Cizrespor 45 gündür şehre giremiyor!

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde son günlerde yaşanan terör olayları nedeniyle Cizrespor, yaklaşık 45 günden beri ilçeye gidemiyor.

Cizrespor 45 gündür şehre giremiyor!
Cizrespor 45 gündür şehre giremiyor!
GİRİŞ 07.09.2015 14:35 GÜNCELLEME 07.09.2015 14:35

Ligde 3'üncü hafta maçları oynanmasına rağmen Cizresporlu futbolcular, 45 günden beri daha ilçede idman yapamadı ve burada maça çıkamadı. Çarşamba günü Türkiye Kupası maçında Batman Petrolspor ile karşılaşacak Cizrespor kafilesinin nereye gideceği ise bilinmiyor. Geçen yıl mücadele ettiği deplasmanlı amatör liginde ve Türkiye Kupası'nda çıkardığı maçlarla adından sözettiren Cizrespor, bu yıl çıktığı 3'ncü Lig'de 3'üncü maçlar sonunda, yaşanan terör olayları yüzünden daha taraftarıyla buluşamadı.

Ligin ilk maçında deplasmanda oynadığı Kırıkhanspor maçında 1-0 mağlup olan Cizrespor, geçen yıldan kalan saha kapatma cezası nedeniyle Mardin'de konuk ettiği Bursa Nilüferspor'a da 1-0 mağlup oldu. Cizrespor, son olarak gittiği Erzurum deplasmanında Büyükşehir Belediye Erzurumspor ile oynadığı maçta 1-1 kalarak ilk puanını aldı. Çarşamba günü Türkiye Kupası maçında oynayacağı Batman Petrolspor maçı için Batman'a gelen Cizresporlu teknik heyet ve yöneticiler, kupa maçından sonra nereye gideceklerini bilemediklerini söyledi.
 
Batman Petrolspor maçı sonrası hafta sonu kendi sahasında konuk edecekleri Birlik Nakliyat Düzyurtspor maçı hazırlıklarını nerede yapacaklarını bilmediklerini belirten Cizrespor Teknik Direktörü Yahya Ünal, "3'üncü lige yeni çıktık. 45 güne yakın dışardayız. Kendi ilçemizde antreman yapıp maçlarımızı oynamak istiyoruz. Sıkıntılı süreçten dolayı Cizre'ye ayak basamadık. Çarşamba günü Batman Petrolle maçımız var. Bundan sonraki süreç daha belli değil, başka bir yere mi yerleşeceğiz belli değil. Takım motive olamıyor. Birliktelik olmuyor. Savaş bizi de etkiledi. Transfer döneminde görüştüğümüz futbolculara öncelikle Cizre'ye geleceklerini dile getirdik. Onlar da hepsi gönül rızasıyla geldi. Batı'da oynayan bir futbolcu ile Cizre arasında yüzde 40 fiyat fark oluyor. Cizre'yi kabul ettiğinde ücret fazla oluyor. Kulüp olarak maliyet daha yüksek çıkıyor" dedi.
 
Sportif Direktör Ufuk Şepik ise, yaşadıkları sıkıntıların herkes tarafından bilindiğini hatırlatarak, "Bu dönemdeki sıkıntıları herkes biliyor. Sporun dostluk, barış ve kardeşlik ayağındayız. Şehrimizde top oynamak istiyoruz. Güvenliği devlet büyüklerinin önlem alacağına inanıyoruz. Gelen takımları dostça karşılayıp Cizre'de oynamak istiyoruz. Nevşehir kampının ardından 2-2.5 aydır sürecimiz devam ediyor. Yeni takım kurduk. Takımımıza güveniyoruz. Hedefimiz şampiyonluk. Bu takımın başarılı olacağına inanıyoruz" diye konuştu.

KAYNAK: DHA