siyaseti karıştırma.
    Cevapla
  • Mehmet zemir 5 ay önce Şikayet Et
    Kuntz gururlu tepeden bakan, geçmişiyle övünen bir hocaydı. Takımına bakmak yerine alman takımını ve kendini ovuyordu. Bu da milli takımın kuntz a antipati duymasına sebep oldu. Ve başarısızlıklar.... Yeni teknik direktör takima Türk milli takımı olarak baktı ve saygı duydu.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle