Mehmet Büyükekşi: VAR sisteminin iptali için...

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Süper Lig'de VAR sisteminin kaldırılabilmesi için tüm kulüplerin talepte bulunması gerektiğini söyledi.

GİRİŞ 10.10.2022 13:19 GÜNCELLEME 10.10.2022 14:41
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, gündeme dair konuştu.

Büyükekşi, "VAR sistemi kaldırılabilir mi" sorusuna şöyle cevap verdi:

"VAR sisteminin iptali için 1-2 kulüp değil de, tüm kulüplerin talebi gerek. Çoğu kulüplerin böyle bir talebinin olduğunu düşünmüyorum. Çünkü VAR sistemi olmasaydı birçok yanlış karar doğruya dönmezdi. Dün akşam da gördük. VAR, penaltı pozisyonlarını süzdü ve doğru kararı verdi."

"Hakemlerimiz de yanlış yapabiliyor"

"Hakemlerimiz de yanlış yapabiliyor. Önemli olan iyi niyetli olması... Yanlış yapan hakemler 1 veya 2 maç ceza alıyorlar. Birçok takım ligde üst seviyelerde oynuyor. İnşallah daha iyi devam eder ve hakemlerimizin de performansı artar. İşin takipçisiyiz."

"Eskiden sadece maç seyrederdik. Şimdi artık hakem seyrediyoruz. İlk önce 'hakem performansı nasıl?' diye değerlendiriyoruz."

"Rakiplerimiz bize yabancı değil"

"EURO 2024'teki rakiplerimiz bize yabancı değil. İnşallah grubu en iyi şekilde geçirip Almanya'da ülkemizi temsil etmek istiyoruz."

Türkiye Futbol Federasyonu, sportradar ile anlaşma imzaladı!

TFF Başkanı Mehmet Büüykekşi törende yaptığı konuşmada; "Yaklaşık 4 ay önce göreve geldik. Futbolumuzu bulunduğumuz konumdan elit seviyeye çıkarmak için çalışmaya başladık. Projelerimizden birisini de bugün hayata geçireceğiz. TFF 2. Lig ve 3. Lig için iki önemli projeyi hayata geçiriyoruz. Bu liglerde bulunan 92 kulübün gelirini 5 yıllığına artıracak bir yayın anlaşması imzaladık." dedi. 

Büyükekşi sözlerinin devamında; "Sportradar ile yaptığımız anlaşma ile birlikte şeffaflık teknolojisi bundan sonra TFF 2. Lig ve 3. Lig'de de devreye sokulacak. Bu liglerde olağan dışı bahisler olursa, bize bildirilecek. Bu liglerimiz çok daha güvenli hale gelecek. Bu zamana kadar yayın haklarında yapılan girişimler başarısız olmuştu. Anlaşmanın Türk futboluna hayırlı olmasını diliyorum." açıklamasında bulundu. 

Sezer Yavuz Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Sezer Yavuz

Editör Hakkında

Sezer Yavuz, 20 Şubat 1994'te İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Kastamonu Üniversitesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. İş hayatına 2017 yılında Anadolu Ajansı'nda başladı. 9 Temmuz 2020 yılından itibaren Haber7.com'da çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 32
  • Tarık7 1 yıl önce Şikayet Et
    VAR varsa futbol var ve VAR yoksa futbol yok resmen VAR sistemi futbolu birazda olsa kurtardı.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Hakemleriniz hep yanlış karar veriyor.Maçlarda şike var.Sendende bir halt olmadı.
    Cevapla
  • ercan koç 1 yıl önce Şikayet Et
    aynen
    Cevapla
  • yorumx 1 yıl önce Şikayet Et
    vAR in kalkması futbolun bitmesi anlamına gelir. VAR devam etmeli var in başında yapay zeka hakemler olmalı
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    var devam etmeli varın yokluğu Anadolu kulüplerini bitirir Sayın başkan İstanbul kulüplerinin ağzına baktın yabancı sayısını düşürmedin ve sen türk futboluna ihanet ettin bunu milli takımın kolay iyi dediğiniz gurupta hüsran olunca göreceksin milli takım kadrosuna bir bak çoğunluk yurt dışında oynayan oyuncular liğdeki yirmi takımdan bir aday kadro çıkmıyor neden aceba sen yabancıları oynatırsan burada oyuncu yetişmez insaf onbir kişide üç yerli malesef göreceksin türkiye bir adım ileri gidemiyecek sorumlusu hoca değil futbol federasyonu
    Cevapla
  • Büyükekşi 1 yıl önce Şikayet Et
    Futbol yöneticiliği değil faalesef futbol siyaseti yapıyor. Madem ki yetkin var maç verme hata yapan hekeme neticede herkes maaş para almak için iş yapıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle