İşte Amatör Lig'e düşürülen Gaziantepspor'un borcu

TFF 2. Lig ekiplerinden Gaziantepspor'da başkan Hasan Şahin, kulübün borcunun 155 milyon lira olduğunu bildirdi.

İşte Amatör Lig'e düşürülen Gaziantepspor'un borcu
İşte Amatör Lig'e düşürülen Gaziantepspor'un borcu
GİRİŞ 29.12.2018 10:42 GÜNCELLEME 29.12.2018 10:44
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Hasan Şahin, kulübün resmi internet sitesinde yayımlanan açıklamasında, geçmiş yönetimlerin hatalarından dolayı gelinen noktada yalnızlığa terk edildiklerini savundu.

 

 

Altı aylık başkanlık dönemindeki incelemeleri neticesinde ulaşabildikleri muhasebe kayıtlarından çıkartılan güncel borç raporunu, tüm kamuoyunun bilgisine sunmak istediklerini ifade eden Şahin, şu ifadeleri kullandı:

"Yabancı futbolcu ile kulüplere 8 milyon avro, yerli futbolcu ve teknik adamlara 28 milyon lira, eski personel, firmalar gibi üçüncü şahıslara 10 milyon lira borcu olan kulübümüzün, FIFA-Türkiye Futbol Federasyonu (TFF)-avukat yargılama giderlerinden kaynaklı 628 bin lira, faktoring firmalarına 30 milyon lira, Sosyal Güvenlik Kurumuna da 10 milyon lira borcu bulunuyor. Öte yandan, Spor Genel Müdürlüğüne 5 milyon lira, vergi dairesine 22 milyon lira borcu olan kulübümüzün, eski yöneticilere de 1,5 milyon lira ödemesi gerekiyor. Bu borçların büyük çoğunluğu da temlikte ve icrada. Özetle kulübümüzün güncel borcu 155 milyon lira olarak hesaplanmaktadır." 

 

 

Tesisin bir bölümü icrada

Kulübün başka borçları olup olmadığına dair bilgiye ulaşamadıklarını aktaran Şahin, "Alacaklıların tümü, TFF ve Spor Toto Teşkilatı nezdindeki hesaplarımıza icra getirmiş olup, kulübümüze 1 lira dahi gelmemektedir." açıklamasında bulundu.

Bazı alacaklıların ödemesi yapıldığı halde, muhasebe kayıtlarında banka dekontlarına ulaşılamadığından, halen borçlu göründüklerine dikkati çeken Şahin, "Sosyal Güvenlik Kurumu, alacakları için tesislerimizde kulübümüze ait olan bir kısım bölüm için icradan satış kararı almıştır. Eski yönetimin Pamuk Faktoring'den aldığı para karşılığı tesislerin, bu firmaya temlik olarak verildiği karar defterinde ve yapılan sözleşmelerde görünmektedir." değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR 7
  • Rte 5 yıl önce Şikayet Et
    4 sozum ona buyuklerin 600 milyon borclari var ortalama...cifte standart uygulamayin tff...Rezil ortadogu mantigi buyuklere birsey olmaz kucukler yok olur
    Cevapla
  • ahmet albaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye liglerinde bunu benzer ekonomisi bozuk çok kulüpler var UEFA Türk kulüplerine kıyakçılık yapıyor nedense
    Cevapla
  • SİVASLI 5 yıl önce Şikayet Et
    Zamanında SİVASı şampiyonluktan ettiniz tabatayı Beşiktaşa 10 milyona sattığınız. Çıkar aheste aheste
    Cevapla
  • Dolapdereli Sabri 5 yıl önce Şikayet Et
    maalesef batmışlar, bu şartlarda ve amatör ligde bu parayı ödemeleri imkansız.
    Cevapla
  • Mustafa 5 yıl önce Şikayet Et
    Eskişehirspor da aynı sona doğru gidiyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle