Galatasaray'da Okan Buruk imzayı attı!

Galatasaray'da başkan Dursun Özbek'in de katılımıyla yeni teknik direktör Okan Buruk için NEF Stadı'nda imza töreni düzenlendi.

GİRİŞ 24.06.2022 11:10 GÜNCELLEME 24.06.2022 15:00
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

Domenec Torrent ile yollarını ayıran Galatasaray takımın başına Okan Buruk'u getirdi. 48 yaşındaki çalıştırıcı ile 1 yılı opsiyonlu olmak üzere 2 yıllık anlaşma sağlandı.

Galatasaray yeni hocası Okan Buruk'a Nef Stadyumu'nda imza töreni düzenledi. Törende açıklamalarda bulunan Okan Buruk, Fatih Terim'den transfere birçok konuda açıklamalarda bulundu.

Açılış konuşmasını yapan Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, "Bugün Galatasaray için yeni bir başlangıç. Galatasaraylı Okan Buruk’un yuvasına dönmesinin mutluluğunu ve heyecanını yaşıyoruz. Burada olmasının sebebi sadece Galatasaraylı olması değil, yakaladığı başarılarla burada olmayı fazlasıyla hak ediyor. Okan hocamız, üçüncü 17 Mayıs’ını yaşamak için burada. İlk kez bir 17 Mayıs günü bu formayı giymişti. Sonrasında o kupayı göz yaşları içinde kaldırdı." ifadelerinde bulundu.

"Geleceğimizi feda etmeden transferleri yapacağız"

"Hepimizin gurur duyacağı bir Galatasaray, Okan Hoca ile çok daha yakın" diyen Dursun Özbek, "Uçaklar ne zaman inecek? Geçmişten gelen tecrübelerimiz var. Galatasaray'ın son 10 yılda yaşadıkları var. Ben ve yönetimdeki arkadaşlarımızın amacı bulunuyor. Sportif başarı ve mali yapıyı sürdürülebilir bir hale getirmek istiyoruz. Böyle bir yapı yoksa başarılar gelmiyor. Bu sene şampiyon olup sonraki seneleri feda etmek zorunda kalabiliyorsunuz. Bir defa mali bağımsızlık olması gerek. Sürdürülebilir bir mali yapı olmalı, tüm branşlar için. Bu çizgiyi yakalamak istiyoruz. Tüm branşlarda. Geleceğimizi feda etmeden transferleri yapacağız. Bize güvenin. Deneyimlerimiz duruyor. Aynı başarıyı bu sene sergilemek istiyoruz. Galatasaray'ı sevenleri mutlu eden kadroyu oluşturacağız. Çalışmalarımız hocamızın da katılmasıyla güçlü. Gerekeni yaparız." dedi.



"Tek hedefimiz şampiyon olmak"

Daha sonra söz alan Galatasaray'ın yeni teknik direktörü Okan Buruk ise, "Bizim hedeflerimiz, Galatasaray olarak hiçbir zaman değişmez. Bu seneki tek hedefimiz şampiyonluk. Galatasaray taraftarının hak ettiği mutluluğu, güzel günleri, dominant bir takımla ortaya koymaya çalışacağız. Geçen seneyi kapattık, bitti. Bütün oyuncularımızı ayağa kaldıracağız. Tek hedefimiz şampiyon olmak. Florya’da çok mutlu günler yaşadım. İnşallah bu sene de tekrar şampiyonluk yaşadığımız hatıralar bizleri bekliyor." şeklinde konuştu.

"Dün Fatih hoca beni aradı"

Okan Buruk ayrıca Fatih Terim'in bir gün önce kendisini aradığını ve, "Hayırlı olsun, elimizden ne geliyorsa, sorabileceğin her şeyde yanındayız" diyerek yeni görevinde başarılar dilediğini söyledi.



Okan Buruk'un açıklamalarından önemli satır başları şöyle:

"Babadan Galatasaraylıyım. 20'den fazla kupa kazandım. 7 şampiyonluğum var. Galatasaraylılığımı korudum. İnsanım, hatalarım olabilir. Hatamın, yanlışımın altını çizmeye çalıştım. Özür diledim. Yanlışlarımı kabul ettim. Tekrar geldim, 2008'de şampiyon olarak ayrıldım."

"Transfer yapacağız"

"Takviyeye ihtiyacımız var. Özellikle orta sahada görünen eksiklikler üzerine çalışmalar yapacağız. Türk oyuncular da almak istiyoruz. Oyuncular, çevresindeki iyi oyuncularla, daha iyi performans verir."

"Galatasaray'da potansiyelli oyuncular var. Transferler var. Oyuncuları göreceğiz, tanımak istiyorum. En iyisini nasıl yapabiliriz, bakacağız. Bazı oyuncular bizle olacak, bazı oyuncular özellikle gençler belki kiralanacak. Bunu Yunus'ta yaşadık. Gitti, güçlü geldi."



"Diagne, Gomis ve Muhammed..."

"Mbaye Diagne sakatlıktan döndü, durumunu kontrol edeceğiz. Diagne, Gomis ve Muhammed'i önce göreceğiz. Galatasaray bu bölgede çok fazla oyuncuyla olmak zorunda. Bu bölgeye takviye yapabiliriz. Çok fazla çift santrforla oynadım. Durumlarına bakacağım."

"Antrenman programımız 4 Temmuz olarak planlanmıştı. 27 Haziran'a çektik. Akşam üzeri antrenmana başlayacağız. Hedeflerimizi belirteceğiz, isteklerimizi anlatacağız. Sahada da onlara iyi çalışacağımızı göstereceğiz. Planlamamız var. Antrenman yüklerini belirleyeceğiz"

"Başakşehir'de 4-3-3, 4-2-3-1, 4-4-2'yi kullandık. 4'lü savunma düşünüyoruz. Önüne ise oyuncu tiplerine göre bakacağız. Oyuncu zekası da çok önemli. Zeki oyuncularla çok daha fazla oyundan verim alabilirsiniz. Galatasaray oyuncuları da çok zeki. Birkaç formasyon olur"

"Kaliteli oyuncu gerekli"

"Orta sahaya takviye düşünüyoruz. Oyunun iki yönünü oynayacak oyuncuya ihtiyacımız var. Top daha çok bizde kalacak. Kaliteli oyuncu gerekli. Çalışmalarımız, belirlediğimiz oyuncular var. Görüşmelerimiz hızlı bir şekilde sürüyor."

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.
YORUMLAR 34
  • Fatih 1 yıl önce Şikayet Et
    Terim'den uzak dur. O arkadan iş çevirir.
    Cevapla
  • Gsli 1 yıl önce Şikayet Et
    Fatih Terim'in genç teknik adamlık dönemini anımsar gibiyim. Belki 4 yıl üst üste şampiyonluk ardından da şampiyonlar ligi kupası gelir. Hadi İnşallah
    Cevapla
  • Hasanbb 1 yıl önce Şikayet Et
    TS lu olarak canı gönülden başarılar dilerim
    Cevapla
  • sepet 1 yıl önce Şikayet Et
    Aman terim vs ye sormaya başlarsan varsa problemin birken iki olur dememdi deme
    Cevapla
  • Ali Ak 1 yıl önce Şikayet Et
    Okan sen hiç merak etme Fatih Terim 3 maç sonra ayağını kaydırmak için entrikalara başlar , demedi demeyin..!! Ayrıca bir Fenerbahçe'li olarak sana başarılar dilerim , ama yine de şampiyon biz olalım. o kulüpte bana sempatik gelen bir sen bir de Ergün Pembe
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle