Geceye damga vuran pozisyon! Eski hakemler son noktayı koydu

Galatasaray'da Mauro Icardi 22. dakikada yerde kaldı ve penaltı bekledi ancak hakem oyunu devam ettirdi.

GİRİŞ 25.12.2023 00:09 GÜNCELLEME 25.12.2023 10:15
Bu Habere 270 Yorum Yapılmış

"Fenerbahçe ile Galatasaray'ın karşı karşıya geldiği maçta sarı kırmızılı takım penaltı bekledi.

Galatasaray'da Mauro Icardi, Djiku ile 22. dakikada girdiği ikili mücadele sonrası yerde kaldı. Icardi penaltı itirazında bulunsa da kısa süre VAR'ı dileyen Arda Kardeşler oyunu devam ettirdi.

İŞTE O POZİSYON:

HAKEM YORUMLARI

Eski hakem Ahmet Çakar, pozisyonla ilgili şöyle konuştu:

"Djiku'nun Icardi'ye top oyundayken yumruk- tokat karışımı hareketin karşılığı net bir penaltı ve kırmızı olmalıydı. Fenerbahçe hakemle aldığı 1 puana şükretmeli."

Deniz Ateş Bitnel: "Djiku, Icardi pozisyonu hiç masum değil!"

Yayıncı kuruluş yorumcuları ve eski hakemler Bahattin Duran, Bülent Yıldırım ve Deniz Çoban pozisyonu yorumladı. Yorumcuların söz konusu pozisyon için söyledikleri şu şekilde: 

Bahattin Duran: "Hakemlerin kararına saygı duyuyorum ve devam kararını doğru buluyorum."

Bülent Yıldırım: "Djiku'nun dikkatsiz bir hamle yaptığını görüyoruz. Penaltı ve sarı kart gerekir. Açılara göre çok talihsiz bir pozisyon."

Deniz Çoban: "Şiddeti görüntülerden çözemiyoruz ama rakip yüzüne temas varsa bu ihlaldir. Penaltı ve sarı kart olmasını düşünüyorum. Şiddetini görsem, kırmızı kart belki diyebilirdim ama onu göremiyorum."

FIRAT AYDINUS: KIRMIZI KART VE PENALTI

"Maçın konuşulan tek majör pozisyonu. Biz maçı izlerken de gelen 3 farklı açıyı gördük. Bu 3 açıya göre yorum yapacağız. Üzerine basa basa söylüyorum. Başka bir görüntü çıkarsa yorum değişebilir. Top oyunda, pozisyon ceza sahası içerisinde. Icardi, Djiku'nun formasını çekiyor. Akabinde Djiku'nun savurduğu şiddetli bir kolu var. Bu açılara göre Icardi'nin kafa yüz kısmına geliyor. Teknik anlamda bu pozisyonda Fenerbahçe'nin lehine faul ve Djiku'nun yaptığı şiddetli eylemden kırmızı kart veya top oyunda olduğu için bu ikili mücadele herhangi bir faulü gerektirmiyor, mücadele diyebilir. Djiku'nun yaptığı eylem kırmızı kart ve penaltı ama bu açılara göre diyorum, üzerine basa basa... İki karardan biri; ya eylemin öncesinde Icardi faul yaptı deyip faul diyecek veya Djiku'nun yaptığı eylem kırmızı ve penaltı gerektirecek. Sadece VAR'ın elinde bu açılar varsa hakeme net kanıt sunamadığı için çağırmamıştır."

RIDVAN DİLMEN: PENALTI VERİLMELİYDİ

"Gördüğümüz açıdan tartışmasız penaltı. En son giderken tokat atıyor. VAR hakemi çağırsa 5 saniye bakar penaltıyı verirdi. Verilmemesi, çağrılmaması mümkün olmayan bir penaltı."

Sezer Yavuz Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Sezer Yavuz

Editör Hakkında

Sezer Yavuz, 20 Şubat 1994'te İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Kastamonu Üniversitesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. İş hayatına 2017 yılında Anadolu Ajansı'nda başladı. 9 Temmuz 2020 yılından itibaren Haber7.com'da çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 270
  • memett 4 ay önce Şikayet Et
    eeee noldu la hakem eskileri ve yancıları fanatikler bu görüntü KABAK GİBİ AÇIK VE NET POZİSYONUN PENALTIYLA UZAKTAN YAKINDAN ALAKASI YOK ELİ KOL HİÇBİR ŞEKİLDE TEMAS YOK icardinin aldatmaya yönelikten sarı kart yemesi lazımdı demekki hakemin devam kararı doğru
    Cevapla
  • mehmet 4 ay önce Şikayet Et
    seyircinin tv deki gördüğünü var niye göremiyor herhalde körleri vara veriyorlar! başka açıklaması yok gerçi körler de görebilir ama bunlar başka !!!
    Cevapla
  • Neden 4 ay önce Şikayet Et
    Djiku Noeli evde geçirmek istemiş ama hakemler istememiş yoksa böyle yumruk savurma başka açıklaması olamaz.
    Cevapla
  • İsmail72 4 ay önce Şikayet Et
    Ahmet Çakar bizim göremediğimiz neyi gördün sen bu nasıl bir FB düşmanlığı FB sana bir şey mi yaptı ? Neyin kini bu?
    Cevapla
  • Tarik 4 ay önce Şikayet Et
    TFF ye acik cagrimdir. Ücretsiz VAR hakemligi yaparim. Bu ulkede ayni sekil 10 milyon kisi daha var, bu hakemleri egitmiyormusunuz hicmi sampyonlar ligi italya ingiltere ne biliyim kahveye gidip okeymi oynuyosunuz anlamadimki..Not : ben kahveye gitmem
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle