Süper Lig'in en iyisi yine Fernando Muslera!

Galatasaray'ın Uruguaylı kalecisi Fernando Muslera, bu sezon ceza sahası içinden çekilen şutlarda en fazla kurtarış yüzdesine sahip isim oldu (%73). İkinci sırada ise %71'le Volkan Babacan var.

Süper Lig'in en iyisi yine Fernando Muslera!
Süper Lig'in en iyisi yine Fernando Muslera!
GİRİŞ 16.03.2023 09:34 GÜNCELLEME 16.03.2023 10:46

Galatasaray'a geldiği günden bu yana hem saha içi hem de saha dışındaki performansıyla taraflı tarafsız herkesin takdirini kazanan Fernando Muslera, ilerleyen yaşına rağmen zirvede yer almayı sürdürüyor. Trabzonspor maçında sakatlanmasına rağmen, kısa sürede iyileşen ve tekrardan kaleyi devralan 36 yaşındaki kaleci, bu sezon ceza sahası içinden çekilen şutlarda en başarılı isim oldu. Lider G.Saray'ın en önemli isimlerinden biri olan Muslera, ligde şu ana kadar ceza alanı içinden çekilen şutların %73'ünü kurtarma başarısı gösterdi.

MERT GÜNOK 4. SIRADA

Muslera'yı Başakşehir'den Volkan Babacan, %71'le takip ediyor. Listenin üçüncü sırasında %71'le A.Demirspor'dan Ertaç Özbir var. Ersin Destanoğlu'ndan kaleyi alan Mert Günok ise %70'lik kurtarışla dördüncü sırada... Listenin beşinci basamağında %68'le A.Gücü'nden Gökhan Akkan bulunuyor.

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.