Stefan Kuntz: Türk Milli Takımı'nın gerçek durumu bu!

A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz, "Teknik direktör değişikliğinden söz etmek kolay. Hocayı değiştirelim demek kolay. Gerçeklerle yüzleşmek lazım. Türk Milli Takımı'nın şu andaki gerçek durumu bu" dedi.

GİRİŞ 26.09.2022 00:47 GÜNCELLEME 26.09.2022 09:56
Bu Habere 131 Yorum Yapılmış

A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz, 2-1 mağlup olduğumuz Faroe Adaları maçının ardından açıklamalarda bulundu. 

Stefan Kuntz'un açıklamaları şu şekilde:

"Gerçekten acıtıyor"

"Geçen maç yumruk yedik demiştik ama bu sefer nakavt olduk. Gerçekten acıtıyor."

"Bahane üretmemek lazım"

"Bahane üretmemek lazım hiçbir şekilde. Belli şeyleri söylemek gerekirse, hiçbir milli takım en kaliteli 10-11 oyuncusunu kaybederse onun yerine başka oyuncular koyması zor oluyor"

"Hocayı değiştirelim demek kolay"

"Teknik direktör değişikliğinden söz etmek kolay. Hocayı değiştirelim demek kolay. Gerçeklerle yüzleşmek lazım. Türk Milli Takımı'nın şu andaki gerçek durumu bu. Bir hoca değiştirerek, şu anki realitenin hemen değişmesini beklemek de pek gerçekçi değil."

"Aynı ölçüde oyuncu koyamıyoruz"

"Bu 10-11 oyuncu aramızda yoksa bu tür sonuçlar olabiliyor. Aynı ölçüde oyuncu koyamıyoruz demek bu. Aynı oyuncularla sürekli oynama şansımız olsa, FIFA sıralamasında daha yukarılara çıkabiliriz."

"Bunlar futbolun temel unsurları"

"Hem Lüksemburg hem Faroe maçlarında hep rakipten daha az koştuk. Her iki maçta da daha az ikili mücadele kazandık. Bunlar futbolun temel unsurları. Eski zamanda da, modern futbolda da böyle. Bu noktalarda başarılı olamazsanız toplamda da başarılı olamıyorsunuz."

"Türk Milli Takımı'nın şu andaki gerçeği ve kalite anlamında durumu bu"

"Yağmur, rüzgar, Faroe Adaları'nın performansı... Bu koşullar altında değerlendirdiğimizde Türk Milli Takımı'nın şu andaki gerçeği ve kalite anlamında durumu bu."

"Faroe'nin performansı bizi şaşırtmadı"

"Faroe'nin performansı bizi şaşırtmadı. Böyle oynamalarını bekliyorduk. Bizim buna reaksiyon gösteremememiz sürpriz oldu."

"Lüksemburg maçında bütünlüğü koruduk"

"Geçmişi bilirsiniz. Türk Milli Takımı 1-0 veya 2-0 gerideyse organizasyon konusunda çeşitli sıkıntılar yaşıyor. Lüksemburg maçında bütünlüğü koruduk. Geriden gelip beraberliği bulduk. Bir noktada bunu yapınca 1 gol bulabildik."

"İstifayı düşünmüyorum"

"Ben yüzde 1 bile istifayı düşünmüyorum."

"Belli oyuncularımız bana geldi ve kalplerini açtı"

”Beni tanıyorsunuz. Benimle oyuncularım arasında bir iletişim kopukluğu olabilir mi sizce? Ben aslında oyuncu grubum adına yaşadığım olaydan dolayı mutlu oldum. Belli oyuncularımız bana geldi ve kalplerini açtı. Kendi düşüncelerini ve korkularını anlattılar. Şayet aramızda bir kopukluk olsaydı bu kadar açılabilirler miydi bana?”

"Tüm federasyon yetkilileri arkamda olduklarını söyledi"

“Tüm federasyon yetkilileri benimle konuştu ve arkamda olduklarını söyledi. Bu durum da beni güçlü kılıyor.”

SeyfullahKAYGUSUZ Haber7.com - Editör
Haber 7 - SeyfullahKAYGUSUZ

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Spor Editörü' olarak devam etmektedir. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir.
YORUMLAR 131
  • Uyan insan 1 yıl önce Şikayet Et
    Anlamadığım Türkiye milli futbol takımının başında yabancı birinin ne işi var. Herşeyde milleti vatan millet sakarya diye gazlayan devlet büyükleri buna nasıl izin veriyorlar. Milli takıma gelince milli duygular nereye gidiyor. Yoksa vatan millet Sakarya diye inaanları mı kandırıyorlar.
    Cevapla
  • Çorumlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Teknik direktörle Hamit altıntop kovulmalı
    Cevapla
  • SAMSUNLU YÜCEL 1 yıl önce Şikayet Et
    Bahane yok YÜREKLERİYLE OYNAYACAK TOPÇULAR LAZIM AMA BU ÇOCUKLARDA YÜREK VAR AMA ONLARI YÜREKLENDİRECEK TEKNİK EKİP YOK.HAMİT ALTINTOP-KUNTZ GİBİLERLE OLMAYACAĞI BELLİYDİ.Yenildiğimiz takımlara bakın lüxemburg,F.Adaları.TFF yönetimi neiş yapar alın bu ekibi komple görevden...BİZ ÜLKE PUANI DİYE YIRTINALIM BUNLAR HALA BAHANE ÜRETSİN...YAPAMIYORSANIZ BIRAKIN GİDİN...
    Cevapla
  • berat 1 yıl önce Şikayet Et
    enes ünal gibi gol atamayan adamları alıyorsun bu takıma bu ulkede santrafor yokmu
    Cevapla
  • osman 1 yıl önce Şikayet Et
    Milletimizin en habis huyu ani tepki verip çabuk unutmak. Adam grubu lider bitirmiş eleştirliyor. profesyonel oyuncular tabelaya göre motive olur. 1.liğ garantileyen takım temkinli oynar. onun kulubü var geleceği var, risk almaz. ben ki futboldan pek anlamam ama bu kadarını görüyorum...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle