Bursaspor'un Amedspor'u devirdiği maçta olaylar çıktı!

Bursaspor'un Amedspor'u 2-1 mağlup ettiği maç öncesinde saha savaş alanına döndü. Bursa'da oynanan karşılaşmada ısınmak için sahaya çıkan futbolcular birbirine girdi.

GİRİŞ 05.03.2023 15:36 GÜNCELLEME 05.03.2023 23:27
Bu Habere 444 Yorum Yapılmış

TFF 2'nci Lig Beyaz Grup'un 23'üncü haftasında Bursaspor saat 14.00'te Amed Sportif Faaliyetler'i konuk etti. Karşılaşmayı yaklaşık 40 bin Bursaspor taraftarı takip ederken, konuk ekibin taraftarları güvenlik nedeniyle stadyumda yer alamadı. Saha dışında ve içerisinde geniş güvenlik önlemleri alınırken, maç öncesi iki takımın futbolcuları arasında arbede yaşandı.

İKİ GRUP ARASINDA ARBEDE YAŞANDI

Bursaspor-Amed Sportif Faaliyetler maçı öncesi saha karıştı. İki takım futbolcuları birbirlerine sözlü ve fiziksel saldırıda bulundu. Bursaspor tribününden çekilen videoda, ısınmak için sahaya çıkan Amedsporlular ile Bursasporlular arasında arbede çıktığı görüldü. İki grup arasında çıkan olayları engellemek için birçok görevli araya girdi.

PANKARTLAR ORTAMI GERDİ

Bursaspor-Amedspor maçında, Bursasporlu taraftarlar "Beyaz Toros" ve "Yeşil" kod adlı Mahmut Yıldırım'ın pankartlarını açtı.

Bursaspor-Amedspor maçında, Bursasporlu taraftarlar

BURSA VALİLİĞİ: 7 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Bursa Valiliği, Bursaspor-Amedspor müsabakasında yaşanan olaylar hakkında açıklama yaptı. Valilik açıklamasında, “İlimizde icra edilen tüm sportif faaliyetlerde alınacak tedbirler etkinliğin yoğunluğu ve izleyici kapasitesi ile orantılı olarak müsabaka öncesi ve sonrasını kapsayacak şekilde planlanmakta ve uygulanmaktadır. Bugünkü maçta yaşanan olaylar ile ilgili olarak; sorumlu kamu görevlisi 3 güvenlik yöneticisi görevden uzaklaştırılmış ve haklarında soruşturma başlatılmıştır. Pankart açma olayına karışan ilgililer hakkında teşhis, tespit ve yakalama çalışması ile maç sonunda soyunma odasında gerçekleşen darp olayına ilişkin ise sorumlular hakkında Cumhuriyet Başsavcılığımız koordinesinde adli işlem başlatılmıştır. Bu kapsamda şu ana kadar 7 kişi gözaltına alınmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” denildi.
 

Bursaspor-Amedspor maçının ardından Bakan Soylu açıkladı! 'Açığa alındılar'Bursaspor-Amedspor maçının ardından Bakan Soylu açıkladı! "Açığa alındılar"


OLAYLAR DÜN GECE BAŞLADI

Dün gece sosyal medyada yer alan videolarda ise bir grup Bursaspor taraftarının, Amedspor kafilesinin konakladığı otelin önünde "Ne mutlu Türk'üm diyene" sloganları attığı ve Mehter Marşı çaldığı görülmüştü. Öte yandan havai fişek patlatan grup, Amedsporlulara yönelik küfürlü tezahüratlarda bulunmuştu.
 

AK Parti'den maçtaki pankarta çok sert tepki: Kabul edilemezAK Parti'den maçtaki pankarta çok sert tepki: Kabul edilemez


SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Bursaspor-Amed Sportif Faaliyetler maçı ve sonrasında yaşanan olaylar ile ilgili 3'ü özel güvenlik görevlisi 7 kişinin gözaltına alındığı, sorumlu kamu görevlisi 3 güvenlik yöneticisinin de görevden uzaklaştırıldığı bildirildi.

Başsavcılıktan yapılan yazılı açıklamada, TFF 2. Lig takımlarından Bursaspor ile Amed Sportif Faaliyetler arasındaki müsabaka sonrası soyunma odası koridorunda meydana geldiği iddia edilen darp ile ilgili Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldığı belirtildi.

BURSASPOR 2-1 KAZANDI!

Maçın başlangıcından son düdüğü kadar gergin bir atmosferde oynanan ve zaman zaman oyunun durduğu mücadeleyi Bursaspor 2-1 kazandı.



Karşılaşmada Bursaspor'a galibiyeti getiren golleri 28. dakikada Çağatay Yılmaz ve 81. dakikada Enver Cenk Şahin attı. Amed Sportif'in tek golü 89. dakikada Mehmet Gürkan Öztürk'ten geldi.



Bu sonucun ardından Bursaspor, 22 puana yükseldi. Amed Sportif, 41 puanda kaldı.

Ligin bir sonraki haftasında Bursaspor, Erokspor deplasmanına gidecek. Amed Sportif, Afyonspor'u ağırlayacak.

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.
YORUMLAR 444
  • Kerem 1 yıl önce Şikayet Et
    Kimse ağlamasın. Bursaspor gerekeni yapmıştır. Diğer takımlarda gerekeni yapmalıdır. İnsanlar da artık kendine gelsin bu ülkede Türk olmak suç olmaya başladı. Yarın öbür gün kavga edecek memleket bulamazsınız.
    Cevapla
  • FB12 1 yıl önce Şikayet Et
    Ayrıca Diyarbakır'da birçok takım var. Maçları Bursa'da, Yozgat'ta, Manisa'da, Erzurum'da, Iğdır'da, Kahramanmaraş'ta, Adana'da, Elazığ'da, Kars'ta olaysız centilmence sonlanıyor. Amepkkspor ise toplumsal sinir uçlarına yönelik operasyon için yürütülen bir PKK projesidir.
    Cevapla
  • Sinan 1 yıl önce Şikayet Et
    Türk kürt kardesdir
    Cevapla
  • Sinan Sahin 1 yıl önce Şikayet Et
    Dostlar bu olayi degerlendirirken cok yönlü düsünmek ve durumu tam idrak etmek gerekir. Zaman dilimi, Depremin yasandigi tarih , Depremin yasandigi bölge ve bu bölgenin önemi, Ülkenin icinde bulundurdugu tüm etnik kökenlerle secime gittigi gercegi, Muhalefetteki kirilma girisimi ve bu girisimin ne zaman olacagini önceden tarih vererek üstüne basa basa beyan edilmesi "Muharrem Ince", Bu olayin yasandigi bölge ve kullanilan ögeler ve bununla harekete gecirilmek istenen odak noktalari, tüm bu argümanlar degerlendirilmeli ve bu baglamda yorum yapilmali. Biz bu ülkeyi beraber kurduk ve böyle beraber devam etmeli
    Cevapla
  • Aksın Çestın 1 yıl önce Şikayet Et
    bir takım ki gittiği her şehirde tepkilerle karşılanıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle