9 maç ceza verilmişti! Tahkim Kurulu'ndan Bursaspor'a iyi haber

Tahkim Kurulu, Amedspor maçında yaşanan olaylar nedeniyle Bursaspor'a verilen seyircisiz oynama cezasının 9 maçtan 7 maça düşürüldüğünü açıkladı.

9 maç ceza verilmişti! Tahkim Kurulu'ndan Bursaspor'a iyi haber
9 maç ceza verilmişti! Tahkim Kurulu'ndan Bursaspor'a iyi haber
GİRİŞ 14.03.2023 14:41 GÜNCELLEME 14.03.2023 15:08
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulunun (PFDK) Bursaspor'a verdiği 9 maç seyircisiz oynama cezasını 7 karşılaşmaya indirdi.

TFF'den yapılan açıklamada, Tahkim Kurulunun, TFF 2. Lig Beyaz Grup'un 25. haftasında Amed Sportif Faaliyetler'i konuk ettiği maçta çıkan olaylar nedeniyle Bursaspor'a verilen cezalara yönelik itirazı görüştüğü belirtildi.

Taraftar ve mensuplarının neden olduğu saha olayları ile talimatlara aykırı eylemden dolayı Bursaspor'a verilen 8 maç seyircisiz oynama ve 280 bin lira para cezasının, eylemin ağırlığı ile verilen cezanın orantılı olması açısından 6 maç seyircisiz oynama ve 210 bin lira para cezası olarak düzeltilmesine oy çokluğuyla karar verildiği bildirildi.

Taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle yeşil-beyazlı takıma verilen bir maç seyircisiz oynama ve 6 bin lira para cezasının ise onandığı aktarıldı.

Ayrıca Bursaspor'a verilen 400 bin lira para cezası ile kulüp görevlileri Aşkın Değirmenci ve Aybars Türkkan'a verilen 90'ar gün hak mahrumiyeti cezalarının da onandığı kaydedildi.

Sezer Yavuz Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Sezer Yavuz

Editör Hakkında

Sezer Yavuz, 20 Şubat 1994'te İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Kastamonu Üniversitesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. İş hayatına 2017 yılında Anadolu Ajansı'nda başladı. 9 Temmuz 2020 yılından itibaren Haber7.com'da çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 11
  • Yazıklar olsun 1 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah bu Amed denen takım daha üst lige çıkar diğer takımların başına bela olur da o zaman Bursaspor un haklılığı ortaya çıkar
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    amed e de ceza verin gorelim
    Cevapla
  • 67 li selçuk 1 yıl önce Şikayet Et
    Terörist başının fotosunu açan pkk bezlerini sallayan amed spora niye ceza verilmedi
    Cevapla
  • Bjk 1 yıl önce Şikayet Et
    Nuhahahaha Bursaspor kümeye inşallah.
    Cevapla
  • selçuk 1 yıl önce Şikayet Et
    kına yak
    Cevapla
  • Soffi 1 yıl önce Şikayet Et
    Suçu yapan özür mü diledi ne olduda indirdiler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle