2 kupalı Süper Lig'in efsane takımı Amatör'de dibe demir attı

Süper Lig'in efsane takımlarından olan ve Fenerbahçe'yi yenerek Ziraat Türkiye Kupası'nı, finalde Galatasaray'ı yenerek ise Süper Kupa'yı kazanan Akhisarspor, bu sezon düştüğü Bölgesel Amatör Lig'de dibe demir attı.

2 kupalı Süper Lig'in efsane takımı Amatör'de dibe demir attı
2 kupalı Süper Lig'in efsane takımı Amatör'de dibe demir attı
GİRİŞ 14.10.2024 19:57 GÜNCELLEME 15.10.2024 00:48
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Avrupa arenasında da yer aldığı 2018-2019 sezonunda üst üste ikinci kez Türkiye Kupası'nda final oynamasına rağmen Süper Lig'den düşen Akhisarspor, 5 yıl içinde amatöre geriledi.

Süper Lig'e veda ettikten sonra yönetim krizleri ve mali sıkıntılarını aşamayan, transfer yasakları yüzünden kadrosunu takviye edemeyen yeşil-siyahlı ekip, bu sezon yer aldığı Bölgesel Amatör Lig 8'inci Grup'ta 2 maçta kalesinde 16 gol görerek başladı.

Altyapı patentli kadrosunda en büyük oyuncusu 19 yaşında olan, kaleci bulamadığı için sağ bekini kaleci oynatıp, yedek kulübesinde oyuna sürecek yedek futbolcu bulunduramayan Akhisaspor, amatör ligde ilk hafta Eti Madenspor'a deplasmanda 9-0 yenildikten sonra iç sahadaki ilk maçında da Manisa 1965 Spor Kulübü'ne 7-0 mağlup oldu.

Durdurulamayan düşüş

2018 yılında inşaatı tamamlanan, Akhisarspor'un bir zamanlar UEFA Avrupa Ligi'nde Avrupa devi Sevilla'ya kök söktürdüğü Türkiye'nin en modern statlarından Spor Toto Akhisar Stadyumu kulübün büyük dramına sahne oldu.

Tarih yazmıştı

Kurulduğu 1970 yılından 2008'e kadar 3'üncü Lig'den çıkamayan Akhisarspor, altın yıllarını yaşadığı dönemde 2010'da 1'inci Lig'e, 2012'de ise Süper Lig'e çıkıp 7 sezon mücadele etmişti.

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk'un takımı çalıştırdığı 2018 senesinde Türkiye Kupası'nı kazanan Akhisarspor, UEFA Avrupa Ligi'ne direkt grup aşamasından katılmıştı.

Avrupa Ligi'nde mücadele ettiği sezon Süper Lig'den düşen Akhisar, borçları yüzünden aldığı transfer yasakları ve yönetim krizleriyle 2021'de 1'inci Lig'e, 2022'de 2'nci Lig'e, geçen sezon da 3'üncü Lig'e veda edip amatöre geriledi.

Akhisarspor, çifte kupa kazanarak Avrupa'da yer aldıktan yalnız 6 yıl sonra altyapısından çocuk yaştaki futbolcularla amatör ligde oynamaya başladı.

KAYNAK: TRT SPOR
Seyfullah KAYGUSUZ Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Seyfullah KAYGUSUZ

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir. Mesleki hayatına Haber7.com’da devam etmektedir.
YORUMLAR 6
  • Bjk 48 dakika önce Şikayet Et
    Süper ligde borcu olmayan tek takım değil miydi
    Cevapla
  • Misafir 3 saat önce Şikayet Et
    yakında kapanır, daha birçok takım bu duruma düşecek Süper Lig den, Kayserispor, Adana Demirspor, Hatay gibi takımlar sırada
    Cevapla
  • Şibli 4 saat önce Şikayet Et
    Yeşil siyah Denizli, Akhisar, Sakarya, yeşil beyaz Bursa düştüler çıkamıyorlar..
    Cevapla
  • doğrucu dayı 4 saat önce Şikayet Et
    beter olsunlar...darısı sivasspora
    Cevapla
  • Evet 4 saat önce Şikayet Et
    Büyük kulüpler kollanmasa bundan beter olurlardı. Ama maalesef seçtikleri kulüpler hep bir yerde.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle