Galatasaray'ın 2. golü tartışma yarattı!

Spor Toto Süper Lig'in 27. haftasında Galatasaray, evinde BB Erzurumspor'u ağırladı. Sarı-kırmızılılar, 45. dakikada Mohamed'le farkı ikiye çıkardı. Golden önce ofsaytta olan Arda Turan'ın vücut hareketiyle Erzurum savunmasını şaşırtması dikkat çekerken, Arda'nın bu hareketinden sonra ise ofsayt bayrağı kalkmadı.

Galatasaray'ın 2. golü tartışma yarattı!
Galatasaray'ın 2. golü tartışma yarattı!
GİRİŞ 27.02.2021 22:38 GÜNCELLEME 28.02.2021 10:02
Bu Habere 159 Yorum Yapılmış

Spor Toto Süper Lig'in 27. haftasında lider Galatasaray, Türk Telekom Stadı'nda BB Erzurumspor'u ağırladı. Sarı-kırmızılılar, mücadelenin ilk yarısını Mostafa Mohamed'in golleriyle 2-0 önde tamamladı. Cimbom'un 45. dakikada Mohamed'le bulduğu ikinci gol öncesi yaşananlar ise dikkat çekti.

Golden önce Arda Turan savunmanın uzun topuna hareketlenirken, ofsaytta olduğunu fark edip duraksadı. Arda'nın duraksamasıyla Erzurum savunması şaşırırken, savunma arkasına sarkan Mohamed bomboş durumda fileleri havalandırdı.

Arda Turan bu akıllıca hareketiyle Galatasaray'a golü kazandırırken, pozisyonda ofsayt bayrağının kalkmaması tartışmalara neden oldu.

İşte o pozisyon:

Aynı pozisyonda Ankaragücü aleyhine ofsayt verildi!

Süper Lig'in 7. haftasında Galatasaray'ın Ankaragücü'nü 1-0 kazandığı maçta benzer bir pozisyon yaşanmıştı!

Karşılaşmada Arda turan gibi pozisyonda savunmanın önünde pasif ofsaytta olan Börven, Luyindama'nın müdahalesiyle yerde kalmış yardımcı hakem ofsayt bayrağını kaldırdığı için pozisyon kurallar gereği VAR'dan izlenememişti.

İşte pozisyon şöyle:

 

Galatasaray'ın 2. golü için ise IFAB (Uluslararası Futbol Birliği Kurulu) kuralları ise şöyle:

 

ERMAN TOROĞLU: GOL NET OFSAYT

Erzurumspor ile sahasında karşılaşan Galatasaray'da Mostafa Mohamed'in attığı ikinci golde Arda Turan'ın pasif ofsayt olarak değerlendirilmesi tartışmaya yol açtı. Eski hakem Erman Toroğlu, "Galatasaray'ın attığı ikinci gol bana göre net ofsayt. Golü veren VAR hakemi Halis Özkahya'nın lisansı yırtılmalı." dedi.

MESUT BAKKAL: TARTIŞILMAYACAK BİR OFSAYT

Arda Turan'ın Galatasaray'ın attığı ikinci golde ofsayt olduğunu söyleyen Bakkal, "Beni bilenler bilir hiç hakemler hakkında konuşmayan birisiyim, yardımcı olmaya çalışıyoruz. İkinci golde Arda'nın hareketlenmesi var, tartışılmayacak bir ofsayt. dedi.

YORUMLAR 159
  • Mustafa 37 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne kadar futbolu bilmeyen ve GALATASARAY düşmanı varsa herkes yorum yazmış. Kitabı okuyun . TRT spor da o madde okundu iyi izleyin ve o maddeyi de okuyun. G. Saraya çamur atamazsınız.
    Cevapla
  • huseyin 3 yıl önce Şikayet Et
    erman torogludan baska bilen yok futbolu türkiyede
    Cevapla
  • Yusuf gökçe 3 yıl önce Şikayet Et
    Neden arda topa gitmediği içinmiş. Kalecinin alanını daralttığı içinmiş. Bu hareketi Messi yapsa yere göğe sığdırımayanlar arda yaptı diye bu pozisyonda ofsayt var diyorlar. Aynı üçüncü golde hakemin golü vermemek için vara çağrılması ve hakemin sadece onyekurunun el pozisyonunu izlemesine rağmen rakibin tekmesini görmemesi ön yargı bu kafayla bir yere varamayız vesselam
    Cevapla
  • Koray yavuz 3 yıl önce Şikayet Et
    Maalesef hayatları hile hurda şaibe gs.
    Cevapla
  • Kazuya 3 yıl önce Şikayet Et
    yine mi aynı şeyler hak eninde sonunda yerini bulacak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle