Nail Azbay'dan Afyonspor değerlendirmesi

Gazeteci Nail Azbay, Afyon Belediye Başkanı Burcu Köksal'ın Afyonspor hakkındaki açıklamaları üzerine bir değerlendirmede bulundu.

Nail Azbay'dan Afyonspor değerlendirmesi
Nail Azbay'dan Afyonspor değerlendirmesi
GİRİŞ 10.09.2024 09:18 GÜNCELLEME 10.09.2024 14:19

Afyon Belediye Başkanı Burcu Köksal’ın Afyonspor için "Sportif A.Ş. kuruyoruz, Çarşamba günü açıklama yapacağız" açıklaması sonrası gözler bugüne çevrilmişti. Ancak bugün herhangi bir basın toplantısı yapılmadı. 

Gazeteci Nail Azbay, bu gelişme üzerine X hesabı üzerinden sorular sordu ve önemli noktaların altını çizdi.

"Kulübü Kim Kime Vermeyecek?"

Burcu Köksal’ın mecliste yaptığı "Takımı vermezlerse BAL Liginden bir takım alır, 5 yılda Süper Lige çıkarırız" açıklamasına dikkat çeken Azbay, bu sözlerin sadece kendisinin mi dikkatini çektiğini sorarak "Kulübü kim kime vermeyecek?" diye sordu. Ayrıca, Köksal’ın söz ettiği planın maliyetine de dikkat çeken Azbay, BAL Ligi’nden bir takım çıkararak Süper Lig’e yükselmenin mi, yoksa 2. Lig’den bir takımı Süper Lig’e taşımanın mı daha az maliyetli olduğunu sorguladı.

Kulübün Başkanı Kim?

Azbay, Afyonspor’un başkanlık konusunda yaşadığı karmaşayı da gündeme getirdi. Son genel kurulda Niyazi Ertaş’ın başkan seçilmesine rağmen, Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nde kulübün başkanı olarak Erkan Çelik, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) kayıtlarında ise Nadir Güzbey’in görünmesi dikkat çekiyor. Azbay, bu durumu "Resmi kurumlar arasında bir koordinasyon eksikliği mi var?" sorusuyla sorguladı. Ayrıca, Sportif A.Ş. kurulması durumunda bu kulübü hangi ismin şirkete devredeceği konusunda da belirsizlik olduğunu belirtti.

Kulübün Resmi İnternet Sitesi Kapanmış!

Son olarak, Afyonspor’un TFF’ye bildirilen resmi internet sitesi "afjetafyonspor.org"un, ücretinin ödenmemesi nedeniyle kapandığını belirten Azbay, yetkililerin bu durumun farkında olup olmadığını sordu ve "Kulübün internet sitesine bile sahip çıkamamışız, yazık" diyerek eleştirilerini dile getirdi.

Afyonspor’daki bu belirsizlikler, kulüp yönetimi ve geleceği hakkındaki soru işaretlerini daha da artırmış durumda. Gözler şimdi, Belediye Başkanı Burcu Köksal ve yetkililerden gelecek açıklamalara çevrildi.

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.