Sivasspor-Galatasaray maçı sonrası iki hakem hakkında karar verirdi!

Sivasspor ile Galatasaray arasında oynanan maçta tartışmalara neden olan VAR hakemi Özgüç Türkalp ve orta hakem Erkan Özdamar hakkında karar verildi.

GİRİŞ 02.01.2023 09:32 GÜNCELLEME 02.01.2023 21:31
Bu Habere 185 Yorum Yapılmış

Süper Lig'in 16. haftasında Galatasaray deplasmanda Sivasspor'u 2-1 mağlup ederek üst üste 5. galibiyetini aldı ve 1 puanla liderlik koltuğuna oturdu.

Sivasspor-Galatasaray maçında gündeme damga vuran bir pozisyon yaşandı. Sivasspor'un bulduğu beraberlik golü, VAR'dan gelen uyarı sonrası ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. Görüntülerin ardından golün ofsayt olmadığı iddia edildi ve Sivasspor cephesi başta olmak üzere bu karara büyük tepki geldi.

Maçın hakemi olan Erkan Özdamar ve VAR hakemi Özgüç Türkalp'e büyük tepkiler geldi. Dün Galatasaray Sportif A.Ş Başkan Vekili Erden Timur ve Fenerbahçe Başkanı Ali Koç da pozisyonla ilgili açıklama yapılması gerektiğini ifade etti. Sivasspor-Galatasaray karşılaşmasında ev sahibi ekibin golünü iptal eden orta hakem Erkan Özdamar, gündeme resmen damga vurdu.

Özgüç Türkalp'ın istifası istenecek!

Sivasspor-G.Saray maçında 56. dakikada ev sahibi ekibin iptal edilen golünün tartışmaları sürerken gözler de TFF'ye çevrildi. Büyükekşi'nin konuyla ilgili tavrı merakla beklenirken MHK de sert hamlelere hazırlanıyor.

Özgüç Türkalp'in bundan sonra maçlarda görev almasının mümkün olmadığı ve istifasının isteneceği öğrenilirken, Erkan Özdamar'a da bu sezon bir daha maç verilmemesi gündemde.

KAYNAK: SABAH
Sezer Yavuz Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Sezer Yavuz

Editör Hakkında

Sezer Yavuz, 20 Şubat 1994'te İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Kastamonu Üniversitesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. İş hayatına 2017 yılında Anadolu Ajansı'nda başladı. 9 Temmuz 2020 yılından itibaren Haber7.com'da çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 185
  • Ağlamayın 1 yıl önce Şikayet Et
    Ağlamayın Ligde en çok puanı gasp edilen galatasaray Trabzon Antalya Alanya Antep maçlarında Galatasarayın hakkı gasp edilirken neden konuşmuyordunuz ? şimdide çıkıp ligde şaibe var deyip ağlıyorsunuz
    Cevapla
  • Fikret cam 1 yıl önce Şikayet Et
    Neye yaradı.? Sıvasın hakkı ve emeği ne olacak?
    Cevapla
  • misafir35 1 yıl önce Şikayet Et
    ya galatasarayın yenmesi için bir tek var hakemi eksikliği vardı onu da tamamladılar. bundan sonra hakemler topluca galatasaraya çalışırlar artık. tff göstermelik soruşturma açıyor. liglerimiz bu yıl hakemlerin galatasaraya çalışmakla geçecek gibi görünüyor.
    Cevapla
  • Emrah 1 yıl önce Şikayet Et
    Fener çok calisiyurlar birazda GS calisinlar
    Cevapla
  • Yahya 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu ülkede adam kayırma bütün takımlar için geçerli olduğu sürece futbol ve diğe spor dalları asla gelişmez.
    Cevapla
  • Mustafa37 1 yıl önce Şikayet Et
    Okuduklarım içinde En mantıklı yorumu sen yapmışsın. Diğer futbol özürlüler ve GS düşmanları hemen bilmeden yorum yapmışlar.hakemlerde hata yapar, onlarda insan diyenler nerede. Var konuşmaları tüm maçların çıksın, bu tür sonuca etki eden hatalarda maçlar tekrar edilsin ama bu maça özel bir durum olmasın. Bunun kararını da bu maç sonunda vermeyin. şimdiye kadar hep ezilen GS iken neden kimsenin sesi çıkmadı. Hakem Gs yi kollamak isteseydi GSnin penaltılarını da çalar ve Sivası daha maçın başında ezerlerdi. Burda başka bir oyun var. hakemlerin ve tüm kulüp başkanlarının/futbolcularının telefonları dinlensin. Şike yapana da güzel bir ceza verin.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    verin golü beraber bitmiş olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle