Karşıyaka tesis hayaline kavuşuyor

Yeni stat hayali bir türlü gerçekleşmeyen Karşıyaka, 3 yıldır yapmayı planladığı altyapı tesisleri konusunda Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun katıldığı törenle alanın tahsisini yapmasıyla büyük mutluluk yaşadı.

Karşıyaka tesis hayaline kavuşuyor
Karşıyaka tesis hayaline kavuşuyor
GİRİŞ 12.05.2023 12:35 GÜNCELLEME 12.05.2023 12:35

Karşıyaka, daha önce ilk kez 2011 yılında stat yapmak için de girişimde bulunduğu araziye İzmir Spor Kulüpleri Birliği Vakfı'yla birlikte geliştirilen projede standart boylarda 1 adet doğal çim, 1 adet sentetik çim saha, 2 adet küçük sentetik çim saha, 6 tenis kortu, 3'er basketbol ve voleybol sahası, tribünler, soyunma odaları ve kafetarya  yapmak için kolları sıvayacak. Altyapı tesisi hayata geçtiğinde 5 branşta her gün 3 bin çocuk ve genç spor yapacak.

MİLLET BAHÇESİ DE OLACAK

Karşıyaka'nın altyapı tesisleri arazisinin 20 dönümlük kısmı da daha önce planlandığı gibi Millet Bahçesi olarak tasarlanıp kullanılacak. Aynı zamanda afet toplanma merkezi olacak bu alana halkın kullanımı için 800 kişilik amfi tiyatro ile 3 çocuk parkı inşa edilecek.

BÜYÜKKARCI: HEDEFİMİZ GERÇEK OLUYOR

Karşıyaka Başkanı Turgay Büyükkarcı, altyapı tesisleriyle hayalleri ve hedeflerinin gerçek olacağını söyledi. Göreve geldiklerinde kulüp üyelerine önce borçları temizleme, transfer yasağını açma, tesisleşme ve en son sportif başarı sözü verip destek aldıklarını belirten Büyükkarcı, "Bu tesis önce hayalimiz, sonra hedefimizdi şimdi de gerçek oluyor. Spor Bakanımız Sayın Mehmet Kasapoğlu'na, her zaman yanımızda olup destek veren Sayın Hamza Dağ'a teşekkür ediyoruz. Bu arazi Karşıyaka’mızın yarınlarını garantiye alacaktır. 111 yıllık hayali gerçekleştiriyoruz. Burası Karşıyaka için çok özel bir yer olacak. Burada genç fidanlar toprakla buluşacak. Karşıyaka için tarihteki en önemli kazanım olacak" dedi.

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.