Dursun Özbek açıkladı! "Galatasaray'ın finansal bağımsızlığını kazanacağız"

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Florya projesiyle Galatasaray'ın borcunun tamamının kapanacağını ve 25-30 yıl boyunca finansal bağımsızlığını kazanacağını ifade etti.

Dursun Özbek açıkladı! "Galatasaray'ın finansal bağımsızlığını kazanacağız"
Dursun Özbek açıkladı! "Galatasaray'ın finansal bağımsızlığını kazanacağız"
GİRİŞ 09.12.2022 12:05 GÜNCELLEME 09.12.2022 14:25
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Galatasaray ile gayrimenkul yatırım şirketi Nevita arasında Mecidiyeköy'de yer alan gayrimenkul projesiyle ilgili iş birliği anlaşması töreninde konuşan Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, "Bugün itibarıyla 2,2 milyar lira kredi borcumuz var Bankalar Birliğine. Galatasaray günde 1 milyon liraya yakın faiz ödüyor. Bu şartlarda kulübün istenen seviyeye gelmesi, sürdürülebilir sportif başarı yakalaması mümkün değil." dedi.

İş birliği anlaşmasına ilişkin tören Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek ve Nevita Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Akbal'ın katılımıyla Nef Stadı'nda gerçekleştirildi.

Burada bir konuşma yapan Dursun Özbek, göreve başladıkları ilk gün söylediği gibi, öncelikli amaçlarının, Galatasaray'ın mali açıdan güçlü, sportif başarıya sahip, her branşta rekabet eden bir kulüp haline getirmek için çalışmalarını aralıksız sürdürmek olduğunu belirtti.

Başkan Özbek'in açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"Mediciyeköy'deki binamızın işbirliği için Nevita ile yaptığımız anlaşmayı duyurmak için buradayız. İlk günden beri öncelikli amacımız mali açıdan güçlü, sürdürebilir sportif başarıya sahip, her branşta rekabet eden bir kulüp haline getirmek. Bunun için çalışmalarımız aralıksız sürüyor. Bu çalışmalardan birisi de Mecidiyeköy'deki arazimizin geliştirilerek değerlendirilmesi. Bu değerlendirmeyle birlikte kulübümüz üstünde ağır bir yük olan Bankalar Birliği anlaşmasından çıkmanın ilk adımını atacağız. Florya ve Kemerburgaz projelerimizin hızlanması açısından da Mecidiyeköy projemiz büyük önem arz ediyor."

"Projenin adı Leo"

"Projemizin adı Leo! Galatasarayımız'a yakışan aslan gibi bir proje olacak. Tüm Galatasaraylılar, buna bir yatırım fırsatı olarak baksın. Yatırım miktarı takribi 100-150 milyon TL arasında değişiyor. Günlük fiyatlar hızla değişiyor. O yüzden kesin rakam söyleyemiyoruz. Burası çok güzel, çok önemli bir rezidans olacak. Herkesin tercih edeceği, herkes için yatırım fırsatı olacak bir gayrimenkul olacak"

"Erden Timur büyük destek veriyor"

"Galatasaray'ın mali yapısı itibarıyla bu harcamayı nasıl yapacak sorusu gündeme geldi. Proje finansmanının nasıl yapılacağı titiz bir projeyle yapıldı. Erden Timur kardeşim burada finansman ve proje açısından büyük destek veriyor."

"Bankalar Birliği anlaşması için fayda sağlayacak"

"Bu proje Galatasaray'ın finansal yapısını güçlendirmek, Bankalar Birliği anlaşmasındaki kredi borcumuzun bir kısmının ödenmesi açısından büyük fayda sağlayacaktır."

"Minimum 1 Milyar TL..."

"Projenin Rezidans haline gelmesinin harcamasını Galatasaray Spor Kulübü yapacak. Orada Sevgili Erden'in büyük katkısı var. Harcamalar yapıldıktan sonra Galatasaray'ın kasasına girecek minimum rakam 1 milyar TL'dir! Kademe kademe her fırsatta satışların realize olmasıyla birlikte bilgi aktaracağız. Her şeyin şeffaf olduğu, her şeyin bilindiği bir şekilde projeyi geliştiriyoruz. Satışlara yeni başlayacağız. Maliyetler de inişler çıkışlar olabilir. Asgari hedeftir bu rakam. Umudumuz, çalışmalarımızın neticesinde daha fazla Galatasaray'a fayda sağlamaktır.

"Galatasaray günde 1 milyon TL'ye yakın faiz ödüyor"

"Galatasaray Spor Kulübü, ağır bir borç yükü altındadır. Her ne kadar Galatasaray, rakiplerimiz itibarıyla kıyaslandığında bu Bankalar Birliğinin ifadesi, Galatasaray en iyi durumda olan kulüptür. Rakiplerimize oranla en iyi durumda olmamız, mevcut borç yükünden kurtulmamamız anlamına geliyor. Galatasaray her alanda en iyi olmak zorunda. Bizim Bankalar Birliği anlaşması gereği 2.2 milyar TL kredi borcumuz var. Uzun vadeli, bugün itibarıyla faiz miktarı kabul edilebilir orandadır ama Galatasaray Spor Kulübü, günde 1 milyon TL'ye yakın faiz ödüyor. Bu şartlarda kulübün istenen seviyeye gelmesi, sportif başarı yakalaması mümkün değil. Genel kurula bunu anlattık. Buradan çıkış için de mevcut gayrımenkulleri değerlendirmeliyiz."

"Mecidiyeköy binası ile borcumuzun neredeyse yarısını kapatıyoruz"

"Gayrımenkulleri, bugünkü durumuyla satmaya kalksak borcumuzu kapatmıyor. Onun için şunu tercih ettik; biz bu elimizdeki gayrımenkulleri geliştirelim. Mecidiyeköy binası ile birlikte borcumuzun neredeyse yarısını kapatıyoruz. Bu operasyonun süratli bir şekilde olmasını umuyor, bu paranın hızlı bir biçimde kasamıza gelmesini bekliyoruz. Galatasaray kasasına gelen paranın yarısı, borcu kapatmaya gidiyor."

"Gelen parayı finansal mühendislikle artıracağız"

"Mecidiyeköy binasından gelen parayı finansal mühendislikle artıracağız. Yarısını Bankalar Birliği'ndeki kredimizi ödedikten sonra borcumuz yarı yarıya azalacak. Diğer yarısı da Florya ve Kemerburgaz projelerimize destek verecek bir fon olarak kullanılacak. Bunların hepsi çok net planlandı. Başlangıç noktası Mecidiyeköy projesi..."

"Galatasaray'ın 25-30 yıl boyunca finansal bağımsızlığını kazanacağız"

"Borcun yarısını kapatınca tamam mı? Hayır! Mecidiyeköy'ü takip edecek projeler var. İnşaatlara başladık. Kemerburgaz çok önemli. Galatasaray'ın geleceğini hazırlıyor. Florya projesinin sonuna yaklaştık. Mecidiyeköy'den gelecek para, hareket kabiliyetimizi hızlandıracak. Borcumuzun tamamının kapatılması Florya projesiyle olacak. Sadece borcu kapatmayacağız, Galatasaray'ın 25-30 yıl boyunca finansal bağımsızlığını kazanacağız. Oradan gelecek parayla kurulacak fonlarla; altyapı, yeni gayrımenkul edindirme, voleybol, basketbol gibi alanları destekleyici kaynak olacak. Ana para sabit olarak fonda kalacak. Gelen yönetimler, bu paranın getirisiyle mevcut projelerini yürütmek zorunda olacak."

 "Finansal yapı ihtiyacımız bütün kulüplerden daha fazladır"

 "Finansal yapının, sürdürülebilir sportif faaliyetlere yetmediği artık ortaya çıktı. Getirinin giderek düştüğü bir dönemde bir an evvel bu borç yükünden kurtulma gereği var. Bütün spor kulüplerinin bu şekilde düşünmesi gerekir. Finansal yapı ihtiyacımız bütün kulüplerden daha fazladır, çünkü Galatasaray'ın bir misyonu var. Olimpik sporları Türkiye'ye getiren ilk kurum Galatasaray. Avrupa ile rekabet ve onları yenmek üzere bir misyonumuz var. 17'ye yakın amatör branş, 2 bine yakın amatör sporcumuz var. Bunun harcamalarından şikayet etme durumunda değiliz. Bunu yapmak için elbette ki finansal yapıyı güçlendirmemiz lazım. Galatasaray'ı sadece bir futbol kulübü olarak değerlendiremezsiniz."

 Faruk Akbal: "Başkanın koyduğu vizyon heyecan verici"

Nevita Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Akbal da, tarihi bir imzaya şahitlik ediyor olmanın gururunu yaşadığını belirterek, "9 yıllık şirketiz. Doğrudan ya da dolaylı yatırımlarla 2 milyar dolar üzerinde Türkiye'ye döviz girişi sağladık. Nitelikli yatırımcıları projelerle buluşturuyoruz. Bu iş birliği güzel bir örnek. Global sermayeden Galatasaray'ın istifade etmesini ve kulübün finansal gücüne katkı sağlamak istiyoruz. Başkanın koyduğu vizyon heyecan verici. Finansa büyüme, bağımsızlık açısından doğru bir vizyon. Bizler de elimizden gelen tüm gayreti, bu vizyona erişebilmek için seferber ediyor olacağız." ifadelerini kullandı.

Osman Kocaer Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da spor editörü olarak çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Projenin adı Leo açıklayanda teo atış serbest
    Cevapla
  • Suleyman 1 yıl önce Şikayet Et
    Degil borcu sifirlamayi dahada artirirsiniz bu liseli guruh varken Once liselilerden kurtulun gerisi kendiliginden gelir
    Cevapla
  • Hakan 1 yıl önce Şikayet Et
    Bos transfer yapmayin kardesim, altyapiyi oynatin, siyah oyuncu istemiyoruz, yabanci oyuncu istemiyoruz , bize yerli genc oyuncular lazim
    Cevapla