Deniz Çoban: Kırmızı kart daha doğru olurdu!

Eski hakem Deniz Çoban, Süper Lig'in yayıncı kuruluşunda Galatasaray - Sivasspor maçının tartışmalı ve önemli pozisyonlarını değerlendirdi.

Deniz Çoban: Kırmızı kart daha doğru olurdu!
Deniz Çoban: Kırmızı kart daha doğru olurdu!
GİRİŞ 07.03.2021 23:34 GÜNCELLEME 07.03.2021 23:34
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Deniz Çoban, Ziya Erdal'ın Onyekuru'ya faulünün direkt kırmızı kart olması gerektiğini belirtti.

Deniz Çoban'ın Beinsports'taki açıklamaları şu şekilde:

"Ali Şansalan çok dağınık bir maç yönetti. iki takım lehine de önemli kart hataları yaptı."

"Onyekuru'ya sarı kartlar..."

"Onyekuru'nun eli Max Gradel'in yüzüne geliyor. Çok net sarı kart. Artık bunların atlanmaması lazım. Onyekuru daha sonra Uğur Çiftçi'nin savunmasız yerine müdahalede bulunuyor. Burada acımasız bir faul yok, dolayısıyla kırmızı kart yok ama sarı kart olması gerekirdi. 10 üzerinden 7 bu faul aslında... "

"Yatabare için sarı kart yeterli"

"Yatabare'nin Donk'a yaptığında, ayak kafaya kadar kalkıyor. Krampounun vidaları yüze geliyor mu? Hız ve şiddet var mı? Bir kere ayak kafaya kadar kalkmışsa sarı kart ama daha fazlası yok. Mesela Alanya maçında Luyindama'ya yapılan kırmızı kart onun affı yok. Ama bu öyle bir faul değil."

"Onyekuru'ya yapılan hareket penaltı ama ofsayt gibi de duruyor. Çizgi çekilmesi lazım"

Onyekuru'nun ilk yarının son anlarındaki pozisyonunda bir penaltı var. Sivassporlu oyuncu önce Onyekuru'ya vuruyor sonra topa vuruyor. Bu penaltı. Bu şüpheyi ortadan kaldırmak için ofsaytı göstermeleri gerekir. Çizgi ekrana gelmedi. Çekildi mi bilmiyoruz. Burada bir penaltı var. Gözümüzle baktığımızda ofsayt görülüyor. Ama göz yanılabilir. Şüpheleri gidermek adına çizgi çizilmeliydi ama yapılmadı. 

"Ziya'ya kırmızı çıksa daha iyi olurdu"

Ali Şansalan burada Ali Palabıyık'la ne konuşuyor. Öncesinde bir ihlal var. Boyd, Gedson'un ayağına basıyor. Sarı kart. Sonrasında ise Onyekuru'ya yapılan hareket var. Acımasız ve gaddarca ise kırmızı kart çıkar. Bu hareket yüze veya göğüse gelse tehlikeli olur. Kısmen kalçaya, yani daha az tehlikeli bir yere geliyor. Ama Ziya ayağını kaçırabilir. Dizini bükebilir. Hakemi haksız da haklı da çıkaracak argümanlar var. 'Yüzde 100 kırmızı kart' diyemezsiniz. Ama bence kırmızı olması daha iyi olurdu ama asıl sorun burada faul bile çalınmadı. Maalesef bir de 'Topa vurdu' diyor. Hakemlerin de kafasını karıştırdılar. IFAB bu tür hareketlerde 'Topla oynamanın hiçbir önemi yoktur' diyor. Yine de bu hakem kararıdır. Ama kırmızı kart daha çok yakışır. Faul çalınmaması ve sarı kart çıkmaması daha önemli. Bu 10 üzerinden 8'lik bir faul.

"Marcao'nun atılması gerekirdi"

"Muslera'nın alkışını yardımcı hakem söylüyor. O sırada Marcao da müdahalede bulunuyor ve o da sarı kart görüyor. Ondan sonra göğüsüyle bir kez daha hakemi itiyor. Bunun da sarı kart olması ve hakemin Marcao'yu atması gerekirdi. Bunu atlamaması gerekirdi."

(*Görüntüler Beinsports'tan alınmıştır)

YORUMLAR 21
  • Ramon 3 yıl önce Şikayet Et
    Tabi sonuç olarak Türksünüz böyle saçmalıklar Türklerden çıkar futbol anlayışınız yok cahil insanlar.siz anca bir birinizi yersiniz
    Cevapla
  • Gsli 3 yıl önce Şikayet Et
    bugün gsye laf yapanlar geçen sene hakemlerde hata yapar dedikten sonra ağlayanlar çok komiksiniz
    Cevapla
  • Kadir karakuş 3 yıl önce Şikayet Et
    Hakemler tff ve mhk nin isteklerini yerine getiriyor ha birde yayinci kurulusun istegi de olabilir. 4 aday Şampiyon olacaksa yayinci kurulusun isine gelir.Gol cizgisi sistemine benzer yeni bir Var olsun penalti uyarisi faul uyarisi hatta kirmizi kart uyarisi ofsayt uyarsi... HAKEME DIREK SESLI MESAJ GITMELI VIDEODA IZLESE NE YAZAR SAHADA GORMEDIGINI VIDEODA GORUYOR YINE VERMIYORLAR PENALTIYI OFSAYTI... VB.
    Cevapla
  • Mstf 3 yıl önce Şikayet Et
    Bjk sampiyon yaparlar
    Cevapla
  • hatemi 3 yıl önce Şikayet Et
    onlar yapamazlar oyunu ile hakki ile serefi ile olacak
    Cevapla
  • Efe 3 yıl önce Şikayet Et
    Saçmalamış resmen Ziya topa vuruyor ayağını ne yapacak Onyekuru da hesaplasın bunu topa yetişemiyor.
    Cevapla
  • Bjk maçındada 3 yıl önce Şikayet Et
    Diagne normal vurdu o zaman rakip oyuncu hesaplasaydı böyle mantık mı var
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle