Depremden doğan takım namağlup şampiyon oldu!

Bir zamanların efsane takımı Orduspor, Vali Tuncay Sonel'in yoğun çabalarıyla deprem bölgesinden takımsız kalan oyuncularla yeni bir kadro oluşturuldu ve 2. Amatör Küme'de namağlup şampiyon oldu.

Depremden doğan takım namağlup şampiyon oldu!
Depremden doğan takım namağlup şampiyon oldu!
GİRİŞ 23.05.2023 18:55 GÜNCELLEME 23.05.2023 19:04
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

1967'de kurulan Orduspor, 2012'de Süper Lig'den düştü ve bir daha toparlanamadı. Her yıl bir alt kümeye düşen takım sonunda kendini 2. Amatör Küme'de buldu. Karadeniz ekibi maçlara bile çıkamayacak durumdaydı. Ayrıca, eski futbolcularına ve eski teknik direktör Hector Cuper'e olan borçları nedeniyle UEFA'dan yasaklıydı.

Devreye Ordu Valisi Tuncay Sonel girdi

Herkes "Bu takım artık tarih olur" derken devreye Ordu Valisi Tuncay Sonel girdi. Topladığı bağışlarla kulübün borçlarını ödedi.

Deprem bölgesindeki takımlardan 20 futbolcu transfer edildi

UEFA'nın yasağı kalktı ama ligin başlamasına sadece iki gün kalmıştı. Takım kuracak futbolcu yoktu. 6 Şubat depremlerinden sonra bölgede birçok futbolcu takımsız kalmıştı. Vali Sonel'in bölgeye gönderdiği Genel Koordinatör Cihangir Güner, Adana, İskenderun ve Antakya'dan 20 futbolcuyu bir gün içinde Ordu'ya getirdi. Futbolcular DSİ misafirhanesine yerleştirildi. Ertesi gün de ilk maçlarına çıktılar. Lige galibiyetle başlayan Orduspor adım adım hedefine yürüdü.

Yeni sezonda 1. Amatör Küme'de mücadele edecek

2. Amatör Küme'de çıktığı 12 maçın tamamını kazanan Orduspor ligi namağlup şampiyon bitirdi. Takım, önümüzdeki sezon 1. Amatör Küme'de mücadele edecek.

Vali Sonel: Kenetlenince başarı geldi

Takımın başarısındaki büyük pay sahibi olan Ordu Valisi Tuncay Sonel, "Hedefimiz seneye de şampiyon olup BAL'da (Bölgesel Amatör Lig) oynamak ve sonra da yeniden profesyonel liglere dönmek. Bu futbolcular her şeyin en iyisini hak ediyor. Biz onlara inandık onlar da bize. Kenetlenince başarı geldi. Hem ahlaklı hem yetenekli evlatlarımız var" dedi.

"Orduspor’un arması bir değerdir"

Vali Sonel, yaşanılan büyük başarının ardından Haber7'ye özel açıklamalarda bulundu. Orduspor'un Ordu’nun ve Türk futbolun bir değeri olduğunu söyleyen Vali Sonel, "Biz de bu değeri yaşatmak istedik. Deprem bölgesinden gelen evlatlarımızla 2. amatör kümede şampiyon olduk. Allah onlardan razı olsun. Bu takım inşallah gelecek yıl BAL’a çıkacak. Sonrasında ise profesyonel lige çıkacak. Buna yürekten inanıyorum. Orduspor’un arması bir değerdir. Bu armanın yaşatılması şehir için çok önemliydi. Çok keyifli maçlar oldu. Bu takımda ileriki yıllarda daha üst liglerde oynayacak futbolcularımız var. Başarıları daim olsun." diye konuştu.

KAYNAK: POSTA
SeyfullahKAYGUSUZ Haber7.com - Editör
Haber 7 - SeyfullahKAYGUSUZ

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Spor Editörü' olarak devam etmektedir. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir.
YORUMLAR 6
  • sakaryalı 11 ay önce Şikayet Et
    1967 sakarya depreminde kurulmuş bu takım
    Cevapla
  • Sivas 58 11 ay önce Şikayet Et
    Helal olsun Orduspor'a, Sayın Vali'ye.
    Cevapla
  • 5252 11 ay önce Şikayet Et
    Süper liğe çıkaran daha sonra da bu hale gelmesine sebebi olan dönemin başkanı Nedim Türkmen hesap vermelidir.
    Cevapla
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    Orduspor'u süper ligden Amatör Lig'e düşmesine sebep olan en başta Nedim Türkmen ve diğerleri keyfiniz yerinde mi tarihi kulübümüzü mahvettiniz.
    Cevapla
  • Türk 11 ay önce Şikayet Et
    Olucak iş değil ya olucak iş.... Şuanda süper lig de kafaya oynaması gereken takımın haline bak..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle