Şampiyonluklar peş peşe geldi: Mahalle takımı profesyonel lige çıktı

Bölgesel Amatör Lig (BAL) 8. Grup'ta şampiyonluğu ilan ederek TFF 3. Lig'e yükselen Fethiye İdman Yurdu, sahasında düzenlenen törenle kupasını kaldırdı.

GİRİŞ 07.05.2025 09:04 GÜNCELLEME 07.05.2025 09:04
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Fethiye İdman Yurdu, BAL 8. Grup'ta şampiyon olarak TFF 3. Lig'e yükselmeye hak kazandı.

Fethiye Spor Tesisleri'nde düzenlenen organizasyona, federasyon temsilcileri, ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Kurulan platforma tek tek çağırılan futbolculara madalyalarını Fethiye İdman Yurdu Kulüp Başkanı Abdullah Aksoy taktı. Futbolcular, teknik heyet ve yöneticiler şampiyonluk kupasını hep birlikte kaldırdı.

"Tek başımıza ve yalnızdık"

Zor ama güzel bir sezon geçirdiklerini söyleyen Fethiye İdman Yurdu Kulüp Başkanı Abdullah Aksoy, "Tek başımıza ve yalnızdık. Ama Fethiye Mahallesi arkamızda durdu. Bursaspor'u tebrik ediyorum ondan sonra bizde şampiyon olduk. Zaman zaman sıkıntı çektik ama sonuçta Bursa futbolu kazandı. İznikspor'u da tebrik ediyorum. Hakkını verdiler berabere kaldı ve bizde şampiyon olduk. Önce 1. Amatör'de, daha sonra Süper Amatör'de, şimdi de Bölgesel Amatör Lig'inde şampiyon olduk ve 3. Lig'e yükseldik. Dün U16 takımımız Bolu'da şampiyon oldu ve 4'lü finallere kaldı. A takımına ne kadar önem veriyorsak altyapıya daha çok önem veriyoruz. Yalnız değilim, mahallemiz bize yetiyor. Bürokrat veya siyasetçi arkamızda değil. Bugün eğlenmek istiyoruz, üzülmek, sitem etmek ve eleştirmek istemiyoruz" dedi.

"Mahalle takımı gibi görünüyor"

Teknik Direktör Ömer Faruk Uzuner ise, "Buraya geldiğimdeki düşüncelerim ile gelmeden önceki düşüncelerim arasında çok fark var. Mahalle takımı gibi görünüyor ama bir mahalleden çok daha fazlası. Başarıyı ve şampiyonluğu buraya kadar getiren bu aile ortamı" diye konuştu.

Ramazan Dengiz Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Ramazan Dengiz
YORUMLAR 15
  • Majid 6 saat önce Şikayet Et
    Bravo Fethiye İY tebrikler teşekkürler Bursa futboluna değer kattiniz ve ilk defa bir Bursa semt takımı profesyonel lige çıktı
    Cevapla
  • Burki 10 saat önce Şikayet Et
    Helal olsun sizlere adınız gibi fetettiniz fetiye spor nice mutlu ikinci birinci liğlere başarılar
    Cevapla
  • Musti 10 saat önce Şikayet Et
    Amatör gibi mücadele edip profesyonel gibi davran.
    Cevapla
  • Tuncer 11 saat önce Şikayet Et
    Amatör Ruh Hep yaşasın 3. Ligde başarılar.
    Cevapla
  • Erhan menderes 15 saat önce Şikayet Et
    Helal olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle