Efsane takımdan tarihi karar! Kulübü taraftara devrettiler

Trendyol 1. Lig ekiplerinden Adana Demirspor'un yönetiminin, taraftar grubu olan Şimşekler Grubu'na devredildiği açıklandı.

Efsane takımdan tarihi karar! Kulübü taraftara devrettiler
Efsane takımdan tarihi karar! Kulübü taraftara devrettiler
GİRİŞ 07.02.2026 13:17 GÜNCELLEME 07.02.2026 14:09
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Adana Demirspor, son 2 yıldır yaşadığı mali kriz nedeniyle zor günler geçiriyordu. Kulüp, özellikle borç yükü, transfer kısıtlamaları ve puan silme cezalarıyla mücadele ederken, yaşanan finansal sıkıntılar sportif başarılara da olumsuz yansıdı. Ligde eksi 28 puanla son sırada yer alan Adana Demirspor'da yönetim, Murat Sancak'tan alındı.

Kulüpten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"TERTEMİZ VE YEPYENİ BİR SAYFA AÇIYORUZ"

"1940 yılında demir yolu işçilerinin alın terleriyle ve vermiş oldukları büyük emekler ile kurulmuş olan güzide kulübümüz, son yıllarda zor günler geçirmektedir. Uzun zamandır sürdürdüğümüz çalışmalar ve verdiğimiz büyük emekler sonucunda, bugün itibari ile kulübümüz tarihinde Adana Demirspor'a yaraşır şekilde tertemiz ve yepyeni bir sayfa açıyoruz. ‘Bu arma sahipsiz değil, bu taraftar da sessiz kalmayacak' diyerek başlattığımız ‘Yaşasın Demirspor' kampanyasında, tarihi bir sorumluluk alarak en kritik eşiği aşmanın gururunu hep birlikte yaşıyoruz. ‘Yaşasın Demirspor' kampanyamızın en önemli adımı olan kulübün devralınması süreci, Murat Sancak ile yapılan protokoller neticesinde resmen tamamlanmıştır. Adana Demirspor, camiamızın lokomotifi olan Şimşekler Grubu öncülüğünde, asıl sahibi olan halka devrolmuştur. Böylece kulübümüz, kuruluş değerlerine yakışır biçimde yeniden taraftarının ve halkının yönetimine geçmiştir. Bu bir nöbet değişimidir. Yeni ve kalıcı yönetim kurulu teşekkül edene kadar kulübümüzün tüm mali, idari ve sportif işleyişi, geçici yönetim organizasyonu tarafından büyük bir sorumluluk bilinciyle yürütülecektir. Bu kapsamda, Adana Demirspor Kulüp Başkanlığı görevini Ertan Zeybek, Adana Demirspor Başkan Vekili görevini Mustafa Kemal Üstüner üstlenecektir. Bizler, Adana Demirspor armasını sahipsiz bırakmamak adına bu ateşten gömleği giyiyor, bir köprü görevi görerek bu süreci omuzluyoruz. Omuzladığımız yükün, ağırlığının ve büyüklüğünün farkındayız."

"ADANA DEMİRSPOR YENİDEN HALKINDIR"

Açıklamanın devamında ise dernekleşme ve demokratikleşme sürecinin başladığına dikkat çekilerek, "Bu hususlar ile birlikte geçici yönetimimizin temel amaçları; kulübün mali disiplinini sağlamak, kurumsal yapıyı güçlendirmek, şeffaf ve hesap verebilir bir yönetim modeli oluşturmak, demokratik ve katılımcı bir üyelik sistemi tesis etmek, en kısa süre içerisinde kalıcı, liyakatli ve vizyoner bir yönetimin oluşmasına zemin hazırlamaktır. Ayrıca kulübümüzün yeniden ‘Halkın Takımı' kimliğine kavuşması için dernekleşme ve demokratikleşme süreci resmen başlatılmıştır. Kulüp yapısı şahıs merkezli olmaktan çıkarılarak kurumsal ve toplumsal bir zemine taşınacaktır. Şeffaflık ilkemiz gereği kulübümüzün mevcut borç durumu, mali yapısı ve finansal tabloları, yapılacak detaylı incelemenin ardından ilerleyen günlerde kamuoyuyla açık ve net bir şekilde paylaşılacaktır. Camiamız ve kamuoyu tAüm süreçler hakkında düzenli olarak bilgilendirilecektir. Camiamızın asıl sahipleri olarak; bu meşakkatli süreçte tüm renktaşlarımızı birlik ve beraberlik içinde omuz omuza durmaya, halkın takımına sahip çıkmaya davet ediyoruz. Adana Demirspor, kurulduğu günlerdeki gibi yeniden halkındır; tribündeki sesin, sokaktaki nefesin ve sönmeyen bir ateşin yegane temsilcisidir" ifadelerine yer verildi.

Ahmet Polat Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Ahmet Polat

Editör Hakkında

22 Ağustos 1996’da Yalova’da doğdu. Lisans eğitimini 2023 yılında Marmara Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2023 yılında İstanbul’da başladı. Şu an Haber7.com’da mesleki hayatını sürdürmektedir.
YORUMLAR 3
  • Misafir 1 saat önce Şikayet Et
    Galatasaray a İhanetlik Eden Kulüpler Küme Düşmeye Mahkûm
    Cevapla
  • kurt 2 saat önce Şikayet Et
    PR iyi ama yemezler. o vergi borçlarını vereceksiniz. taraftara devir falan geçino işi
    Cevapla
  • misafir 2 saat önce Şikayet Et
    boşuna yorulmayın, kapanacak kulüp
    Cevapla