Galatasaray geri dönü ama yetmedi! 1 puanı 80'de kurtardılar

Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında lider Galatasaray sahasında Fatih Karagümrük'le 3-3 berabere kaldı.

Galatasaray geri dönü ama yetmedi! 1 puanı 80'de kurtardılar
Galatasaray geri dönü ama yetmedi! 1 puanı 80'de kurtardılar
GİRİŞ 23.04.2023 21:06 GÜNCELLEME 23.04.2023 21:54
Bu Habere 152 Yorum Yapılmış

Spor Toto Süper Lig'de 31. hafta mücadelesinde Galatasaray sahasında Fatih Karagümrük'ü konuk etti. Nef Stadı'nda oynanan karşılaşma 3-3 berabere sona erdi. 

Karşılaşmanın 3. dakikasında Kerem Aktürkoğlu, Galatasaray'ı 1-0 öne geçirdi. Maçın devamında Fatih Karagümrük; 18'de Diagne, 26 ve 30. dakikalarda da Borini'nin golleriyle skoru 3-1'e taşıdı. Mücadelenin 45+1. dakikasında Oliveira penaltıdan attığı golle skoru 3-2 yaptı. Karşılaşmanın ilk yarısı bu skorla sona erdi. 

Maçın 60. dakikasında oyuna dahil olan Icardi, 68. dakikada kullandığı penaltı vuruşunda kaleci Batuhan'ı geçemedi. Dakika 80 olduğunda sahneye Sacha Boey çıktı ve Galatasaray'a 3-3'lük beraberliği getiren golü attı. Maçta başka gol olmayınca karşılaşma bu şekilde sona erdi. 

Bu sonucun ardından Galatasaray puanını 70 yaptı ve liderliğini sürdürdü. Fatih Karagümrük ise puanını 41 yaptı. 

Gelecek hafta Galatasaray deplasmanda Beşiktaş'la karşılaşacak. Fatih Karagümrük de sahasında Antalyaspor'u konuk edecek.

Galatasaray 3 maç sonra puan kaybetti

Süper Lig'de çıktığı son olarak Konyaspor'a 2-1 mağlup olan Galatasaray, geriye kalan maçlarda Adana Demirspor'u 2-0, Kayserispor'u 6-0 ve Alanyaspor'u 4-1'lik skorlarla geçmişti. Bu sonula birlikte sarı-kırmızılıların 3 maçlık galibiyet serisi sona ererken yenilmezlik serisi 4 maça çıktı. Ayrıca Galatasaray'ın Süper Lig'de Nef Stadı'ndaki 10 maçlık galibiyet serisi de sona erdi.

İstanbul takımlarına ilk kez puan kaybetti

Galatasaray, bu sezon İstanbul takımları karşısında ligde ilk kez puan kaybı yaşadı.

Sarı-kırmızılı takım, ligde daha önce HangiKredi Ümraniyespor ve Kasımpaşa ile oynadığı ikişer, Fatih Karagümrük, Beşiktaş, Medipol Başakşehir, İstanbulspor ve Fenerbahçe ile yaptığı birer maçtan galibiyetle ayrılmıştı.

Bu sezon ilk kez 3 gol yedi

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'de bu sezon ilk kez kalesinde 3 gol gördü.

Sarı-kırmızılı takım, ligde daha önce en fazla iki kez topu ağlarından çıkarmıştı.

Diagne gol sevinci yapmadı

Karşılaşmada VavaCars Fatih Karagümrük'ün ilk golünü atan Mbaye Diagne, gol sevinci yapmadı.

Müsabakanın 18. dakikasında eski takımı Galatasaray'ın ağlarını havalandıran Diagne, golden sonra herhangi bir sevinç gösterisinde bulunmadı.

Bu arada Diagne, Süper Lig'de bu sezonki gol sayısını 18'e çıkardı.

Borini, 19 golle rekor kırdı

Karşılaşmada iki kez Galatasaray ağlarını havalandıran VavaCars Fatih Karagümrük'ün İtalyan oyuncusu Fabio Borini, bir rekora imza attı.

Süper Lig'de bu sezon 19 kez ağları havalandıran Borini, bu organizasyonda bir sezonda en fazla gol atan İtalyan futbolcu olarak kayıtlara geçti.

Galatasaray, maçta 100 çocuğu ağırladı

Galatasaray, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında koruma altındaki yuvalarda kalan 100 çocuğu maçta ağırladı.

Nef Stadı'ndaki çeşitli etkinliklere katılan çocuklar, daha sonra karşılaşmayı tribünden takip etti.

Bu arada karşılaşmayı 45 bin 101 biletli taraftarın statta izlediği açıklandı.



Galatasaray: 3 - VavaCars Fatih Karagümrük: 3

Stat: Nef

Hakemler: Volkan Bayarslan, Erdem Bayık, Esat Sancaktar

Galatasaray: Muslera, Boey, Nelsson, Abdülkerim Bardakçı, Adekugbe (Dk. 90 Dubois), Torreira, Oliveira (Dk. 90 Mata), Rashica, Mertens (Dk. 78 Yunus Akgün), Kerem Aktürkoğlu, Zaniolo (Dk. 60 Icardi)

VavaCars Fatih Karagümrük: Ahmet Şen, Biraschi (Dk. 90+3 Salih Dursun), Baniya, Dresevic, Levent Mercan, Nicholas (Dk. 73 Adnan Uğur), Bertolacci (Dk. Rodrigues 79), Ozdoev, Lobjanidze (Dk. 73 Colley), Borini, Diagne

Goller: Dk. 3 Kerem Aktürkoğlu, Dk. 45+1 Oliveira (Penaltıdan), Dk. 80 Boey (Galatasaray), Dk. 18 Diagne, Dk. 26 ve 30 Borini (VavaCars Fatih Karagümrük)

Sarı kartlar: Dk. 48 Nicholas, Dk. 85 Levent Mercan, Dk. 90+6 Dresevic (VavaCars Fatih Karagümrük)

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.
YORUMLAR 152
  • Leo 1 yıl önce Şikayet Et
    Fenev de patladı stop. Adalet yerini buldu tabi
    Cevapla
  • Çorumlu 1 yıl önce Şikayet Et
    hakemin iki tane saçma penaltısına rağmen adalet yerini buldu daha beter olun inşallah
    Cevapla
  • Cenk 1 yıl önce Şikayet Et
    Haklısın adalet yerini 90+6 da buldu
    Cevapla
  • Gs patladı 1 yıl önce Şikayet Et
    Akif
    Cevapla
  • Cenk Emre 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu fetö ne nalet bir yapı imiş. Taktiklerini Fenerli arkadaşlar bile kullanıyor. Nickleri cim bom, gsli, sarı kırmızı ama yorumları kuş kokuyor.
    Cevapla
  • Cim bom 1 yıl önce Şikayet Et
    Gs taraftarı olarak fubol izlemek istiyorum.Mükemmel bir kadro kurulmuş.Rakiplerinde İcardi,Zaniola,Mertens,Muslera,Racshitsa,Torreira,Oliverria,Nelson ,Boey ve Kerem varmı?Penaltı taktiği mi bu takımın taktiği.İkinci penaltı hakem hediyesi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle