Japonya yenilgisinin faturası ağır oldu! Hansi Flick kararı...

Almanya Futbol Federasyonu milli takımı çalıştıran Hansi Flick'in görevine son verildiğini açıkladı.

Japonya yenilgisinin faturası ağır oldu! Hansi Flick kararı...
Japonya yenilgisinin faturası ağır oldu! Hansi Flick kararı...
GİRİŞ 10.09.2023 19:10 GÜNCELLEME 10.09.2023 19:10
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'na ev sahipliği yapacak Almanya'da teknik direktör Hansi Flick için karar verildi.

Federasyon başkanı Bernd Neuendorf alınan kötü sonuçların ardından Hansi Flick'in görevine bugün son verildiğini söyledi. Neuendorf açıklamasında, "Bu, şu ana kadar aldığım en zorlu kararlardan biriydi. Ancak sportif başarı her şeyden önemli. Bu nedenle kaçınılmazdı." dedi.

EURO 2024'te ev sahibi olduğu için elemelerde yer almayan Almanya, dün oynadığı hazırlık maçında Japonya'ya 4-1 mağlup olmuştu. Almanya, salı günü hazırlık maçında Fransa ile karşılaşacak.

Japonya karşılaşmasından önce sırasıyla Belçika, Ukrayna, Polonya ve Kolombiya ile karşılaşan Hansi Flick'in ekibi 4 maçta galibiyet elde edemedi. Bu maçlarda Almanya, Ukrayna hariç rakiplerine mağlup oldu.

Almanya, 2022 Dünya Kupası'nda E Grubu'nda yer alırken Japonya ve İspanya'nın ardından grubu üçüncü sırada tamamlamıştı.

Hansi Flick ne dedi?

Japonya yenilgisinin ardından açıklamalarda bulunan Hansi Flick, milli takım teknik direktörlüğü için doğru kişi olduğunu söyledi.

Flick açıklamasında, "Futbolun dinamik olduğunu ve neler olabileceğini tahmin edemiyorum ama kendi açımdan bakınca takımı en iyi şekilde hazırlamak için çalışıyoruz. İyi bir iş çıkardığımı düşünüyorum ve bu iş için doğru kişi olduğumu biliyorum." dedi.

SeyfullahKAYGUSUZ Haber7.com - Editör
Haber 7 - SeyfullahKAYGUSUZ

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Spor Editörü' olarak devam etmektedir. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir.
YORUMLAR 11
  • Salih Tuğra 7 ay önce Şikayet Et
    Almanya milli takımı, o eski milli takımlara hiç benzemiyor. Takımın yarısı devṣirme. Almanlar yıllarca disiplin ile baṣarı sağladı, takımda eksik olanda bu.
    Cevapla
  • GECE KARTALI 7 ay önce Şikayet Et
    Vallahi Japonya almanları rezil etti çok hareketli ve hızlı bir takım..bizim işimiz biraz zor...
    Cevapla
  • Futbol sever 7 ay önce Şikayet Et
    Kunzt'u alsınlar, iyi olur...
    Cevapla
  • Ali cabbar 7 ay önce Şikayet Et
    bu japonya bizim teknik direktörü de bu hafta gönderir
    Cevapla
  • Ahmet Nair 7 ay önce Şikayet Et
    80 milyonun beklediği haber.
    Cevapla
  • C.M. 7 ay önce Şikayet Et
    Alman futbolu iflas etmiştir. İspanyol ve Fransız futbol ekolleri, zirvede. Dolayısıyla Alman Millî Takımının başına İspanyol veya Fransız futbol ekolünden bir teknik direktör gelmesi lazım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle