Fatih Terim'in isteği ile alınmıştı! Ayrılık yakın

Galatasaray'da Okan Buruk'un planları arasında yer almayan Demokratik Kongolu stoper Christian Luyindama ile yollar ayrılıyor.

GİRİŞ 26.06.2023 01:59 GÜNCELLEME 26.06.2023 09:43
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Galatasaray'ın sezon başında Antalyaspor'a kiraladığı Christian Luyindama, yeni sezonda da kadroda düşünülmüyor. Okan Buruk'un planları arasında yer almayan deneyimli oyuncu ile yollar ayrılacak.

Africa Foot'un haberine göre, sezonu Akdeniz ekibinde geçiren 29 yaşındaki stoper, Galatasaray ile sözleşmesinin son senesine girdi. Yapılacak yeni yabancı transferleri göz önünde bulunduran sarı-kırmızlı yönetim, Kongolu oyuncunun sözleşmesini feshetmeyi planlıyor.

FATİH TERİM ALDIRMIŞTI

2018-2019 sezonun devre arasında Serdar Aziz'in takımdan ayrılıp Fenerbahçe'ye gitmesinin ardından Fatih Terim'in isteği ile Belçika Ligi ekiplerinden Standart Liege'den kiralanan Luyindama gösterdiği performansla beğeni toplamıştı. 2019-2020 sezonun başında 5 milyon euroya bonservisi alınan Luyindama, milli takım kampında yaşadığı çapraz bağı sakatlığının ardından eski performansını gösteremedi. 

Daha sonra form tutması için Suudi Arabistan Ligi ekiplerinden Al Taawoun'a kiralanan tecrübeli oyuncu, geride bıraktığımız sezonu ise kiralık olarak Nuri Şahin yönetimindeki Antalyaspor'da geçirdi.

Akdeniz ekibinde bu sezon yalnızca 6 maçta forma giyen Luyindama, 1 asist yaptı. Sakatlık yaşamadan önce Galatasaray'da değerini 7.5 milyon euroya çıkaran Luyindama'nın şimdilerde piyasa değeri 800 bin euroya kadar düştü. Demokratik Kongolu stoperin sözleşmesi 30 Haziran 2024'te tamamlanacak.


 

Osman Kocaer Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da spor editörü olarak çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 11
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    Abicim bu ülkeye UEFA kupası geldiyse Fatih Terim sayesindedir.Tamam son sezonlarda yanlış hamleler yapsa bile bu adamın hakkı ödenmez
    Cevapla
  • Türkiyecumhuriyeti 10 ay önce Şikayet Et
    Adam geldiğinde iyi oynuyordu sakatlandıktan sonra düşüş yaşadı. Polemik çıkarmak için Fatih Terim aldırdı, Okan Buruk istemiyor diye saçma sapan bir haber yapmışsınız. Haberin amacı nedir acaba? Ali Koç'mu yaptırdı haberi size?
    Cevapla
  • Derzeit 10 ay önce Şikayet Et
    Terim Galatasaray'a en çok zarar veren ve kendini ihya eden bir zattır, Teknik direktörlükle alakası olmayan bir zat, sadece kendini iyi pazarladı ve arkasında desteği vardı,.. Berlusconi farkına vardı ve hemen kapıyı gösterdi...
    Cevapla
  • 1453 10 ay önce Şikayet Et
    Sözleşmesi devam ediyorsa göndermesi zor
    Cevapla
  • vatandaş 10 ay önce Şikayet Et
    terim nerde işe yaramaz futbol yoksunu kim varsa takıma doldurmuş
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle