Mahkemeden kötü haber! G.Saray'da transfer yasağı krizi!

Geçen sezon yapılan Oğulcan Çağlayan transferi sebebiyle kriz yaşayan G.Saray transfer yasağı tehlikesi ile bir kez daha karşı karşıya kaldı.

Mahkemeden kötü haber! G.Saray'da transfer yasağı krizi!
Mahkemeden kötü haber! G.Saray'da transfer yasağı krizi!
GİRİŞ 10.07.2021 10:57 GÜNCELLEME 10.07.2021 10:57
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Galatasaraylı Oğulcan Çağlayan'ın transferiyle ilgili sıcak gelişmeler yaşanıyor. Oğulcan Çağlayan, Çaykur Rize ile yaptığı opsiyonlu sözleşmenin uzatılmasını kabul etmemiş, normal sözleşmesini tamamlamadan takımdan ayrılmıştı. Bunun üzerine Karadeniz kulübü, başarılı futbolcudan şikayetçi olmuştu.

CİMBOM MAHKEMEYE TAŞIDI 

TFF Uyuşmazlık Çözüm Kurulu (UÇK), Çaykur Rize'ye 1 milyon 200 bin euro ödenmesine hükmetmiş, Tahkim Kurulu da bunu onamıştı. Bunun üzerine Cim-Bom, kararı Bölge Adliye Mahkemesi'ne taşıdı.

RİZE'DEN TRANSFER YASAĞI TALEBİ 

Çaykur Rize de, Galatasaray'a transfer yasağı ve Oğulcan'ın lisansının vize edilmemesini talep etti ve bu istek TFF tarafından kabul gördü. Galatasaray transfer yasağına karşı çıktı, TFF Yönetim Kurulu ise bu itirazı reddetti. Cim-Bom bu karar için de Tahkim'in kapısını çaldı.

MAHKEMDEN KÖTÜ HABER
 
Tahkim Kurulu’nun, Galatasaray’a nefes aldıran kararının ardından, sarı-kırmızılılar için kötü haber İstanbul 46. Bölge Adliye Mahkemesi’nden geldi.

BAŞVURU REDDEDİLDİ 

Oğulcan Çağlayan’a verilen ve sarı-kırmızılı kulübün güvencesinde olan 1.2 milyon euroluk cezanın iptali için yapılan başvuru reddedildi.

TAHKİM KURULU'NDAN İYİ HABER GELMİŞTİ 

Oğulcan Çağlayan’dan kaynaklanan “transfer yasağı”nı kaldırmak için önce TFF Yönetim Kurulu’na başvuran, buradan gelen olumsuz yanıtın ardından Tahkim Kurulu’na giden Cim-Bom, 25 Haziran’daki toplantı sonunda amacına ulaşmıştı.

İPTAL TALEBİ REDDEDİLDİ 

Bölge Adliye Mahkemesi’nden gelecek kararı dört gözle bekleyen sarı-kırmızılıların iptal ve tedbir talebi de reddedildi. Hakem kararının iptali için gerekli olan koşulların oluşmadığını ve Hukuk Muhakemeleri Kanunu’nun 439. maddesindeki tüm olumsuzlukları tek tek sıralayan mahkeme, Oğulcan Çağlayan cephesinin o dönemde itiraz etmemesini de değerlendirip, iptal talebini reddetti.

TRANSFER YASAĞI 

Galatasaray şimdi isterse Yargıtay’a gidebilecek. Karar, temyizde de onanırsa, Galatasaray için transfer yasağı yeniden başlayacak.

PSV MAÇI TEHLİKESİ 

Oğulcan Çağlayan, aksi bir karar alınmadığı sürece lisansı vize edilmeyecek. Bu süreç uzun sürerse, sarı-kırmızılı oyuncunun 20-21 Temmuz'daki PSV karşılaşması yetişemeyebileceği vurgulandı.

YORUMLAR 18
  • Dagli 2 yıl önce Şikayet Et
    Akılları sıra fb ye çalışıyolar..Lan zaten kucuksunuz dahada küçülmeyin para kazanamadilarya yiyemedikleri bu..
    Cevapla
  • ekrem 2 yıl önce Şikayet Et
    hak haktır ne saçmalıyorsun
    Cevapla
  • Ramazan 2 yıl önce Şikayet Et
    Rizenin amacı para kazanmak değil gsaraya bu yasağı getirmek rizenin amacı belli kime çalıştıklarıda belli
    Cevapla
  • Tamam 2 yıl önce Şikayet Et
    Ramazan denen kişi bu transferi Fenerbahçe yapmış olsaydı hukukçu kesilecektiniz başımıza söz konusu Cimbom olunca hemen haklı olanı haksız çıkarmaya çalışıyorsunuz. Sizin gibi taraftar olmaz olsun
    Cevapla
  • TATAR REMİ 2 yıl önce Şikayet Et
    sahtekarlara cezayı vereceksin adamlar devletin bütün imkânlarını kullanıyor yeter hak adalet işlesin doğrular kazansın.
    Cevapla
  • Net 2 yıl önce Şikayet Et
    Gs ile alakasız bir mevzu. Oyuncunun sözleşmesini kendi kendine uzatmaya Rize’nin hakkı yok. Oyuncu bunu reddettiğini TFFye bildirmiş. Zaten Yasal Olmayan bir sözleşmenin fesih edilmesinden kimseye ceza verilemez. UEFA Fifa Cas yolları açıktır.
    Cevapla
  • Spartan 2 yıl önce Şikayet Et
    Hahahadsfdasgsahchg
    Cevapla
  • Faydası yok 2 yıl önce Şikayet Et
    Galatasaray’a hiç bir ceza gelemez Çünkü Galatasaray’ın konuyla ilgisi yok. Aynısı drogba konusunda Çin kulübüyle oldu fifa Drogbayı haklı buldu iş bitti fifaya gider yine Galatasaray’a bir şey olmaz çünkü fesih yapan Galatasaray değil oyuncu Galatasaray’a gelmeden sözleşmesini fesih etmiş. Rize’nin bir derdi varsa bu Galatasaray’la olmamalı küçük fb Rize Galatasaray düşmanlığından vaz geçmeli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle