Nef Stadı'nda tartışmalı anlar! 2 gol VAR'dan döndü 2 kırmızı kart çıktı

Galatasaray - Alanyaspor maçında sarı-kırmızılıların attığı 2 gol VAR'dan dönerken Sacha Boey ile Abdülkerim Bardakcı ise kırmızı kart gördü.

Nef Stadı'nda tartışmalı anlar! 2 gol VAR'dan döndü 2 kırmızı kart çıktı
Nef Stadı'nda tartışmalı anlar! 2 gol VAR'dan döndü 2 kırmızı kart çıktı
GİRİŞ 23.10.2022 20:46 GÜNCELLEME 24.10.2022 09:24
Bu Habere 114 Yorum Yapılmış

Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasında Galatasaray'ın Alanyaspor'u konuk ettiği karşılaşmada tartışmalı pozisyonlar yaşandı.

Galatasaray - Alanyspor maçının 3. dakikasında Sarı-kırmızılılar, Mertens'in ayağından bulduğu gol VAR'dan döndü.



Kerem'in ceza sahasında rakibinden sıyrıldıktan sonra sol çaprazdan yaptığı vuruş savunmadan döndü ve top Mertens'te kaldı.



Belçikalı oyuncunun sol çaprazdan yaptığı vuruş filelerle buluştu ancak kale çizgisinde Icardi'ye çarpan top ofsayt gerekçesi ile gol değeri kazanmadı.



Icardi'ye ofsayt bayrağı kalktı

Karşılaşmanın 24. dakikasında sağ kanattan araya gönderilen topta savunma arkasına sarkan Icardi ceza yayı gerisinde topla buluştu. Kale önünde kaleciyle karşı karşıya kalan Icardi, yaptığı vuruşta topu ağlara gönderdi. Ancak ağlara giden top ofsayt nedeniyle gol değeri kazanmadı. 



Alanyaspor penaltı bekledi

Karşılaşmada Alanyaspor'un oyuncusu Yusuf Özdemir, Victor Nelsson'un ceza sahası içinde yaptığı müdaheleyle yerde kaldı. Hakem Ali Palabıyık, oyunu devam ettirdi.

Bu pozisyon için eski hakem Deniz Çoban, "42. dakikada Nelson görüntülerde de açıkça görüldüğü üzere Yusuf’un ayağına basıyor. Alanya lehine penaltı verilmesi gerekirdi ancak Palabıyık devam demeyi tercih etti." dedi.



Sacha Boey'e kırmızı çıktı!

Galatasaray'da Sacha Boey ikili mücadelede Candeias'a arkadan yaptığı müdahalenin ardından maçın hakemi Ali Palabıyık tarafından doğrudan kırmızı kart gördü.



Sacha Boey'un kırmızı kart görmesinin ardından Galatasaray sahada 10 kişi kaldı.



TV 8,5 yorumcusu Rıdvan Dilmen, Sacha Boey'in kırmızı kart gördüğü pozisyonu değerlendirdi.

Rıdvan Dilmen: "En azından VAR'ı hak ediyordu"

Dilmen, Sacha "Boey'in pozisyonu en azından VAR'ı hak ediyordu. VAR'a gitse Muslera'nın topa yetişip yetişmeyeceğini anlayabilirdi. Ama Ali Palabıyık kafasında kırmızı kartla gitti o pozisyona. Bu da geçen senenin travmasından kaynaklanıyor. Muslera'nın topu alma şansını Candeias'ın topu alma ihtimaliyle eşit olarak görüyorum. Sacha Boey'in kırmızı kart görmesi bence ağır bir karar." ifadelerini kullandı. 

Pozisyonu değerlendiren eski hakem ve yayıncı kuruluş yorumcuları Bülent Yıldırım, Lale Orta ve Deniz Çoban; Sacha Boey'a kırmızı kart gösterilmesini "yanlış karar" olarak yorumladı. 

Fırat Aydınus: "Bariz gol şansı yok"

Eski hakem ve TV 8,5 yorumcusu Fırat Aydınus da "Sacha Boey'e gösterilen kırmızı kart yanlış. Bariz gol şansı yok." dedi.

Ayrıca Erman Toroğlu ve Abdullah Yılmaz, Sacha Boey'a gösterilen kırmızı kartın yanlış olduğunu belirterek pozisyon için "Sarı kart" yorumunda bulundu. Deniz Ateş Bitnel ise "Faul bile yok" ifadelerini kullandı. 



Mücadelenin 90+4. dakikasında Abdülkerim Bardakcı, rakibine yaptığı faul sonrası direkt kırmızı kart görerek oyun dışı kaldı. 







(Görüntüler beIN SPORTS'tan alınmıştır)

SeyfullahKAYGUSUZ Haber7.com - Editör
Haber 7 - SeyfullahKAYGUSUZ

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Spor Editörü' olarak devam etmektedir. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir.
YORUMLAR 114
  • Zekeriya 1 yıl önce Şikayet Et
    Yorumcular bile adil degil. Kesinlikle kirmizi kart cünkü son adam. Varsayimla hareket edip kaleci topu alabilirdi demek cok yanlis.
    Cevapla
  • ekrem 1 yıl önce Şikayet Et
    kırmızı karta kadar(32.dakika) maç 4-0 olmuş (2si ofsayt nedniyle iptal) , bu maç özelinde takım çok baskılı istekli ve iştahlı gidiyordu , Devre bitmeden bence 5 olurdu. Karttan sonra Okan Hocanın ne yapacağı çok önemliydi , defansı 3 lüye dönüp , 3-5-1 şeklinde , gerektiğinde defansı 5 leyen , gerektğinde hücumu 3 leyen bir formatta , top yaparak 2.yarı maçı soğutup koparabilirdi. İcardi çıkınca Seferoviç çok gereksiz oldu, Adam hiç baskıya katılmadı
    Cevapla
  • Fener 1 yıl önce Şikayet Et
    Hadi anladım. Ama konu hep niye Fener ne alaka? GS ne nezaman iyi gitmesin direk Fenere çamur. Yöneticisinden Fıtbolcusundan Taraftarına kadar bu duruma giriyorlar. Tamam anladık nefret ediyorsunuzda şampiyon olan hep başkaları. Burda sorun yok Kartal da Hamsi de oynayarak şampiyon oldu . Belki bu senede bunlardan biri olacak! Yani Fener ne alaka sevgili Galatasaraylılar?????
    Cevapla
  • Hüsamettin Gamyemez 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir Galatasaraylı olarak gördüğüm şey, takım futbol oynamıyor, yönetim hakeme ve medyaya oynuyor. Oynanan oyun keyif vermiyor, net skor elde edilemiyor, takım dökülüyor, sonrasında yok hakem suçlu, yok bilmem ne. Önce adam gibi futbol oynayın sonra gelin konuşun. Zamanını parasını ayırıp gelen seyirciye yazık. Hepsi kahrolup geri dönüyor.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok korktuk. Ne yapacaksınız. Yıllardır FB nin hakları yenilirken kimsenin sesi çıkmıyordu. Şimdi birazcık canınız yanınca bağarıyorsunuz.Birde adillikten konuşuyordunuz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle