Okan Buruk'tan maç sonu penaltı isyanı!

Süper Lig'in 18. haftasında Galatasaray, deplasmanda Fenerbahçe ile golsüz berabere kaldı. Maç sonrası sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü Okan Buruk'tan penaltı isyanı geldi.

Okan Buruk'tan maç sonu penaltı isyanı!
Okan Buruk'tan maç sonu penaltı isyanı!
GİRİŞ 24.12.2023 21:39 GÜNCELLEME 24.12.2023 22:36
Bu Habere 87 Yorum Yapılmış

 Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, ilk yarıda Alexander Djiku'nun ceza sahası içerisinde Mauro Icardi'ye yaptığı hareketin penaltı olduğunu belirterek, "İlk yarı çok net bir penaltı pozisyonu demeyeceğim, penaltı vardı. Yumruk vardı. Boks ringlerinde olacak şekilde! Yumruk atıldı. Bunu biz uzak bir açıdan gördük aslında. Yayıncıyı da eleştireceğim. Bu görüntüyü net olarak çekememek, dünyanın seyrettiği bir derbi. Kamera sayısının azlığını yayıncı da düşünmeli. İnsanlar pozisyonu net göremedi. Bu kadar önemli maçta bunu göstermemek... Bu penaltıyı vermemek. VAR hakemine de TFF gerekli şeyi yapacaktır. Bunu görememek, verememek üzücü. Hakeme bağlamak istemiyorum. Biz de full yeterli bir oyun ortaya koymadık. İlk yarı net penaltı var." dedi.

Trendyol Süper Lig’in 18. haftasında Galatasaray, deplasmanda karşılaştığı Fenerbahçe ile 0-0 berabere kaldı. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, "VAR odasından verilmeyen net bir penaltı vardı. Boks ringlerinde atılacak cinsten bir yumruktu belki de. Yayıncının da net göstermediğini öğrendik"Maça çıkarken, ülke olarak hepimizin üzüldüğü şehit haberlerini aldık. Sayısı da çok fazla, birçok aile bundan yandı. Ülke olarak bizim için çok zor bir gün. İnşallah en kısa zamanda biter” diye konuştu.

"VAR odasından verilmeyen net bir penaltı vardı"

Rakiplerinin top kendilerindeyken çok fazla baskı yapmayacaklarını bildiklerini ifade eden Buruk, "Çok sert baskı yapan bir takım değil. Maçta bugün ekstra bekleyen bir takım vardı. İlk yarı top sahip yüzdemiz, üretkenliğimiz rakibimize göre daha iyiydi. Bu net bir şekilde gördük. Rakibimize ilk yarıda çok bir tane şut fırsatı verdik. İlk yarı çok net pozisyonumuz vardı. Pozisyon da demeyeceğim penaltı vardı. VAR odasından verilmeyen net bir penaltı vardı. Boks ringlerinde atılacak cinsten bir yumruktu belki de. Yayıncının da net göstermediğini öğrendik. Bütün dünyanın seyrettiği bir yayın bu. Birçok ülkede bu yayınladık. Bu kamera açılarından bu bile net verilmedi. Bir yandan kendimizi eleştiriyoruz, yayıncının da kameralarını fazlalaştırması, ceza sahası içerisindeki bu net pozisyonla ilgili görüntülerin verilmesini, dışarıda insanlar da merak ediyor. Hep Türk futbolunu eleştiriyoruz. Diğer paydaşların yaptığı hataların da eleştirilmesi gerekiyor. Belki seyir zevki olan bir maç olmadı. Herkes bir anlamda sonuca odaklandı. Kazabileceğimiz bir maçtı. Pozisyona girdik. Bunun dışında başka bir şey söyleyemeyeceğim" ifadelerini kullandı.

"Eksik olan yerimiz daha çok üretebilirdik"

Oyunun genelinde rakiplerine isabetli şu vermediklerini ifade eden sarı-kırmızılıların teknik direktörü, "Hücum hamleleri yaptık. 4 hücumcuya döndük. Rakibimizin de hamleleri oldu. Bu maçlar önemli ve değerli. Herkesin kazanmak istediği maçlar. Oyun olarak deplasmanda bir oyun oynamadık. Rakibimizden baskı yemedik, çok fazla pozisyon yemedik. Çok baskı altında bir deplasman olarak geçirmedik. Eksik olan yerimiz, daha çok üretebilirdik. Takım olarak da kendi üretkenliğimizin altında kaldık" şeklinde konuştu.

"Beklentilerin altında kalan bir derbi oldu"

Mücadelede çok fazla faul olduğunu belirten Okan Buruk, "Çok fazla itiraz oldu. İtirazlar da zaman zaman çok uzadı. Hakem bir pozisyon ilgili kenarda pozisyonu anlattı. Oyuncular fazla itiraz etti. Biraz daha çabuk oynayabilirdi. İki takım da oyunun çok fazla hızlanmasına izin vermedi. Hakemin de durduğu yerler oldu. Beklentilerin altında kalan bir derbi oldu. Deplasmanda oynuyoruz. Kazanmak için geldik. Kazanmayı düşündük. Maçın sonuna kadar kazanma hamleleri yaptık" değerlendirmesinde bulundu.

Derbide tartışmalı pozisyon! Galatasaray penaltı beklediDerbide tartışmalı pozisyon! Galatasaray penaltı bekledi

Osman Kocaer Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da spor editörü olarak çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 87
  • mst 4 ay önce Şikayet Et
    o pozisyonda zaten ofsayt vardı bence.
    Cevapla
  • Aslan 4 ay önce Şikayet Et
    Ağlama bu kadar. Fred yokken bir fırsat yakaladın, değerlendiremedin. Bundan sonrası için kabuslara hazır ol.
    Cevapla
  • GS1905 4 ay önce Şikayet Et
    Buna penalti degil diyenin beşikten mezara ne kadar 1. 2 3.4. 5. Kanbağının awk
    Cevapla
  • hakan 4 ay önce Şikayet Et
    Penaltı ve kırmızı kartsaray futbol klubü. Yanından sivrisinek geçse elbombası patlamış gibi yerden yere atıyorlar kıçlarını.
    Cevapla
  • Bulut 4 ay önce Şikayet Et
    Ağla Okan aglamak senin işin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle