Kosova, İsrail'i Rashica'nın golüyle yendi!

UEFA 2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) Elemeleri I Grubu erteleme maçında Kosova, İsrail’i 1-0 mağlup etti. Kosova'nın galibiyet golünü Beşiktaşlı Rashica kaydetti.

Kosova, İsrail'i Rashica'nın golüyle yendi!
Kosova, İsrail'i Rashica'nın golüyle yendi!
GİRİŞ 13.11.2023 02:23 GÜNCELLEME 13.11.2023 02:23
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Başkent Priştine’deki Fadil Vokrri Stadyumu’nda oynanan maç için olağanüstü güvenlik önlemleri alındı.

Kosovalı taraftarlar maç önü seremonisinde çalınan İsrail’in milli marşını yuhaladı.

Maçtaki tek golü 41. dakikada, Beşiktaş forması giyen Milot Rashica kaydetti. Golde asisti, Fenerbahçe ve Çaykur Rizespor forması giyen Vedat Muriqi yaptı. 

İsrailli futbolcu Roy Revivo maçın uzatma dakikalarında kırmızı kart gördü.

Maç, 1-0 ev sahibi ekibin üstünlüğüyle sona erdi. Bu sonuçla Kosova I Grubunda 10 puanla dördüncü sıraya yükselirken, İsrail, Romanya ve İsviçre’nin ardından 11 puanla üçüncü sırada kaldı.​​​​​​​

Öte yandan, Kosova polisi, maç öncesi stadyum çevresinde kurallara uymayan iki kişiyi gözaltına aldığını duyurdu.

Kosova polisi, Kosova ile İsrail milli takımları arasında oynanacak maçın sorunsuz geçmesi için sıkı güvenlik önlemleri alındığını duyurmuş, stadyum içi ve çevresinde, her türlü ırkçı, yabancı düşmanı, siyasi, dini malzemenin bulundurulmasını yasaklamıştı.

Kosova ile İsrail arasında 15 Ekim'de oynanması planlanan maç, İsrail yetkililerinin, güvenlik gerekçesiyle milli takımlarının yurt dışına çıkmasına izin vermemesi nedeniyle 12 Kasım’a ertelenmişti.

 

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 15
  • sedat kalfa 5 ay önce Şikayet Et
    israil in ne işi var avrupa grubunda ... yoksa israil avrupanın ortasında yer alıyor da bizim mi haberimiz yok ... ya arkadaş dünyada bu siyonist lere çalşmayan bir teşkilat olamayacak mı ... ölmeden görecez mi ...
    Cevapla
  • Ali Eren 5 ay önce Şikayet Et
    Tebrikler kosava ...İsrail isimli siyonist terör örgütünün futbolda ne işi var?
    Cevapla
  • hızıroğlu 5 ay önce Şikayet Et
    Maç tarihinde gelmemiş. Müsabaka vaktinde oynamamış. Gerekçe ne olursa olsun Avrupa arenasında atılmalı. Asya gruplarında ne hali varsa görsün. Katil İTrail' in her ek yeri orası
    Cevapla
  • Bize ne 5 ay önce Şikayet Et
    Vur vur İsraile vur
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Aslan Milotum Aslanlarım Kosova
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle