Mustafa Cengiz'den Finansal Fair Play müjdesi

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, sarı-kırmızılı ekibin Finansal Fair Play konusunda serbest kaldığını açıkladı.

Mustafa Cengiz'den Finansal Fair Play müjdesi
Mustafa Cengiz'den Finansal Fair Play müjdesi
GİRİŞ 18.06.2021 16:10 GÜNCELLEME 18.06.2021 16:38
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

Galatasaray, UEFA ile 13 Haziran 2018'de yapılan FFP anlaşmasındaki tüm kısıtlamaların kaldırıldığını duyurdu.

Galatasaray'ın UEFA ile yaptığı FFP anlaşması sona erdi. Sarı-kırmızılı kulüp resmi yayın organından bir açıklama yaparak Şubat 2021'de yapılan başvuruyla birlikte uzlaşma anlaşması kapsamından çıkıldığını, idari, mali ve sportif kısıtlamaların tümünün kaldırıldığını duyurdu.

Sarı-kırmızılıların açıklaması şöyle:

"Kulübümüz, UEFA ile 13 Haziran 2018 tarihinde imzaladığı Uzlaşma Anlaşması’na tam uyum göstermesinin ardından Uzlaşma Anlaşması kapsamında öngörülen süreden 1 yıl erken çıkmak amacıyla 2021 yılının Şubat ayında başvuruda bulunmuştur.

UEFA’nın ilgili birimleri tarafından son 3 mali yıl sonuçları ve 2020/21 mali yıl öngörüleri üzerinde yapılan incelemelerin ardından kulübümüzün başa baş kriteri başta olmak üzere Uzlaşma Anlaşması’nın tüm şartlarına tam uyum gösterdiği tespit edilmiştir.

Bugün UEFA Kulüp Finansal Kontrol Birimi Baş Müfettişi Sn. Yves Leterme tarafından kulübümüze gönderilen yazıyla beraber kulübümüz, Uzlaşma Anlaşması kapsamından çıkmıştır.

Bu kararla beraber kulübümüz için Uzlaşma Anlaşması kapsamında uygulanan idari, mali ve sportif kısıtlamalar tümüyle kaldırılmıştır."

Konuyla ilgili konuşan başkan Mustafa Cengiz "Geldiğimizden beri FFP ile uğraştık. 2+1 yıl ceza alacaktık ama kendimizi iyi ifade ettik ve 4 yıllık yapılandırma anlaşması yaptık. Arkasından CAS'a gitti dava. Orada da kazandık. Satmadan alamama kuralı bizi çok sınırladı. Bize eleştiride bulundular, onlara da hak veriyorum. Şİmdi size müjdeyi vereceğim. Bugün itibarıyla biz, daha bir yılımız olmasına rağmen Finansal Fair Play'den çıkış yaptık. Buradan UEFA'ya teşekkür ediyorum. Bizim savlarımıza ikna oldular. Sağ olsunlar bizi bir yıl önceden serbest bıraktılar. Müjdeliyorum. Yeni gelecek olan başkan FFP ile uğraşmadan dümdüz devam edecek." dedi.

Galatasaray''ın UEFA FFP açıklaması

YORUMLAR 35
  • Zeki 2 yıl önce Şikayet Et
    Tek hatan fikret orman Ali Koç ve 6 kulüp kulüpler Birliği adına GS yi dışladıklarında takımı ligden çekip 8 kulüp başkanınada özür diletip istifa ettirmeliydin tüm kulüpler bir bedendir hiç kimse bu bedenden birini dışlama hakkına sahip değildir terbiyesizlik yapanlar bedelini ödemek zorundadır TFF aciz kalmıştır sıkıntılı zamanı çok iyi yönettiniz çok teşekkürler sayın başkanım Allah sağlık sıhhat versin inşallah terim bir markadır nokta
    Cevapla
  • Zeki 2 yıl önce Şikayet Et
    Herkesi uefamı terbiye edecek siz ne işe yarıyorsunuz 3 ünüzde aynısınız 52 futbolcu alan Ali koçu nasıl temiz çıkardınız Antalya'ya ihtar veriyorsunuz bursa akisar Eskişehir UEFA şikayette bulunsa puanlarını sildiniz sizi kim kurtaracak utmazlar işte milli takımın hali ürününüz ortada 35 lik pili bitmişler üzerinden para aklayacaksınız bitirdiniz futbolu fatih terime dil uzatanlar 1 tane daha terim bulun değerlerimizi korumamız Türk futboluna maal olmuş bir markadır dik duranlar her zaman kazanır
    Cevapla
  • Türkiye 2 yıl önce Şikayet Et
    Birdahaki sefere batmak için mi serbest kalmış eğer hükümet bu takımlara kayyum atamazsa ömrü 6-7 sene
    Cevapla
  • Halk 2 yıl önce Şikayet Et
    Bi git artık. Terim'i de unutma geride.
    Cevapla
  • kemal 2 yıl önce Şikayet Et
    Artık git de, kurtulalım..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle